Madformadelskere / Sous Vide / Confiterede andelår sous vide

Confiterede andelår sous vide

4.50

/5

1 day 45 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.50

/5

1 day 45 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Confiterede andelår sous vide er en dejlig måde at tilberede andelår på. Du får lækre møre og smagfulde andelår, og når de lige kommer en tur i ovnen og får sprødt skind, så bliver det ikke meget bedre. Læs med her og få den nemme opskrift.

confiterede andelår sous vide på tallerken.

Confit de canard

Hvis du har en sous vide, er det nemt og meget lækker at lave dine egne confiterede andelår. At confitere er fransk for at konservere, og denne tilberedningsmetode går ud på at tilberede andelårene i andefedt over mange timer.

Resultatet bliver et meget smagfuldt og smørmørt andelår, som ellers kan have tendens til at blive lidt tørt under tilberedning.

Det er nemt at confitere sous vide, fordi temperaturen holdes konstant hele tiden, og vakuumposen søger for at alt den gode smag bliver inde i kødet. Derfor er vi blevet ret glade for confiterede andelår på den måde herhjemme.

Til jul eller Mortensaften elsker vi en hel andesteg, men hvis man ikke er så mange, eller man måske ikke er de helt store kødspisere, så kan et par confiterede andelår sous vide altså godt gøre det ud for juleanden.

tallerken med to confiterede andelår lavet i sous vide.

Mere juleinspiration


Ingrediensnoter

Andelår – Find nogle lår af god kvalitet og med en masse kød på. De er derude i kølediskene nu.

Andefedt – Selvom der er en del fedt i selve lårene, så sker der ikke noget ved at tilføje en smule ekstra fedt til posen. Hvis du ikke har noget, kan du dog godt springe det over.

Salt & Peber – Groft salt og peber. Det giver en masse smag til anden, at salte den på forhånd og sammen med den krydrede smag fra peber, så bliver det rigtig godt.

Frisk Timian
– Jeg kommer frisk eller tørret timian sammen med anden i vakuumposen for at give en masse smag under den lange tilberedning i sous vide.

Laurbærblade
– Laurbærbladene giver også en rigtig god smag til anden under tilberedningen.

Hvordan laver man confiterede andelår sous vide?

Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du laver de perfekte confiterede andelår helt fra bunden. Det kræver tid, så planlæg i god tid. De kan også sagtens confiteres på forhånd!

sådan vakuumpakker du andelår og tilbereder dem i sous vide og bruner dem af til sidst.
  1. I en pose kommes andelårene, der forinden er gnedet grundigt i salt og peber. Posen lægges på køl i ca. 12 timer. Når andelårene er saltet tages de op af posen og skylles grundigt i koldt vand.

    De kommes i en vakuumpose sammen med andefedt, frisk eller tørret timian samt laurbærblade. Posen forsejles og den kommes nu i det opvarmede sousvide-kar.
  2. Anden skal nu tilberedes i omkring 12 timer ved 75 grader inden den er færdig.
  3. Når anden er færdig, tages lårene op af posen, og tilberedes/brunes nu i en forvarmet ovn til de er helt gyldne og sprøde.
  4. Server de lækre andelår med alt det klassiske tilbehør eller dit eget favorittilbehør.

    Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Hjemmelavet confit de canard, saftige og sprøde andelår.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave andelårene på forhånd?

De færdige confiterede andelår kan holde sig ret længe i køleskabet – bare lad dem blive liggende i vakuumposen med kødsaft og andefedt. Husk at hvis du vil gemme andelårene, er det vigtigt at de bliver kølet meget hurtigt ned efter tilberedning, herefter skal de i køleskabet. Køl dem for eksempel ned i et isbad.


Andre sous vide-opskrifter du måske vil synes om

kødet der trævler og falder af benet.

