Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Tærte / Butterdejstærte med asparges

Butterdejstærte med asparges

5

/5

25 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

25 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker grønne asparges herhjemme, og en sprød butterdejstærte med asparges, ricotte og parmesan er blevet en sommerfavorit. Læs med her og få vores opskrift på en nem aspargestærte.

butterdejstærte med asparges og parmesan

Nem frokosttærte eller let aftensmad

Sådan en tærte med asparges lavet på butterdej smager forrygende. Derudover så er den virkelig nem og hurtig at lave, og du skal ikke bruge så mange ingredienser.

Butterdejen bliver sprød og lækker når den bliver bagt, og sådan en tærte er bare en nem frokost eller let aftensmad her i sommervarmen.

Du kan også sagtens servere den som tilbehør til grillet kød, kylling eller fisk.

ingredienser til butterdejstærte med ricotta, asparges og parmesan

Ingrediensnoter

Butterdej – Jeg køber fersk butterdej i ruller. Det er bare nemt, og det har de på køl i stort set alle supermarkeder.

Ricotta – Ricotta er en mild og let sødlig flødeost, som du kan finde på køl ved de andre oste i større supermarkeder. Den passer rigtig godt til asparges.

Grønne asparges – Friske asparges. Dem kan du købe i de fleste supermarkeder her om sommeren.

Parmesanflager – Du kan købe det i flager eller selv høvle flagerne fra et helt stykke ost.

Hvordan laver man butterdejstærte med asparges?

Det er supernemt at lave denne tærte. Først skal du rulle butterdejen ud, og lige skære en lille kant. Kanten pensler du med sammenpisket æg og drysser med sesam.

Så smørrer ricottaen ud på tærten, og krydrer den med sort peber, inden du kommer asparges på og bager den i ovnen. Når tærten er færdigbagt skal den køle af i et par minutter inden den drysses med parmesanflager og spises.

Tærten kan spises både lun og kold.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

nem aspargestærte på butterdej med parmesan

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man resterne?

Hvis du har rester tilbage, skal de opbevares i køleskabet til de skal spises. Tærten smager også super godt kold dagen efter på madpakken.

Andre aspargesopskrifter du måske vil synes om

nem og lækker aspargestærte på butterdej med ricotta og parmesan

Tips og tricks til opskriften

  • Prøv også at lave opskriften som små aspargestærter i stedet, de er lækre til picnic, til buffeten eller som snack.

Serveringsforslag

  • Server som tilbehør til kød, fisk eller fjerkræ.
  • Spis som frokosttærte, eventuelt med en salat til.

Elsker du tærter på butterdej?

Prøv også vores opskrift på Butterdejstærte med tomat og basilikum, den er også virkelig lækker her om sommeren, særligt hvis du har tomater i drivhuset.
aspargestærte på skærebræt
butterdejstærte med asparges, ricotta og parmesan

Opskrift på aspargestærte med ricotta

Her får du vores opskrift på en nem og lækker butterdejstærte med asparges og lækker ost. Den er et sommerhit her hos os, og det håber jeg også den bliver hos Jer.

Vi håber at du får lyst til at prøve opskriften og lave tærten til din familie.

butterdejstærte med asparges og parmesan
5 fra 2 stemmer

Butterdejstærte med asparges

Opskrift på butterdejstærte med asparges
Lækker og nem aspargestærte lavet på butterdejsbund med ricotta og parmesan. Den er skøn som en frokostret eller som tilbehør til kød, fisk eller fjerkræ.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Tærte
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 541 kcal

Ingredienser

  • 600 g grønne asparges
  • 1 rulle butterdej
  • 1 æg
  • 1 spsk sesamfrø
  • 125 g ricotta
  • Peber
  • 50 g parmesanflager

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220 grader almindelig over- og undervarme.
  • Vask asparges og knæk enden af, så de er klar.
    600 g grønne asparges
  • Rul butterdejen ud og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir. Skær et snit rundt langs kanten, cirka 1-2 cm fra kanten. Du skal ikke skære helt igennem dejen. Pensel kanten med sammenpisket æg, og drys den med sesamfrø.
    1 rulle butterdej, 1 æg, 1 spsk sesamfrø
    butterdej med kant på bageplade
  • Smør butterdejen inden for kanten med ricotta, og krydder med peber.
    125 g ricotta, Peber
    butterdej med ricotta og peber på bageplade
  • Fordel de grønne asparges på tærten.
  • Bag tærten i ovnen ved 220 grader almindelig over- og undervarme 15-20 minutter til den er gylden og sprød i kanten.
    tærten der lige er blevet bagt
  • Lad tærten køle af et par minutter, og drys så parmesanflager over de grønne asparges. Nu er tærten klar til servering.
    50 g parmesanflager
    færdigbagt tærte klar til servering

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 541kcalKulhydrater: 39gProtein: 18gFedt: 36gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 18gTransfedt: 0.01gKolesterol: 65mgNatrium: 417mgKalium: 415mgFibre: 4gSukker: 4gA-vitamin: 1431IUC-vitamin: 8mgCalcium: 284mgJern: 6mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.