Confiterede andelår sous vide

Hvis du har en sous vide, er det nemt og meget lækker at lave dine egne confiterede andelår sous vide. At confitere er fransk for at konservere, og denne tilberedningsmetode går ud på at tilberede andelårene i andefedt over mange timer. Resultatet bliver et meget smagfuldt og smørmørt andelår, som ellers kan have tendens til at blive lidt tørt under tilberedning.

Det er nemt at confitere sous vide, fordi temperaturen holdes konstant hele tiden, og vakuumposen søger for at alt den gode smag bliver inde i kødet. Derfor er vi blevet ret glade for confiterede andelår herhjemme.

Til jul eller Mortensaften elsker vi en hel andesteg, men hvis man ikke er så mange, eller man måske ikke er de helt store kødspisere, så kan et par confiterede andelår sous vide altså godt gøre det ud for juleanden.

Cinfiterede andelår sous vide - Opskrift på hjemmelavet confit de canard - Saftige og sprøde andelår

Confiterede andelår sous vide opskrift

Her er vores bud på nemme confiterede andelår sous vide. De smager godt, og du kan med fordel lave dem før og gemme dem i køleskabet. Så skal de bare have en tur på grillen eller i ovnen og så er der mad.

Cinfiterede andelår sous vide - Opskrift på hjemmelavet confit de canard - Saftige og sprøde andelår
4 fra 2 stemmer

Confiterede andelår sous vide opskrift

Udskriv Pin
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 12 t 15 min
Saltning 12 t
Samlet tid 1 d 45 min
Ret Aftensmad, Hovedret
Køkken Dansk, Fransk
Antal 4 stk

Ingredienser

  • 4 stk andelår
  • 2 – 3 spsk groft salt
  • 2 tsk peberkorn, knuste
  • 2 spsk frisk timian eller tørret, Husk at skylle friske krydderier grundigt inden brug!
  • 4 stk laurbærblade

Sådan gør du

  • Gnid andelårene grundigt ind i salt, timian samt peber, kom dem i en pose. Læg dem på køl i ca. 12 timer.
  • Når der er gået 12 timer tages andelårene ud og skylles grundigt i koldt vand. Tør dem derefter af i køkkenrulle eller et viskestykke.
  • Forvarm et sous vide bad til 75 grader.
  • Nu skal andelårene vakuumpakkes. Kom 2 andelår i en pose sammen med 2 stk. laurbærblade. Vakuumer og forsejl posen. Gentag processen med de 2 andre andelår.
  • Nu skal poserne ned i det varme vand og her skal de ligge ved 75 grader i 12 timer.
  • Efter 12 timer tages poserne op. Hvis man ikke skal spise dem lige med samme, kan de køles ned i is / vandbad og kan derefter opbevares på køl. Hvis man sørger for at køle dem hurtigt ned til ca. 5 grader. Så kan de godt holde sig rigtig lang tid på køl, jeg plejer dog at komme dem i fryseren hvis de skal gemmes i længere tid. Så kan man tø dem op i køleskabet når man skal bruge dem.
  • Når man skal tilberede andelårene, forvarmes ovnen til 220 -230 grader. Tag andelåre ud af poserne og placer dem på en bageplade med bagepapir, eller i et ildfast fad. Nu skal de stå i ovnen ca. 15 minutter, eller til det er blevet helt gyldne og lækre. Man kan evt. tænde for grillen lige for at give dem det sidste sprødhed.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Jul, Julemad, Mortensaften
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Confiterede andelår sous vide – Tips og tricks

  • Når lårene skal spises, skal de tages ud og duppes helt tørre med køkkenrulle inden du griller dem eller giver dem stegeskorpe i ovnen for at få sprødt skind.
  • Gem kødsaften og andefedtet fra posen. Saften skal du bruge hvis du laver en sovs til, og andefedtet er godt i for eksempel rødkål.

Serveringsforslag

Opbevaring og holdbarhed

  • De færdige confiterede andelår kan holde sig ret længe i køleskabet – bare lad dem blive liggende i vakuumposen med kødsaft og andefedt. Husk at hvis du vil gemme andelårene, er det vigtigt at de bliver kølet meget hurtigt ned efter tilberedning, herefter skal de i køleskabet. Køl dem for eksempel ned i et isbad.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

3 reaktioner

    1. Hej Mogens.

      God fornøjelse med det 🙂 Vi hører gerne om resultatet!

      De bedste hilsner

      Tina & Rasmus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg