Hjem » Snacks » Aspargesfritter

Aspargesfritter

Vi elsker den tid når butikkerne bugner med friske asparges. Det er bare en grøntsag man kan bruge til så mange lækre ting. Her får du vores opskrift på de bedste asparges i ovn, nemlig sprøde aspargesfritter, som spises med en dip eller hvidløgsmayonnaise.

sprøde asparges i ovn med hvidløgsmayonnaise

Asparges i alle afskygninger

Asparges er en lækker grøntsags, som vi spiser rigtig mange af her i sæsonen. Sæsonen er fra omkring april til juni måned, så det er med at spise dem mens de er her. Asparges smager nemlig skønt, men de er altså også ret sunde. De indeholder nemlig masser af kostfibre, og derudover blandt andet c-vitamin.

Vi elsker at finde nye måder at bruge asparges på. Typisk bruger vi dem i Salat med grønne asparges, peberfrugt og feta eller i en lækker Risotto med asparges, men de kan også blive rigtig lækre at tilberede i ovnen.

Asparges i ovn behøver ikke at være en slatten og kedelig affære. Du kan for eksempel som her panere dem i en blanding af rasp og parmesan, og så får du alt både sprøde og virkelig velsmagende asparges. Herhjemme elsker hele familien den, og sådan et fad forsvinder bare hurtigt når de kommer på bordet. Heldigt at de er nemme at lave!

sprøde aspargesfritter i ovn med hvidløgsmayonnaise

Ingrediensnoter

Asparges – Du skal bruge friske grønne asparges til disse fritter af asparges. Gerne så sprøde og friske som muligt så får du det bedste resultat.

Ost – Til paneringen til disse fritter skal du bruge parmesan eller Grana Padano. Du kan også drysse lidt ud over de færdige fritter til sidst, det gør dem ekstra lækre.

Hvordan laver man aspargesfritter?

Det er heldigvis super nemt at lave denne lækre lille aspargessnack. Først skal enderne knækkes af dine asparges, og herefter skal de paneres. Først i æg, så i hvedemel, så i æg igen og til sidst i en blanding af rasp og parmesanost.

Så skal fritterne på en bageplade og bages i ovnen til de er gyldne og sprøde. I mens kan du lave en dip eller en mayonnaise til at dyppe dem i. Her har vi lavet en mayonnaise med et par fed knuste hvidløg i.

tallerken med aspargesfritter og hvidløgsmayonnaise

Ofte stillede spørgsmål

Kan man lave dem i forvejen?

Disse fritter er altså bedst når de er helt sprøde og stadig lidt lune, så jeg vil ikke anbefale dig at lave dem i forvejen. De er heldigvis hurtige at forberede, og så skal de bare i ovnen.

Kan jeg bruge pankorasp?

Ja, vi elsker at lave dem med pankorasp, det gør dem ekstra sprøde. Jeg kunne desværre ikke lige finde det denne gang, så her blev det almindeligt rasp. Begge dele fungerer rigtig fint.

Kan jeg lave aspargesfritter i airfryer?

Jeg har læst mig frem til at du sagtens kan lave disse i din airfryer. Læg dine fritter i et enkelt lag, og spray dem med olie. De skal have cirka 10 minutter ved 210 grader, og vendes halvvejs.

Andre snacks du måske vil synes om

sprøde aspargesfritter med parmesan og hvidløgsmayo til

Opskrift på apsrøde asparges i ovn

Her får du vores opskrift på hvordan du kan lave nogle skønne asparges i ovn med masser af god smag. De er perfekte som en let snack eller appetizer, eller som tilbehør til grillmaden eller andre aftensmadsretter. De er nemme at lave, men husk nu at lave rigeligt af de ovnbagte aspargesfritter, for de forsvinder virkelig hurtigt!

sprøde asparges i ovn med hvidløgsmayonnaise
5 fra 1 stemme

Aspargesfritter

Opskrift på Aspargesfritter i ovn
Nem og hurtig snack med lækre grønne asparges, som du kan servere som appetizer eller tilbehør til aftensmaden. På denne måde får du sprøde asparges i ovn, som smager helt fantastisk af parmesan.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 20 min
Ret Snack
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 280 kcal

Ingredienser

  • 200 g grønne asparges
  • 2 æg
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl rasp
  • ½ dl parmesan, eller Grana Padano
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 210 grader. Gør en bageplade klar med bagepapir på.
  • Knæk enderne af de grønne asparges, vask og tør dem.
  • Pisk æg sammen i en dyb tallerken. Kom hvedemel i en anden dyb tallerken, og kom rasp blandet med revet parmesan og peber i en tredje dyb tallerken.
  • Nu skal aspargsene paneres. Vend dem en af gangen først i æg, så i hvedemel, så i æg igen, og til sidst i rasp/parmesan blandingen. I Rasp/parmesan-blandingen, er det lettest at drysse lidt hen over, og forsigtigt trykke det fast på aspargesen.
  • Læg de panerede asparges på bagepladen.
  • Bag dine aspargesfritter i cirka 15 minutter eller til de er sprøde og gyldne.
  • Server dem lune, gerne sammen med en hvidløgsmayonnaise eller en anden dip. Du kan drysse de færdige aspargesfritter med lidt parmesan eller salt.

Noter

Hvidløgsmayonnaise kan laves af 1-2 fed presset hvidløg blandet med 1 dl mayonnaise. Vi laver ofte mayonnaise på sødmælk, se vores opskrift her.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 280kcalKulhydrater: 40gProtein: 14gFedt: 7gMættet fedt: 3gTransfedt: 1gKolesterol: 90mgNatrium: 416mgKalium: 219mgFibre: 3gSukker: 3gA-vitamin: 594IUC-vitamin: 3mgCalcium: 222mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.