Butterdejssnacks er lækre at servere som en appetizer, som snack til en festlig lejlighed eller som en let forret. Her er det vores nemme opskrift på lækre sprøde butterdejspakker med asparges og skinke samt ricotta.
Lækker butterdejssnack
Der er mange gode anledninger hvor det kan være lækkert at servere butterdejspakker med asparges og skinke. De er oplagte som en nem forret om sommeren, de er gode på buffeten eller som snack til studenterkørsel.
De er både virkelig lækre, og så er de utroligt nemme at lave.
Du skal ikke bruge meget andet end butterdej, ricotta, skinke og asparges, og så kan du lave de lækreste snacks.
Herhjemme elsker både børn og voksne de små pakker af butterdej, og det er nogle vi laver mange gange i løbet af aspargessæsonen.
Nogle gange topper vi dem lige med lidt revet parmesan når de er bagt, men det er ikke nødvendigt hvis du ikke lige har parmesan liggende, men det smager så godt.
Ingrediensnoter
Butterdej – Jeg bruger fersk butterdej i ruller. Det er nemt at arbejde med, og er klar til brug når du har købt det. Du finder det i køledisken i supermarkedet.
Asparges – Grønne friske asparges. Enderne der er lidt seje i det skal lige brækkes af, og så skal de bare lige skylles inden de skal i butterdejspakkerne.
Ricotta – Ricotta er en italiensk friskost, som er super lækker og cremet. Du kan også bruge en almindelig flødeost hvis du ikke har ricotta.
Skinke – En god parmaskinke eller din favoritskinke.
Hvordan laver man butterdejspakker med asparges og skinke?
Vi elsker de sprøde butterdejspakker med asparges og skinke, og heldigvis er de både nemme og hurtigt at lave.
Først ruller man butterdejen ud, og skærer den i firkanter. Så skal de smørres med ricotta krydret med salt og peber, inden skinken fordeles. Afslutningsvist lægges der et par asparges på inden pakken lukkes og pensles med sammenpisket æg.
Pakkerne bages i ovnen til de er gyldne og sprøde, og så kan de eventuelt drysses med lidt revet parmesan inden de serveres. De kan serveres lune eller afkølede.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Eventuelle rester skal opbevares på køl. De er ikke så sprøde efter en tur i køleskabet, men de smager skønt, og kan sagtens spises dagen efter.
Ja du kan også bruge prosciutto eller andre typer af lufttørret skinke.
Andre butterdejsopskrifter du måske vil synes om
Tips og tricks til butterdejspakker med asparges og skinke
- Hvis du har lidt parmesan liggende, så er det super lækker at drysse de færdige butterdejspakker med revet parmesan.
- Har du ikke ricotta, så kan du også bruge en almindelig neutral flødeost eller en flødeost med urter eller krydderier.
Serveringsforslag
- Server som en del af sommerbuffeten.
- Sæt dem på bordet til studenterkørsel eller til en anden festlig anledning hvor du vil servere nogle lækre snacks.
- Server dem som en let sommerforret.
- Spis dem til brunch sammen med lidt andre små retter.
- Giv børnene en med i madpakken, eller tag dem med i picnickurven.
Er du vild med butterdej? Så prøv også vores opskrift på Butterdejssnegle med skinke
Opskrift på butterdejssnacks med grønne asparges
Her får du vores opskrift på lækre små butterdejspakker med asparges og skinke. De er skønne at servere som en let snack eller en hurtig forret, og så er de nemme at lave.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere de lækre hapsere for din familie. Det er en dejlig kombination med den sprøde butterdej, den salte skinke og de smagfulde asparges.
Butterdejspakker med asparges og skinke
Ingredienser
- 275 g butterdej, en rulle, fersk
- 125 g ricotta
- Salt
- Peber
- 6 skiver parmaskinke
- 24 grønne asparges
- Parmesan, kan undlades
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Rul butterdejspladen ud, og skær den over på midten. Del hvert stykke i 6 cirka lige store firkanter. Læg stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bland ricotta med salt og peber, og smør det ud på butterdejsfirkanterne.
- Skær skinken over på midten, og læg et halvt stykke skinke på hver firkant. Vask aspargesene, og knæk de seje ender af. Læg to asparges på hver firkant ovenpå skinken.
- Luk de to spidser mod hinanden. Tryk dem godt sammen. Pensel butterdejen med et sammenpisket æg.
- Bag butterdejspakkerne i ovnen i 15-18 min ved 200 grader almindelig ovn til de er gyldne og sprøde.
- Server butterdejspakkerne lune, eventuelt med lidt revet parmesan på toppen.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her