Vi elsker den tid når butikkerne bugner med friske asparges. Det er bare en grøntsag man kan bruge til så mange lækre ting. Her får du vores opskrift på de bedste asparges i ovn, nemlig sprøde aspargesfritter, som spises med en dip eller hvidløgsmayonnaise.
Asparges i alle afskygninger
Asparges er en lækker grøntsags, som vi spiser rigtig mange af her i sæsonen. Sæsonen er fra omkring april til juni måned, så det er med at spise dem mens de er her. Asparges smager nemlig skønt, men de er altså også ret sunde. De indeholder nemlig masser af kostfibre, og derudover blandt andet c-vitamin.
Vi elsker at finde nye måder at bruge asparges på. Typisk bruger vi dem i Salat med grønne asparges, peberfrugt og feta eller i en lækker Risotto med asparges, men de kan også blive rigtig lækre at tilberede i ovnen.
Asparges i ovn behøver ikke at være en slatten og kedelig affære. Du kan for eksempel som her panere dem i en blanding af rasp og parmesan, og så får du alt både sprøde og virkelig velsmagende asparges. Herhjemme elsker hele familien den, og sådan et fad forsvinder bare hurtigt når de kommer på bordet. Heldigt at de er nemme at lave!
Ingrediensnoter
Asparges – Du skal bruge friske grønne asparges til disse fritter af asparges. Gerne så sprøde og friske som muligt så får du det bedste resultat.
Ost – Til paneringen til disse fritter skal du bruge parmesan eller Grana Padano. Du kan også drysse lidt ud over de færdige fritter til sidst, det gør dem ekstra lækre.
Hvordan laver man aspargesfritter?
Det er heldigvis super nemt at lave denne lækre lille aspargessnack. Først skal enderne knækkes af dine asparges, og herefter skal de paneres. Først i æg, så i hvedemel, så i æg igen og til sidst i en blanding af rasp og parmesanost.
Så skal fritterne på en bageplade og bages i ovnen til de er gyldne og sprøde. I mens kan du lave en dip eller en mayonnaise til at dyppe dem i. Her har vi lavet en mayonnaise med et par fed knuste hvidløg i.
Ofte stillede spørgsmål
Disse fritter er altså bedst når de er helt sprøde og stadig lidt lune, så jeg vil ikke anbefale dig at lave dem i forvejen. De er heldigvis hurtige at forberede, og så skal de bare i ovnen.
Ja, vi elsker at lave dem med pankorasp, det gør dem ekstra sprøde. Jeg kunne desværre ikke lige finde det denne gang, så her blev det almindeligt rasp. Begge dele fungerer rigtig fint.
Jeg har læst mig frem til at du sagtens kan lave disse i din airfryer. Læg dine fritter i et enkelt lag, og spray dem med olie. De skal have cirka 10 minutter ved 210 grader, og vendes halvvejs.
Andre snacks du måske vil synes om
- Sprøde løgringe
- Indbagt kylling
- Butterdejsstænger med pesto og skinke
- Æbler med bacon
- Pindemadder med ost
Opskrift på apsrøde asparges i ovn
Her får du vores opskrift på hvordan du kan lave nogle skønne asparges i ovn med masser af god smag. De er perfekte som en let snack eller appetizer, eller som tilbehør til grillmaden eller andre aftensmadsretter. De er nemme at lave, men husk nu at lave rigeligt af de ovnbagte aspargesfritter, for de forsvinder virkelig hurtigt!
Aspargesfritter
Ingredienser
- 200 g grønne asparges
- 2 æg
- 1 dl hvedemel
- 1 dl rasp
- ½ dl parmesan, eller Grana Padano
- Peber, efter smag
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 210 grader. Gør en bageplade klar med bagepapir på.
- Knæk enderne af de grønne asparges, vask og tør dem.
- Pisk æg sammen i en dyb tallerken. Kom hvedemel i en anden dyb tallerken, og kom rasp blandet med revet parmesan og peber i en tredje dyb tallerken.
- Nu skal aspargsene paneres. Vend dem en af gangen først i æg, så i hvedemel, så i æg igen, og til sidst i rasp/parmesan blandingen. I Rasp/parmesan-blandingen, er det lettest at drysse lidt hen over, og forsigtigt trykke det fast på aspargesen.
- Læg de panerede asparges på bagepladen.
- Bag dine aspargesfritter i cirka 15 minutter eller til de er sprøde og gyldne.
- Server dem lune, gerne sammen med en hvidløgsmayonnaise eller en anden dip. Du kan drysse de færdige aspargesfritter med lidt parmesan eller salt.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her