Populært:

Madformadelskere / Anledninger og højtider / Gæstemad / Forretter / Butterdejsstænger med bagt brie

Butterdejsstænger med bagt brie

5

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

20 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Bagt brie med butterdejsstænger er en dejlig og nem lille snack eller forret, som bare har alle de gode ting. Sprøde butterdejsstænger fyldt med pesto og skinke og i midten en blød og cremet bagt brie. Mums!

butterdejsstænger med bagt brie i midten på fad klar til servering.

Dejlig snack eller til ostebordet

Denne opskrift er virkelig skøn til mange ting og anledninger. Du kan bruge den på ostebordet, som en lille snack eller forret, eller måske servere den til studenterkørsel, reception eller andre festlige lejligheder.

For ud over at smage skønt, så ser den jo også virkelig fin ud, og pynter på bordet i sig selv.

Man skal selvfølgelig være til ost, men herhjemme er der to der ikke spiser brie, og så nupper de jo bare butterdejsstængerne mens der er mere brie til os andre osteelskere.

butterdejsstang der dyppes i blød bagt brie.

Ingrediensnoter

Brie – Brug din yndlingsbrie, vi bruger en af de runde almindelige brier fra supermarkedet.

Butterdej – Du skal bruge 2 ruller butterdej. Det er helt klart nemmest med den færdige dej man kan købe i ruller i supermarkedet.

Pesto – En god grøn pesto. Den kan du købe færdig på glas, eller du kan lave en hjemmelavet basilikumspesto eller måske ramsløgspesto.

Skinke – Vi kommer her skinke i butterdejsstængerne, det kan du godt springe over hvis du ikke vil have det i. Vælg en god lufttørret skinke, for eksempel en serrano eller parmaskinke.

Alternative ingredienser

  • Du kan, i stedet for brie, også bruge en camembert ost i midten, den har en lidt kraftigere smag end en brie, og det smager også helt fantastisk hvis du er osteelsker.

Hvordan laver man butterdejsstænger med bagt brie?

Denne opskrift er virkelig nem, og når du først har styr på den, kan du variere både fyldet i butterdejsstængerne, og det du kommer oven på din brie.

sådan fordeler du pesto og skinke samt brie i mellem to lag butterdej.
  1. Start med at rulle en plade butterdej ud, og lægge brien midt på. Fordel pestoen, og smør den ud på butterdejen rundt om brien.
  2. Læg skiverne af skinke ovenpå pestoen.
  3. Læg den anden plade butterdej ud ovenpå, så den passer med den i bunden, og fyndet bliver lukket inde.
  4. Lav nogle snit i butterdejen der hvor brien er placeret.
sådan former du butterdejsstængerne, og gør det hele klar til ovnen.
  1. Rul butterdejen væk der hvor brien ligger, så den bliver fritlagt. Skær et ternet mønster i toppen af brien.
  2. Skær skrå snit hele vejen rundt om brien i gennem begge lag butterdej.
  3. Sno butterdejslagene rundt nogle gange, så du får formet butterdejsstængerne.
  4. Kom olivenolie, salt, peber, hvidløg, honning og rosmarin på toppen af brien, og så er den klar til at komme i ovnen.

Sæt pladen i ovnen, og bag det hele 13-15 minutter ved 200 grader varmluft. Herefter skal det serveres straks og mens brien stadig er helt blød og lækker, så man kan brække stængerne af, og dyppe dem i blød lun brie.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

sådan brækkes stængerne af og dyppes i den lune brie.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave det på forhånd?

Du kan godt forberede det hele, og gøre pladen klar til at komme i ovnen, men du skal ikke bage den før lige inden den skal serveres. Det er fordi brien skal være helt varm og flydende når det serveres. Får den lov til at stå, så bliver brien fast igen, og man kan ikke dyppe stængerne af butterdej i osten.


Andre butterdejsopskrifter du måske vil synes om

butterdejsstænger med bagt brie på fad.

Tips og Tricks

  • Pesto
    • Brug den pesto du allerbedst kan lide. Det kan være alle salgs, både grøn og rød pesto kan fint bruges.

Serveringsforslag

Elsker du denne lille snack?

Prøv også vores opskrift på Butterdejspakker med asparges og skinke
butterdejsstænger med bagt brie.

Opskrift på bagt brie i butterdej

Her får du vores opskrift på en lækker lille snack eller forret, nemlig butterdejsstænger med bagt brie i midten. Det er nemt at lave, og smager altså bare dejligt.

Hvis du vil forkæle familie eller gæster lidt ekstra, så lav lige sådan en plade i kan dele inden hovedretten. Mums, det smager altså bare godt!

butterdejsstænger med bagt brie i midten på fad klar til servering.
5 fra 2 stemmer

Butterdejsstænger med bagt brie

Lækker og nem snack eller lille forret, der består af en bagt brie og lækre stænger af butterdej til at dyppe i den bløde brie. Den smager skønt, er nem at lave, og så pynter den smukt på bordet.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Forret
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 314 kcal

Ingredienser

  • 2 ruller butterdej
  • 3 spsk grøn pesto
  • 6 skiver parmaskinke
  • 1 brie
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk honning
  • 2 fed hvidløg
  • Salt
  • Peber
  • Frisk rosmarin

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Rul den ene plade butterdej ud, og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg brien midt på butterdejen.
    2 ruller butterdej, 1 brie
  • Kom pesto på butterdejen rundt om brien, og smør det ud til kanten med en ske eller en smørrekniv. Fordel herefter skinken ovenpå pestoen.
    3 spsk grøn pesto, 6 skiver parmaskinke
  • Rul den anden plade butterdej ud, og læg den som et låg ovenpå, så kanterne flugter med den butterdej i bunden. Skær nogle diagonale snit hen over brien, og rul dejen til siden, så brien bliver fritlagt. Skær et ternet mønster i toppen af brien.
  • Skær skrå snit i butterdejen hele vejen rundt om brien, så du får nogle lange bånd fra brien og ud til kanten. Sno herefter hver enkelt bånd et par gange rundt, så du får de fine snoede butterdejsstænger.
  • Hæld olie og honning på toppen af brien sammen med knust hvidløg, salt, peber og frisk rosmarin.
    2 spsk olivenolie, 1 tsk honning, 2 fed hvidløg, Salt, Peber, Frisk rosmarin
  • Sæt pladen i ovnen, og bag den ved 200 grader varmluft i 13-15 minutter indtil butterdejen er sprøj og gylden, og brien er blød. Server straks.

Noter

Formning – Se billeder og tips til formning længere oppe i blogindlægget.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 314kcalKulhydrater: 3gProtein: 13gFedt: 28gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 12gTransfedt: 0.01gKolesterol: 64mgNatrium: 444mgKalium: 117mgFibre: 0.1gSukker: 2gA-vitamin: 354IUC-vitamin: 0.5mgCalcium: 109mgJern: 0.4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.