Hjemmelavet karrysalat til sild. Den bedste karrysalat med æg og æble, som er let og syrlig, og passer perfekt til en sildemad til påskefrokost eller julefrokost. Lav den gerne nogle timer før den skal serveres, så den kan trække lidt i køleskabet inden servering.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
3æg
1æble
1rødløg
1spskkapers
3syltede cornichoner
1dlmayonnaise
1dlcreme fraiche
2tskkarry
½bdtpurløg
½tsksukker
1tsksalt
Peber
Sådan gør du
Kom æggene i en gryde med kogende vand, og kog dem 10 minutter. Køl herefter æggene ned i koldt vand, og pil dem når de er kolde. Skær de hårdkogte æg i tern.
3 æg
Skær æble i små tern. Hak rødløget fint. Hak kapers og cornichoner.
Klip purløget fint, og bland det i dressingen sammen med æg, æble, rødløg, kapers og cornichoner.
½ bdt purløg
Smag til med ekstra salt, peber og sukker hvis nødvendigt. Pynt eventuelt med ekstra purløg på toppen.
Noter
Ingrediensnoter
Æg - Der skal kogte æg i karrysalat. Det er næsten et must når vi snakker tilbehør til sild.Æbler - Æbler giver friskhed, sprødhed og en syre. Brug et lidt syrligt æble.Rødløg - Rødløg har en smuk farve og er mildere i smagen. Du kan også bruge skalotteløg.Kapers - Kapers er så lækkert i en karrysalat. De bidrager med små syrlige pop i munden når man spiser salaten.Purløg - Purløg passer rigtig godt til sild og æg. Hvis du ikke vil bruge purløg, kan det skiftes ud med dild eller karse.Creme fraiche og mayonnaise - Jeg laver karrysalaten med en blanding af creme fraiche og mayonnaise. Det giver en god syrlighed og samtidig lidt fedme til dressingen.
Opbevaring og forberedelse
Den færdige karrysalat skal opbevares på køl indtil servering. Du kan godt lave den dagen før eller nogle timer i forvejen, så den kan stå og trække smag. Karrysalaten kan holde sig cirka 3 dage i køleskabet.
Tilsmagning
Smag hele tiden til. Æg suger meget af tilsmagningen til sig, så husk at smag til med ekstra salt efter æggene er kommet i salaten.
Serveringsforslag
Server på hvide marinerede sild sammen med rødløg og purløg og et godt rugbrød.
Server på frokostbordet til påskefrokost eller julefrokost sammen med forskellige lækre sild.