Man kan næsten ikke sige sild uden at sige karrysalat. Vi elsker hjemmelavet karrysalat, for så kan man få den præcis som man bedst kan lide. Karrysalat er helt traditionelt tilbehør til hvide marinerede sild. En sild med en god klat karrysalat og lidt løg og purløg på toppen, ja så bliver det altså ikke meget bedre.
Jeg synes at de karrysalater man kan købe har en tendens til at være for fede og bastante i smagen. Derfor holder jeg af at lave min egen når der skal sild på bordet til påskefrokost eller julefrokost.
Jeg synes nemlig godt at en karrysalat må være let og have nogle syrlige elementer, som kan være lidt modspil til den fede sild man ofte spiser den ovenpå. Derfor er denne karrysalat med æbler, kapers og cornichoner. Det giver masser af friskhed og syrlighed, der er nødvendigt når vi snakket sild og æg.

Mere gæstemad
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Kom æggene i en gryde med kogende vand, og kog dem 10 minutter. Køl herefter æggene ned i koldt vand, og pil dem når de er kolde. Skær de hårdkogte æg i tern.3 æg
- Skær æble i små tern. Hak rødløget fint. Hak kapers og cornichoner.1 æble, 1 rødløg, 1 spsk kapers, 3 syltede cornichoner
- Bland mayonnaise og creme fraiche sammen med karry, sukker, salt og peber.1 dl mayonnaise, 1 dl creme fraiche, 2 tsk karry, ½ tsk sukker, 1 tsk salt, Peber
- Klip purløget fint, og bland det i dressingen sammen med æg, æble, rødløg, kapers og cornichoner.½ bdt purløg
- Smag til med ekstra salt, peber og sukker hvis nødvendigt. Pynt eventuelt med ekstra purløg på toppen.
Næringsindhold
Madelskernes Tips
Ingrediensnoter
Æg – Der skal kogte æg i karrysalat. Det er næsten et must når vi snakker tilbehør til sild. Æbler – Æbler giver friskhed, sprødhed og en syre. Brug et lidt syrligt æble. Rødløg – Rødløg har en smuk farve og er mildere i smagen. Du kan også bruge skalotteløg. Kapers – Kapers er så lækkert i en karrysalat. De bidrager med små syrlige pop i munden når man spiser salaten. Purløg – Purløg passer rigtig godt til sild og æg. Hvis du ikke vil bruge purløg, kan det skiftes ud med dild eller karse. Creme fraiche og mayonnaise – Jeg laver karrysalaten med en blanding af creme fraiche og mayonnaise. Det giver en god syrlighed og samtidig lidt fedme til dressingen.Opbevaring og forberedelse
Den færdige karrysalat skal opbevares på køl indtil servering. Du kan godt lave den dagen før eller nogle timer i forvejen, så den kan stå og trække smag. Karrysalaten kan holde sig cirka 3 dage i køleskabet.Tilsmagning
Smag hele tiden til. Æg suger meget af tilsmagningen til sig, så husk at smag til med ekstra salt efter æggene er kommet i salaten.Serveringsforslag
- Server på hvide marinerede sild sammen med rødløg og purløg og et godt rugbrød.
- Server på frokostbordet til påskefrokost eller julefrokost sammen med forskellige lækre sild.





