Hjemmelavet pålægssalat med sild, rødbeder og æbler. Det er små bidder af sild i en syrlig creme fraiche-dressing med rødbeder og æbletern, og den er skøn på et stykke godt rugbrød. Den egner sig godt til at servere til påskefrokost eller julefrokost.
Forb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 15 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
4marinerede sildefileter, svarende til cirka 300 gram
100gsyltede rødbeder
1æble
2dlcreme fraiche
1spsksød fransk sennep
1tsksukker
½tsksalt
Peber
Karse, til pynt
Sådan gør du
Tag de marinerede sildefileter op af lagen, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
4 marinerede sildefileter
Skær rødbeder og æble i små tern. Skær sildefileterne i små tern.
100 g syltede rødbeder, 1 æble
Bland creme fraiche med sennep. Smag til med salt, peber og sukker.
2 dl creme fraiche, 1 spsk sød fransk sennep, 1 tsk sukker, ½ tsk salt, Peber
Vend sild, rødbeder og æbler i dressingen, og pynt med gerne med lidt karse inden servering
Karse
Noter
1. Opbevaring og holdbarhed - Opbevar den færdige sildesalat i køleskabet. Her kan den godt holde sig 3 dage. Farven kan godt ændre sig lidt hvis den står længe, men vend den rundt inden servering, så er den fin igen.2. Servering - Server salaten på friskbagt rugbrød med kogte æg og karse.