Skal posen rystes lidt når det kommer til madpakken? Er du gået død i rugbrødsmadder og agurkestave? Så prøv vores opskrift på lækre bløde pestosnegle med ost. Herhjemme elsker både voksne og børn dem i madpakken!
Pizzasnegle med pesto
Vores børn elsker pizzesnegle, og dem laver vi ofte. Det samme med pølsehorn, men nogen gange skal der bare ske noget andet. Derfor skifter vi nogen gange fyldet ud i pizzasneglene med pesto og parmesan.
Faktisk er det helt den samme dej vi bruger – også til pølsehornene. Den er nemlig super lækker og giver luftige pølsehorn og snegle. Derudover så er det jo mega nemt lige at lave en dobbelt portion og så fylde fryseren med lækre snegle og pølsehorn på en gang ik?
Hvordan laver man pestosnegle med parmesan?
Det her er nogen virkelig nemme pestosnegle. De er ikke svære at lave, og alt du skal bruge til denne opskrift er:
- Æg
- Letmælk
- Gær
- Sukker
- Salt
- Bageenzym, (reklamelink).
- Hvedemel
- Smør
- Fyld: Pesto og parmesan
Først skal dejen laves. Pisk mælk og æg sammen, og tilsæt gær. Så skal der sukker, salt, bageenzym og hvedemel, og dejen æltes i 5 minutter inden det bløde smør tilsættes og æltes ind i dejen.
Så skal dejen hæve til dobbelt størrelse før den er klar til at bliverullet ud og smurt med pesto og drysset med parmesan. Så rulles dejen sammen til en pølse, og skæres ud til snegle som efterhæver på bagepladen inden de bages i et kvarters tid ved 200 grader. Så er sneglene klar til madpakken.
Pestosnegle med parmesan opskrift
Her for du vores lækre opskrift på pestosnegle med ost. Du kan bruge dejen til pizzasnegle og pølsehorn også, den er meget alsidig, og giver lækkert luftigt bagværk lige meget hvad du bruger den til. Bag bare dobbeltportion, disse snegle forsvinder lynhurtigt.
Pestosnegle med parmesan opskrift
Ingredienser
- 1 æg
- 185 g letmælk
- 25 g gær
- 10 g sukker
- 5 g salt
- 2,5 g Bageenzym (reklamelink), (reklamelink), kan udelades men bidrager til en bedre hævning
- 300 g hvedemel
- 50 g smør, blødt
Fyld:
- 150 g pesto, rød eller grøn, evt. hjemmelavet
- 30 g parmesan, fintrevet
Sådan gør du
- Start med at piske æg og mælk sammen. Udrør gæren her i. Tilsæt salt, sukker, bageenzym og til sidst hvedemel. Ælt dejen på røremaskinen i cirka 5 minutter. Tilsæt det bløde smør i tern, og ælt yderligere 15-20 minutter indtil dejen slipper skålen og bliver jævn og helt glat.
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, det tager omkring 1-1,5 timer.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord. Brug rigeligt med mel, da dejen er ret blød. Dejen skal rulles ud til et kvadrat på cirka 40×40 cm.
- Smør hele dejen med pesto og drys med revet parmesan. Rul herefter dejen sammen til en pølse. Skær skiver på cirka 2,5 cm, og læg sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad sneglene hæve i cirka 30 minutter. Varm i mens ovnen op til 200 grader.
- Bag pestosneglene ved 200 grader i cirka 15-17 minutter, eller de de er gyldne.
- Lad dem køle af på en rist og server dem som madbrød, snacks eller i ungernes madpakker.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Prøv også vores andre madpakkefavoritter: Luftige pølsehorn og Pizzasnegle.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her