TILMELD NYHEDSBREVET

– og få E-bogen “10 nemme hverdagsretter”

Risotto med asparges

Vi elsker risotto herhjemme, og risotto med asparges er bestemt på top 3 over risottoer. Denne version er super enkelt og smager simpelthen bare skønt af grønne asparges og parmesan.

Risotto er sådan en ret som vi altid vender tilbage til når det skal være hurtigt og nemt, og samtidig smage rigtig godt. Det er derudover en billig ret at lave, og lige nu hvor asparges er i højsæson, kommer vi ikke uden om den. Og hvorfor skulle vi egentlig også det? Denne ret er nemlig spækket med god smag og lækre ingredienser.

opskrift på risotto med asparges - nem opskrift på dejlig ret med grønne asparges
opskrift på risotto med asparges - nem opskrift på dejlig ret med grønne asparges

Risotto med asparges opskrift

Her er vores version af risotto med asparges. Vi kan gode lide at holde den helt simpel. Hvis du vil have yderligere ingredienser i, så er ærter rigtig godt sammen med asparges. Tilsæt evt. en håndfuld ærter 5 minutter inden retten er færdigkogt. Hvis du ikke vil bruge ærter, så bliver retten også god hvis du tilføjer et bundt hakket persille lige inden servering.

opskrift på risotto med asparges - nem opskrift på dejlig ret med grønne asparges
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Risotto med asparges

Cremet og lækker risotto med skønne grønne asparges
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 30 minutter
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 1 bdt grønne asparges
  • 75 g smør
  • 350 g grød- eller risottoris
  • 3 dl hvidvin
  • 1 1/2 l grøntsagsbouillon
  • 70 g parmesan
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Opvarm olien og 25 g af smørret i en stor pande, og tilsæt et hakket løg. I mens løget svitses skæres asparges i passende stykker på 2-3 cm (husk at brække enderne af først)
  • Steg aspargene med indtil de får lidt farve, og tilsæt herefter risene. Lad risene få varme og stege i ca. 5 minutter inden du går videre.
  • Tilsæt hvidvin og det simrer i 5 min. Varm i mens grøntsagsboullion op i en gryde ved siden af. 
  • Når hvidvinen er kogt væk tilsættes ca. 2 dl. bouillon, den skal være kogende. Igen lader man væsken koge væk inden man igen tilsætter yderligere bouillon. Ind i mellem røres der i retten så væsken kan trænge godt ind i risene. Man fortsætter med at koge væske ind i risene indtil de er møre, der skal ca. bruges halvanden liter bouillon, nogen gange lidt mindre eller mere, her må man smage  for at være sikker på at risene er klar. De skal lige akkurat være møre uden at koge helt ud. 
  • Når risene er møre slukkes for kogepladen, og man tilsætter parmesan og de sidste 50 g smør. Når smør og parmesan er smeltet sammen med risene, smages retten til med salt og peber og serveres med det samme.  
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Prøv også: Risotto med svampe og persille

Risotto vegetar version

Vi kan rigtig godt lide at lave vegatar-risotto. Altså risotto uden kød. For mig behøver risotto ikke ret mange ingredienser for at blive helt fantastisk. Denne her opskrift på risotto med grønne asparges har alt hvad den behøver. Lækre grøntsager, smør, vin og masser af parmesan. Det giver en meget smagfuld ret, og så mangler man slet ikke kød.

Vi kan også rigtig godt lide at lave risotto med svampe, og heller ikke her mangler man kød. Når retten smager af nok, ja så er vegetarmad altså helt fint for os. En dag eller to om ugen uden kød, er både sundt for os, vores pengepung og miljøet. Så hvorfor ikke gøre det?

Hvis man virkelig gerne vil have lidt mere protein i retten ville jeg vælge at lave risotto med rejer og asparges. Det fungerer super godt sammen og giver også en dejlig ret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares