Populært:

Madformadelskere / Sous Vide / Confiterede andelår sous vide

Confiterede andelår sous vide

4.50

/5

1 day 45 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.50

/5

1 day 45 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Confiterede andelår sous vide er en dejlig måde at tilberede andelår på. Du får lækre møre og smagfulde andelår, og når de lige kommer en tur i ovnen og får sprødt skind, så bliver det ikke meget bedre. Læs med her og få den nemme opskrift.

Cinfiterede andelår sous vide - Opskrift på hjemmelavet confit de canard - Saftige og sprøde andelår

Confit de canard

Hvis du har en sous vide, er det nemt og meget lækker at lave dine egne confiterede andelår sous vide. At confitere er fransk for at konservere, og denne tilberedningsmetode går ud på at tilberede andelårene i andefedt over mange timer. Resultatet bliver et meget smagfuldt og smørmørt andelår, som ellers kan have tendens til at blive lidt tørt under tilberedning.

Det er nemt at confitere sous vide, fordi temperaturen holdes konstant hele tiden, og vakuumposen søger for at alt den gode smag bliver inde i kødet. Derfor er vi blevet ret glade for confiterede andelår herhjemme.

Til jul eller Mortensaften elsker vi en hel andesteg, men hvis man ikke er så mange, eller man måske ikke er de helt store kødspisere, så kan et par confiterede andelår sous vide altså godt gøre det ud for juleanden.

Tips og tricks til opskriften

 • Når lårene skal spises, skal de tages ud og duppes helt tørre med køkkenrulle inden du griller dem eller giver dem stegeskorpe i ovnen for at få sprødt skind.
 • Gem kødsaften og andefedtet fra posen. Saften skal du bruge hvis du laver en sovs til, og andefedtet er godt i for eksempel rødkål.

Serveringsforslag

Opbevaring og holdbarhed

 • De færdige confiterede andelår kan holde sig ret længe i køleskabet – bare lad dem blive liggende i vakuumposen med kødsaft og andefedt. Husk at hvis du vil gemme andelårene, er det vigtigt at de bliver kølet meget hurtigt ned efter tilberedning, herefter skal de i køleskabet. Køl dem for eksempel ned i et isbad.

Opskrift på Confiterede andelår sous vide

Her er vores bud på nemme confiterede andelår sous vide. De smager godt, og du kan med fordel lave dem før og gemme dem i køleskabet. Så skal de bare have en tur på grillen eller i ovnen og så er der mad.

Confiterede andelår sous vide - Opskrift på hjemmelavet confit de canard - Saftige og sprøde andelår
4.50 fra 6 stemmer

Confiterede andelår sous vide

Opskrift på confiterede andelår sous vide
Nem opskrift på lækre og møre andelår tilberedt i sous vide. Den perfekte aftensmad eller hvis du vil lave ekstra andelår til jul eller mortensaften.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 12 timer 15 minutter
Saltning 12 timer
Samlet tid 1 day 45 minutter
Ret Aftensmad, Hovedret
Køkken Dansk, Fransk
Antal 4 stk
Kalorier 376 kcal

Ingredienser

 • 4 andelår
 • 2 spsk groft salt
 • 2 tsk peberkorn, knuste
 • 2 spsk frisk timian, eller tørret. Husk at skylle friske krydderier grundigt inden brug!
 • 4 laurbærblade

Sådan gør du

 • Gnid andelårene grundigt ind i salt, timian samt peber, kom dem i en pose. Læg dem på køl i ca. 12 timer.
 • Når der er gået 12 timer tages andelårene ud og skylles grundigt i koldt vand. Tør dem derefter af i køkkenrulle eller et viskestykke.
 • Forvarm et sous vide bad til 75 grader.
 • Nu skal andelårene vakuumpakkes. Kom 2 andelår i en pose sammen med 2 stk. laurbærblade. Vakuumer og forsejl posen. Gentag processen med de 2 andre andelår.
 • Nu skal poserne ned i det varme vand og her skal de ligge ved 75 grader i 12 timer.
 • Efter 12 timer tages poserne op. Hvis man ikke skal spise dem lige med samme, kan de køles ned i is / vandbad og kan derefter opbevares på køl. Hvis man sørger for at køle dem hurtigt ned til ca. 5 grader. Så kan de godt holde sig rigtig lang tid på køl, jeg plejer dog at komme dem i fryseren hvis de skal gemmes i længere tid. Så kan man tø dem op i køleskabet når man skal bruge dem.
 • Når man skal tilberede andelårene, forvarmes ovnen til 220 -230 grader. Tag andelåre ud af poserne og placer dem på en bageplade med bagepapir, eller i et ildfast fad. Nu skal de stå i ovnen ca. 15 minutter, eller til det er blevet helt gyldne og lækre. Man kan evt. tænde for grillen lige for at give dem det sidste sprødhed.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 376kcalKulhydrater: 1gProtein: 46gFedt: 20gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 10gKolesterol: 197mgNatrium: 384mgKalium: 10mgFibre: 0.2gSukker: 0.003gA-vitamin: 33IUC-vitamin: 3mgCalcium: 22mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

5 kommentarer til “Confiterede andelår sous vide”

  • Hej Bo.

   Man kan også sagtens komme andefedt i posen, det tager det ikke skade af. 🙂
   Jeg har bare haft den oplevelse at fedtet i selve andelårene der smelter ud under tilberedningen, faktisk var nok til at give et godt resultat.

   Med venlig hilsen

   Rasmus – Mad For Madelskere

   Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.