Tips og Tricks

  • Sådan får du sprødt skind
    • Når lårene skal spises, skal de tages ud og duppes helt tørre med køkkenrulle inden du griller dem eller steger dem i ovnen for at få sprødt skind.
  • Husk kødsaften og andefedtet!
    • Gem kødsaften og andefedtet fra posen. Saften skal du bruge hvis du laver en sovs til, og andefedtet er godt i for eksempel hjemmelavet rødkål.
  • Hvis du har travlt!..
    • Hvis du har rigtig travlt, så kom andelårene direkte i vakuumposen, brug den halve mængde salt og så ellers de andre ingredienser. Tilbered andelårene ved min. 90 grader i 3-4 timer i sous vide-karet. Så burde de være møre og kan nu brunes i ovnen.

Serveringsforslag

Elsker du and?

Prøv også vores opskrifter på Andebryst sous vide eller Andelår i airfryer

tallerken med andelår der er confiteret i sous vide, hvor kødet er trukket af benet med en gaffel.

Opskrift på sous vide andelår

Her er vores bud på nemme confiterede andelår sous vide. De smager godt, og du kan med fordel lave dem før og gemme dem i køleskabet. Så skal de bare have en tur på grillen eller i ovnen og så er der mad.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, de smager altså intet mindre end fantastisk.

confiterede andelår sous vide på tallerken.
4.50 fra 6 stemmer

Confiterede andelår sous vide

Nem opskrift på lækre og møre andelår tilberedt i sous vide. Den perfekte aftensmad eller hvis du vil lave ekstra andelår til jul eller Mortensaften, eller i ikke er så mange personer.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 12 timer 15 minutter
Saltning 12 timer
Samlet tid 1 day 45 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk, Fransk
Antal 4 stk
Kalorier 440 kcal

Ingredienser

  • 4 andelår
  • 2 spsk andefedt
  • 2 spsk groft salt
  • 2 tsk peberkorn, knuste
  • 2 spsk frisk timian, eller tørret. Husk at skylle friske krydderier grundigt inden brug!
  • 4 laurbærblade

Sådan gør du

  • Gnid andelårene grundigt ind i salt samt peber, kom dem i en pose. Læg dem på køl i ca. 12 timer.
    4 andelår, 2 spsk groft salt, 2 tsk peberkorn
  • Når der er gået 12 timer tages andelårene ud og skylles grundigt i koldt vand. Tør dem derefter af i køkkenrulle eller et viskestykke.
  • Forvarm et sous vide-kar til 75 grader.
  • Nu skal andelårene vakuumpakkes. Kom 2 andelår i en pose sammen med 2 laurbærblade og timian samt halvdelen af andefedtet. Vakuumer og forsejl posen. Gentag processen med de 2 andre andelår.
    2 spsk andefedt, 2 spsk frisk timian, 4 laurbærblade
  • Nu skal poserne ned i det varme vand og her skal de ligge ved 75 grader i 12 timer.
  • Efter 12 timer tages poserne op. Hvis man ikke skal spise dem lige med samme, kan de køles ned i is/vandbad og kan derefter opbevares på køl.
    Hvis man sørger for at køle dem hurtigt ned til ca. 5 grader. Så kan de godt holde sig ca. 1 uge på køl, jeg plejer dog at komme dem i fryseren hvis de skal gemmes i længere tid. Så kan man tø dem op i køleskabet når man skal bruge dem.
  • Når man skal forberede andelårene til servering, forvarmes ovnen til 220 -230 grader. Tag andelåre ud af poserne og placer dem på en bageplade med bagepapir, eller i et ildfast fad. Nu skal de stå i ovnen ca. 15 minutter, eller til det er blevet helt gyldne og lækre. Man kan evt. tænde for grillen lige for at give dem det sidste sprødhed.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1andelårKalorier: 440kcalKulhydrater: 2gProtein: 47gFedt: 26gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 13gKolesterol: 203mgNatrium: 3679mgKalium: 52mgFibre: 1gSukker: 0.01gA-vitamin: 185IUC-vitamin: 8mgCalcium: 44mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 29. november 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, genudgivet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

5 kommentarer til “Confiterede andelår sous vide”

    • Hej Bo.

      Man kan også sagtens komme andefedt i posen, det tager det ikke skade af. 🙂
      Jeg har bare haft den oplevelse at fedtet i selve andelårene der smelter ud under tilberedningen, faktisk var nok til at give et godt resultat.

      Med venlig hilsen

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
4.50 from 6 votes (5 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.