Nem opskrift på lækre og møre andelår tilberedt i sous vide. Den perfekte aftensmad eller hvis du vil lave ekstra andelår til jul eller Mortensaften, eller i ikke er så mange personer.
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 12 timert15 minuttermin
Saltning 12 timert
Samlet tid 1 dagd45 minuttermin
Antal 4stk
Ingredienser
4andelår
2spskandefedt
2spskgroft salt
2tskpeberkorn, knuste
2spskfrisk timian, eller tørret. Husk at skylle friske krydderier grundigt inden brug!
4laurbærblade
Sådan gør du
Gnid andelårene grundigt ind i salt samt peber, kom dem i en pose. Læg dem på køl i ca. 12 timer.
4 andelår, 2 spsk groft salt, 2 tsk peberkorn
Når der er gået 12 timer tages andelårene ud og skylles grundigt i koldt vand. Tør dem derefter af i køkkenrulle eller et viskestykke.
Forvarm et sous vide-kar til 75 grader.
Nu skal andelårene vakuumpakkes. Kom 2 andelår i en pose sammen med 2 laurbærblade og timian samt halvdelen af andefedtet. Vakuumer og forsejl posen. Gentag processen med de 2 andre andelår.
Nu skal poserne ned i det varme vand og her skal de ligge ved 75 grader i 12 timer.
Efter 12 timer tages poserne op. Hvis man ikke skal spise dem lige med samme, kan de køles ned i is/vandbad og kan derefter opbevares på køl. Hvis man sørger for at køle dem hurtigt ned til ca. 5 grader. Så kan de godt holde sig ca. 1 uge på køl, jeg plejer dog at komme dem i fryseren hvis de skal gemmes i længere tid. Så kan man tø dem op i køleskabet når man skal bruge dem.
Når man skal forberede andelårene til servering, forvarmes ovnen til 220 -230 grader. Tag andelåre ud af poserne og placer dem på en bageplade med bagepapir, eller i et ildfast fad. Nu skal de stå i ovnen ca. 15 minutter, eller til det er blevet helt gyldne og lækre. Man kan evt. tænde for grillen lige for at give dem det sidste sprødhed.