Populært:

Madformadelskere / Snacks / Butterdejssnegle med skinke

Butterdejssnegle med skinke

5

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

20 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Små butterdejssnegle med skinke og ricotta er en skøn lille snack eller et lækkert element til madpakken. De er også dejlige til sommerens havefester eller til studenterkørsel. Læs med her og få den nemme opskrift.

fad med små butterdejssnegle med skinke og ricotta

En lille snack til festen

Står du og skal holde sommerfest, eller måske får du besøg af en flok studenter på vogntur inden længe? Så er disse butterdejssnegle helt oplagte at servere.

De er virkelig nemme at lave, så smager de godt, og så er de nemme at spise. De er altså perfekte til havefesten eller når studenterne kommer på besøg.

Få mere end 60 ideer til mad til studenterkørsel her.

Disse snegle af butterdej er fyldt med skinke og ricotta, men du kan nemt bruge andre slags fyld, for eksempel kan du komme pesto, oliventapenade eller andre oste i.

De er super hurtige at bikse sammen, og de er altså også altid et hit hos børn enten til børnefødselsdagen eller som en lille lækker snack i madpakken. De er også altid populære hvis børnene har legeaftaler med hjem, de fleste børn kan nemlig lide sådan en sprød snegl.

butterdejssnegle med skinke og flødeost samt oregano på fad

Ingrediensnoter

Butterdej – Man kan efterhånden købe butterdej i de fleste supermarkeder. Jeg køber altid fersk dej i ruller i køledisken, det er så nemt at arbejde med, og så er det klar til brug.

Ricotta – Ricotta er en skøn italiensk friskost, som er god i de her små snegle. Hvis du ikke er til ricotta, kan du bruge en almindelig flødeost i stedet. Du kan også bruge for eksempel revet mozzarella eller en anden fast ost der kan smelte når den bages.

Parmeskinke – En lækker parmeskinke fungerer super godt, men du kan selvfølgelig også bruge andre typer af skinke.

Hvordan laver man butterdejssnegle med skinke?

Det er super nemt at lave lækre butterdejssnegle med skinke selv. Det tager heller ikke ret lang tid.

Først ruller man butterdejen ud på bordet, og smørrer den med ricotta. Ovenpå krydrer man med salt, peber og oregano, og så lægges skinken i et lag på toppen og så rulles dejen sammen som en roulade inden den skæres i skiver.

Sneglene lægges på en bageplade beklædt med bagepapir, som pensles med æg, og bages til de er gyldne og sprøde i ovnen.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

butterdejssnegle med skinke og ricotta

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man butterdejssnegle?

Sneglene er helt klart lækrest når de er helt nybagte, lune og sprøde, men hvis du har nogle tilbage kan de sagtens opbevares i en plasticbøtte i køleskabet. Det er også super gode at have med i madpakken.

Kan jeg bruge andet end skinke og ricotta?

Ja. I teorien kan du fylde sneglene med hvad du har lyst til. De er også super lækre med en god pesto i, eller med andre typer af ost som for eksempel parmesan eller feta. Prøv dig frem, det er kun fantasien der sætter grænsen for hvad du kan komme i.

Andre små snacks du måske vil synes om

butterdejssnegle med ost og skinke på fad

Tips og tricks til butterdejssnegle med skinke

  • Prøv også at lave sneglene med en god grøn eller rød pesto. Det smager også dejligt.
  • Har du en rest ost tilbage i køleskabet så riv den og kom den i sneglene.
  • Du kan sagtens bruge andre slags skinke end lige parmaskinke.

Serveringsforslag

  • Server på buffetbordet eller til sammenskudsgildet i børnehaven.
  • Server dem til studenter der er på vogntur.
  • Giv ungerne dem med i madpakken som en lækker snack.
  • De er gode i picnickurven eller som en lille snack når I skal på udflugt hele familien.

Er I vilde med butterdejssnegle? Så prøv også vores Butterdejsstænger med pesto og skinke

snegle af butterdej med skinke og ricotta
fad med butterdejssnegle med skinke og ricotta

Opskrift på små snegle af butterdej med skinke

Her får du vores opskrift på lækre små butterdejssnegle med skinke og ricotta. De er nemme at lave, og så smager de altså bare godt. Sådan en portion forsvinder lynhurtigt herhjemme.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere de lækre snegle af butterdej for din familie. Det vil de med garanti synes om.

fad med små butterdejssnegle med skinke og ricotta
5 fra 1 stemme

Butterdejssnegle med skinke

Opskrift på butterdejssnegle med skinke
Små snegle af butterdej med parmaskinke og ricotta. De er nemme at lave, og så er de de perfekte små hapsere til studenterkørsel, picnickurven eller madpakken.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Snack
Køkken Dansk
Antal 24 stk
Kalorier 81 kcal

Ingredienser

  • 275 g butterdej, i rulle, fersk
  • 125 g ricotta
  • Salt
  • Peber
  • 1 spsk oregano
  • 6 skiver parmaskinke

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  • Rul butterdejspladen ud, og smør den med ricotta.
  • Drys med salt, peber og oregano, og fordel skiverne af skinke i et lag ovenpå.
  • Rul dejen sammen som en roulade fra en af de lange sider.
  • Skær dejen ud i cirka 1 cm tykke skiver, og læg sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensel sneglene med sammenpisket æg.
  • Bag sneglene ved 200 grader almindelig ovn i 15-20 minutter til de er gyldne og sprøde. Server dem lune eller afkølede.

Noter

Prøv også at lave dem med andet fyld, for eksempel:
  • Butterdejssnegle med flødeost
  • Butterdejssnegle med oliventapenade
  • Butterdejssnegle med pesto
  • Butterdejssnegle med feta
  • Eller noget helt andet. Kun fantasien sætter grænsen for hvad du kan komme i.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Kalorier: 81kcalKulhydrater: 5gProtein: 2gFedt: 6gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 3gKolesterol: 4mgNatrium: 46mgKalium: 19mgA-vitamin: 28IUCalcium: 15mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.