Risotto med svampe og persille

Risotto er en af de retter vi ofte vender tilbage til, og som kan laves i et hav af varianter. Vores yndlingsrisotto er med svampe og persille, og det er en fantastisk ret som tit er på menuen herhjemme. Når vi laver denne risotto bruger vi som regel en blanding af svampe, og her på billederne er der brugt kantareller. Dem bruger vi ofte i kanterelsæsonen, når vi selv er ude og samle. Vi tørrer mange af vores svampe, så kan de blødes op og bruges i risottoen hele året rundt. Det er dejligt med smagen af sommer også resten af året.

Hvis man ikke er så meget for at prøve andre svampe, kan helt almindelige champignoner også anbefales, brug evt. en blanding af brune og hvide. Ellers bruger vi også østershatte, som vi dyrker i en sæk i garagen eller Karl-Johan som vi finder i skoven om sommeren. Kun fantasien sætter grænsen for hvilke svampe du kan bruge.

risotto opskrift med svampe og persille | Dejlig opskriften som hele familien elsker
risotto opskrift med svampe og persille | Dejlig opskriften som hele familien elsker

Risotto opskrift

Her er vores bud på en lækker og cremet risotto med svampe. Den er lige som vi bedst kan lide den, men du kan selvfølgelig justere den efter din smag.

risotto opskrift med svampe og persille | Dejlig opskriften som hele familien elsker
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Risotto med svampe og persille

Lækker og cremet risotto med smagfulde svampe!
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 30 minutter
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 rødløg
  • 1 stilk rosmarin
  • 1 stilk timian
  • 500 g svampe For eksempel kantareller, karl-johan eller champignon
  • 75 g smør
  • 350 g grød- eller risottoris
  • 3 dl hvidvin
  • 1 1/2 l grøntsagsbouillon
  • 70 g parmesan
  • 1 bdt persille
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Opvarm olien i en stor pande, og tilsæt et hakket rødløg. I mens løget svitses skæres svampene i skiver og tilsættes til panden sammen med rosmarin og timian og 25 g af smøret. 
  • Når svampene er faldet lidt sammen tilsættes grødrisene. Lad risene få varme og stege i ca. 5 minutter inden du går videre. 
  • Tilsæt hvidvinen og det simrer i 5 min. Varm i mens grøntsagsboullion op i en gryde ved siden af. 
  • Når vinen er kogt væk tilsættes ca. 2 dl. bouillon, den skal være kogende varm. Igen lader man væsken koge væk inden man tilsætter yderligere 2 dl. bouillon. Ind i mellem røres der i retten så væsken kan trænge godt ind i risene. Man fortsætter med at koge væske ind i risene indtil de er møre, der skal ca. bruges halvanden liter bouillon, nogen gange lidt mindre eller mere, her må man smage på risene for at være sikker på de er klar. De skal lige akkurat være møre uden at koge for meget ud. 
  • Når risene er møre slukkes for kogepladen, og man tilsætter parmesan og de sidste 50 g smør. Når smør og parmesan er smeltet sammen med risene, hakkes persillen og tilsættes risottoen og retten smages til med salt og peber og serveres med det samme.  
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Spis evt. med et lækkert flute – prøv også: Risotto med asparges

Risotto med grødris

Jeg er helt klar over at der findes specielle ris til lige netop risotto, såkaldte risottoris, men ofte vælger vi at lave det med grødris af den simple årsag at de er lettere at få fat i og samtidig en del billigere. Personligt synes jeg at grødrid giver en lige så god risotto, hvis man er opmærksom på at slukke for risottoen lige når risene bliver møre, og inden de koger for meget ud. Hvis man er mere til risottoris kan grødrisene selvfølgelig erstattes med det.

Har du rester?

Har du rester af risotto efter maden, så gem dem, og form dem til kugler, som du panerer i mel – æg og til sidst rasp, og frituresteger i olie. Spis risottokuglerne i med en god mayonnaise, det smager helt fantastisk.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares