Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Risotto med asparges

Risotto med asparges

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker risotto herhjemme, og risotto med asparges er bestemt på top 3 over risottoer. Denne version er super enkelt og smager simpelthen bare skønt af grønne asparges og parmesan. Simpelt og lækkert – Sådan skal en god risotto nemlige være.

opskrift på risotto med asparges - nem opskrift på dejlig ret med grønne asparges

Hurtig og billig aftensmad

Risotto er sådan en ret som vi altid vender tilbage til når det skal være hurtigt og nemt, og samtidig smage rigtig godt. Det er derudover en billig ret at lave, og lige nu hvor asparges er i højsæson, kommer vi ikke uden om den. Og hvorfor skulle vi egentlig også det? Denne ret er nemlig spækket med god smag og lækre ingredienser.

Du skal bruge følgende for at lave en lækker risotto med asparges:

 • Løg
 • Friske grønne asparges
 • Smør
 • Grød- eller risottoris, vi laver det ofte bare af grødris, de er billigere og lige så gode hvis man ikke koger dem for meget ud.
 • Hvidvin, det behøver ikke at være den aller dyreste på hylden.
 • Grøntsagsbouillon, og det er helt ok at lave den i en gryde med vand og grøntsagsbouillonterninger.
 • Parmesan, i rigelige mængder.

Der er flere ting der er vigtige når man laver risotto. For det første er det vigtigt, at varme risene godt igennem inden der kommes væske på. Jeg har lært fra en Italiener, at de skal være så varme man ikke kan holde dem mellem fingrene.

Derudover må man selvfølgelig ikke koge den for meget. Specielt ikke hvis man bruger grødris, da de koger meget ud i forhold til risottoris. Det bedste er at smage på risene jævnligt, og når de er færdigtilberedte, så skal de af varmen!

opskrift på risotto med asparges - nem opskrift på dejlig ret med grønne asparges

Risotto med asparges opskrift

Her er vores version af risotto med asparges. Vi kan gode lide at holde den helt simpel. Hvis du vil have yderligere ingredienser i, så er ærter rigtig godt sammen med asparges. Tilsæt evt. en håndfuld ærter 5 minutter inden retten er færdigkogt. Hvis du ikke vil bruge ærter, så bliver retten også god hvis du tilføjer et bundt hakket persille lige inden servering.

opskrift på risotto med asparges - nem opskrift på dejlig ret med grønne asparges
5 fra 1 stemme

Risotto med asparges

Cremet og lækker risotto med skønne grønne asparges
Udskriv Pin
Samlet tid 30 minutter
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser

 • 2 spsk olivenolie
 • 1 løg
 • 1 bdt grønne asparges
 • 75 g smør
 • 350 g grød- eller risottoris
 • 3 dl hvidvin
 • 1 1/2 l grøntsagsbouillon
 • 70 g parmesan
 • Salt og peber

Sådan gør du

 • Opvarm olien og 25 g af smørret i en stor pande, og tilsæt et hakket løg. I mens løget svitses skæres asparges i passende stykker på 2-3 cm (husk at brække enderne af først)
 • Steg aspargene med indtil de får lidt farve, og tilsæt herefter risene. Lad risene få varme og stege i ca. 5 minutter inden du går videre.
 • Tilsæt hvidvin og det simrer i 5 min. Varm i mens grøntsagsboullion op i en gryde ved siden af. 
 • Når hvidvinen er kogt væk tilsættes ca. 2 dl. bouillon, den skal være kogende. Igen lader man væsken koge væk inden man igen tilsætter yderligere bouillon. Ind i mellem røres der i retten så væsken kan trænge godt ind i risene. Man fortsætter med at koge væske ind i risene indtil de er møre, der skal ca. bruges halvanden liter bouillon, nogen gange lidt mindre eller mere, her må man smage  for at være sikker på at risene er klar. De skal lige akkurat være møre uden at koge helt ud. 
 • Når risene er møre slukkes for kogepladen, og man tilsætter parmesan og de sidste 50 g smør. Når smør og parmesan er smeltet sammen med risene, smages retten til med salt og peber og serveres med det samme.  

Hvad skal du huske til næste gang?Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Risotto med svampe og persille

Risotto vegetar version

Vi kan rigtig godt lide at lave vegatar-risotto. Altså risotto uden kød. For mig behøver risotto ikke ret mange ingredienser for at blive helt fantastisk. Denne her opskrift på risotto med grønne asparges har alt hvad den behøver. Lækre grøntsager, smør, vin og masser af parmesan. Det giver en meget smagfuld ret, og så mangler man slet ikke kød.

Vi kan også rigtig godt lide at lave risotto med svampe, og heller ikke her mangler man kød. Når retten smager af nok, ja så er vegetarmad altså helt fint for os. En dag eller to om ugen uden kød, er både sundt for os, vores pengepung og miljøet. Så hvorfor ikke gøre det?

Hvis man virkelig gerne vil have lidt mere protein i retten ville jeg vælge at lave risotto med rejer og asparges. Det fungerer super godt sammen og giver også en dejlig ret.

Hvad synes du om opskriften på risotto med asparges?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 3. maj 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.