Madformadelskere / Snacks / Butterdejspakker med asparges og skinke

Butterdejspakker med asparges og skinke

5

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

20 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Butterdejssnacks er lækre at servere som en appetizer, som snack til en festlig lejlighed eller som en let forret. Her er det vores nemme opskrift på lækre sprøde butterdejspakker med asparges og skinke samt ricotta.

butterdejspakker med asparges og skinke samt ricotta drysset med revet parmesan

Lækker butterdejssnack

Der er mange gode anledninger hvor det kan være lækkert at servere butterdejspakker med asparges og skinke. De er oplagte som en nem forret om sommeren, de er gode på buffeten eller som snack til studenterkørsel.

De er både virkelig lækre, og så er de utroligt nemme at lave.

Du skal ikke bruge meget andet end butterdej, ricotta, skinke og asparges, og så kan du lave de lækreste snacks.

Herhjemme elsker både børn og voksne de små pakker af butterdej, og det er nogle vi laver mange gange i løbet af aspargessæsonen.

Nogle gange topper vi dem lige med lidt revet parmesan når de er bagt, men det er ikke nødvendigt hvis du ikke lige har parmesan liggende, men det smager så godt.

tapasbræt med butterdejspakker med asparges og skinke med parmesan drysset ud over

Ingrediensnoter

Butterdej – Jeg bruger fersk butterdej i ruller. Det er nemt at arbejde med, og er klar til brug når du har købt det. Du finder det i køledisken i supermarkedet.

Asparges – Grønne friske asparges. Enderne der er lidt seje i det skal lige brækkes af, og så skal de bare lige skylles inden de skal i butterdejspakkerne.

Ricotta – Ricotta er en italiensk friskost, som er super lækker og cremet. Du kan også bruge en almindelig flødeost hvis du ikke har ricotta.

Skinke – En god parmaskinke eller din favoritskinke.

Hvordan laver man butterdejspakker med asparges og skinke?

Vi elsker de sprøde butterdejspakker med asparges og skinke, og heldigvis er de både nemme og hurtigt at lave.

Først ruller man butterdejen ud, og skærer den i firkanter. Så skal de smørres med ricotta krydret med salt og peber, inden skinken fordeles. Afslutningsvist lægges der et par asparges på inden pakken lukkes og pensles med sammenpisket æg.

Pakkerne bages i ovnen til de er gyldne og sprøde, og så kan de eventuelt drysses med lidt revet parmesan inden de serveres. De kan serveres lune eller afkølede.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

små pakker af butterdej med asparges, skinke og ost inden i

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man butterdejspakkerne?

Eventuelle rester skal opbevares på køl. De er ikke så sprøde efter en tur i køleskabet, men de smager skønt, og kan sagtens spises dagen efter.

Kan jeg bruge andet end parmaskinke?

Ja du kan også bruge prosciutto eller andre typer af lufttørret skinke.

Andre butterdejsopskrifter du måske vil synes om

butterdejspakke med grønne asparges, skinke og ricotta samt revet parmesan på toppen

Tips og tricks til butterdejspakker med asparges og skinke

  • Hvis du har lidt parmesan liggende, så er det super lækker at drysse de færdige butterdejspakker med revet parmesan.
  • Har du ikke ricotta, så kan du også bruge en almindelig neutral flødeost eller en flødeost med urter eller krydderier.

Serveringsforslag

  • Server som en del af sommerbuffeten.
  • Sæt dem på bordet til studenterkørsel eller til en anden festlig anledning hvor du vil servere nogle lækre snacks.
  • Server dem som en let sommerforret.
  • Spis dem til brunch sammen med lidt andre små retter.
  • Giv børnene en med i madpakken, eller tag dem med i picnickurven.

Er du vild med butterdej? Så prøv også vores opskrift på Butterdejssnegle med skinke

tapas anretning med butterdejspakker med asparges og skinke
bræt med butterdejspakker med skinke og asparges samt ost

Opskrift på butterdejssnacks med grønne asparges

Her får du vores opskrift på lækre små butterdejspakker med asparges og skinke. De er skønne at servere som en let snack eller en hurtig forret, og så er de nemme at lave.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere de lækre hapsere for din familie. Det er en dejlig kombination med den sprøde butterdej, den salte skinke og de smagfulde asparges.

butterdejspakker med asparges og skinke samt ricotta drysset med revet parmesan
5 fra 1 stemme

Butterdejspakker med asparges og skinke

Opskrift på butterdejspakker med asparges og skinke
Butterdejssnacks kan serveres som en appetizer, en let forret eller som en eftermiddagssnack. Disse butterdejspakker med asparges og skinke samt ricottaost er også gode at have med i picnickurven eller i madpakken.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Snack
Køkken Dansk
Antal 12 stk
Kalorier 167 kcal

Ingredienser

  • 275 g butterdej, en rulle, fersk
  • 125 g ricotta
  • Salt
  • Peber
  • 6 skiver parmaskinke
  • 24 grønne asparges
  • Parmesan, kan undlades

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  • Rul butterdejspladen ud, og skær den over på midten. Del hvert stykke i 6 cirka lige store firkanter. Læg stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bland ricotta med salt og peber, og smør det ud på butterdejsfirkanterne.
  • Skær skinken over på midten, og læg et halvt stykke skinke på hver firkant. Vask aspargesene, og knæk de seje ender af. Læg to asparges på hver firkant ovenpå skinken.
    butterdejspakker med ricotta, skinke og asparges
  • Luk de to spidser mod hinanden. Tryk dem godt sammen. Pensel butterdejen med et sammenpisket æg.
    pensling af butterdej med æg
  • Bag butterdejspakkerne i ovnen i 15-18 min ved 200 grader almindelig ovn til de er gyldne og sprøde.
  • Server butterdejspakkerne lune, eventuelt med lidt revet parmesan på toppen.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 167kcalKulhydrater: 12gProtein: 4gFedt: 12gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 6gTransfedt: 0.01gKolesterol: 8mgNatrium: 93mgKalium: 97mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 290IUC-vitamin: 2mgCalcium: 32mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.