Madformadelskere / Frokost / Karrysalat

Karrysalat


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Man kan næsten ikke sige sild uden at sige karrysalat. Vi elsker hjemmelavet karrysalat, for så kan man få den præcis som man bedst kan lide. Den skal helst være let og have syrlige elementer for at spille op mod den fede sild. Læs med her og få vores opskrift på den bedste karrysalat med æble og æg.

karrysalat med æg og purløg til sild

Frisk og lækker

Jeg synes at de karrysalater man kan købe har en tendens til at være for fede og bastante i smagen. Derfor holder jeg af at lave min egen når der skal sild på bordet til påskefrokost eller julefrokost.

Jeg synes nemlig godt at en karrysalat må være let og have nogle syrlige elementer, som kan være lidt modspil til den fede sild man ofte spiser den ovenpå.

Derfor er denne karrysalat med æbler, kapers og cornichoner. Der giver masser af friskhed og syrlighed, der er nødvendigt når vi snakket sild og æg. Ellers bliver det hele hurtigt meget tungt.

Karrysalat er helt traditionelt tilbehør til hvide marinerede sild. En sild med en god klat karrysalat og lidt løg og purløg på toppen, ja så bliver det altså ikke meget bedre.

Den er altid et hit på frokostbordet, hvad enten det er en almindelig søndag eller til påskefrokost eller julefrokost.

sildemadder med karrysalat med æg, æble og purløg

Ingrediensnoter

Æg – Der skal kogte æg i karrysalat. Det er næsten et must når vi snakker tilbehør til sild.

Æbler – Æbler giver friskhed, sprødhed og en syre.

Rødløg – Rødløg har en smuk farve og er mildere i smagen. Du kan også bruge skalotteløg.

Kapers – Kapers er så lækkert i en karrysalat. De bidrager med små syrlige pop i munden når man spiser salaten.

Cornichoner – Giver god syrlighed og sprødhed.

Karry – Det skal der selvfølgelig i en karrysalat.

Creme fraiche og mayonnaise – Jeg laver karrysalaten med en blanding af creme fraiche og mayonnaise. Det giver en god syrlighed og samtidig lidt fedme til dressingen.

Hvordan laver man karrysalat?

Det er både nemt og lækkert at lave sin egen karrysalat med æble til sild.

Først skal du have kogt og afkølet æggene. I mens kan du forberede resten.

Løg og æble skal skæres i små tern, og kapers og cornichoner skal hakkes.

Så laves en dressing af creme fraiche, mayonnaise, karry, salt, peber og purløg, og til sidst vendes løg, æble, kapers, cornichoner og tern af æg i dressingen.

Pynt salaten med purløg, og så er den klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

karrysalat med æg til sildemad

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man karrysalat?

Den færdige karrysalat skal opbevares på køl indtil servering. Du kan godt lave den dagen før eller nogle timer i forvejen, så den kan stå og trække smag.

Kan jeg bruge andet end purløg?

Du kan også lave din karrysalat med dild i stedet for purløg.

Hvad er holdbarheden på hjemmelavet karrysalat?

Karrysalaten kan holde sig cirka 3 dage i køleskabet. Men så længe holder den nu aldrig herhjemme.

Andre pålægssalater du måske vil synes om

skål med karrysalat og sildemadder med karrysalat, rødløg og purløg

Tips og tricks til karrysalat

  • Smag hele tiden til. Æg suger meget af tilsmagningen til sig, så husk at smag til med ekstra salt efter æggene er kommet i salaten.
  • Skift eventuelt purløg ud med dild eller karse hvis du synes.

Serveringsforslag

  • Server på hvide marinerede sild sammen med rødløg og purløg.
  • Server på frokostbordet til påskefrokost eller julefrokost sammen med lækre sild.
sildemad med karrysalat og purløg på rugbrød
anretning af rugbrød med marinerede sild, karrysalat samt rødløg og purløg og skål med karrysalat

Opskrift på hjemmelavet karrysalat til sild

Her får du vores opskrift på den bedste karrysalat til sild. Den er et must på bordet til påskefrokost eller julefrokost når du skal servere sild.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften. Du kan med fordel lave den dagen før eller nogle timer inden den skal serveres, så den kan nå at trække lidt i køleskabet.

karrysalat med æg og purløg til sild
5 fra 2 stemmer

Karrysalat

Opskrift på karrysalat
Hjemmelavet karrysalat til sild. Den bedste karrysalat med æg og æble, som er let og syrlig, og passer perfekt til en sildemad til påskefrokost eller julefrokost. Lav den gerne nogle timer før den skal serveres, så den kan trække lidt i køleskabet inden servering.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 20 min
Ret Frokost
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 313 kcal

Ingredienser

  • 3 æg
  • 1 æble
  • 1 rødløg
  • 1 spsk kapers
  • 3 syltede cornichoner
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 tsk karry
  • ½ bdt purløg
  • ½ tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Kom æggene i en gryde med kogende vand, og kog dem 10 minutter. Køl herefter æggene ned i koldt vand, og pil dem når de er kolde. Skær de hårdkogte æg i tern.
  • Skær æble i små tern. Hak rødløget fint. Hak kapers og cornichoner.
  • Bland mayonnaise og creme fraiche sammen med karry, sukker, salt og peber.
  • Klip purløget fint, og bland det i dressingen sammen med æg, æble, rødløg, kapers og cornichoner.
  • Smag til med ekstra salt, peber og sukker hvis nødvendigt. Pynt eventuelt med ekstra purløg på toppen.
  • Server karrysalaten til sild og godt rugbrød.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Kalorier: 313kcalKulhydrater: 13gProtein: 6gFedt: 27gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 12gEnkeltumættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 148mgNatrium: 1250mgKalium: 243mgFibre: 2gSukker: 8gA-vitamin: 499IUC-vitamin: 6mgCalcium: 88mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Dansk påske, karrysalat med æbler, karrysalat med æg, karrysalat til sild, Påske, Påskefrokost, Sild med karry, Sild til julefrokost, sild til påskefrokost
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.