Luftige pølsehorn

Lækre luftige pølsehorn.. Ja tak! Pølsehorn skal være bløde, have en luftig dej, og ikke mindst en pølse der smager af noget. Den her opskrift på de blødeste, og mest luftige pølsehorn man kan forstille sig er familiens foretrukne. De egner sig rigtig godt til at fryse ned, og unger elsker at have dem med som en lille lækker overraskelse i madpakken. Så hvis du leder efter opskriften på de perfekte pølsehorn, så læs med her!

Luftige pølsehorn - Opskrift på lækre og bløde pølsehorn til madpakken eller nem aftensmad

De bedste pølsehorn til madpakken

Vi har 2 børn i børnehaven, og det betyder jo selvfølgelig madpakker hver dag. Så er det godt med lidt variation, ellers kan man hurtigt køre lidt sur i de samme rugbrødsmadder hver dag. Og her er luftige pølsehorn er bare en vinder. De egner sig også fint til at fryse ned, og de kan holde sig 3 – 4 dage i køleskabet.

Vi plejer faktisk at lave dobbelt portion, der ryger altid nogle stykke lige når de er friskbagte, så det er godt at der er lidt ekstra der kan ryge i fryseren.

Hvordan laver man bløde luftige pølsehorn?

De første gange man lave de her bløde pølsehorn, virker det måske ikke så nemt. Opskriften kommer dog hurtigt til at sidde på rygraden, og så er det bare derudaf! De fleste af ingredienserne er som regel noget de fleste har stående i forvejen. Det eneste der skiller sig ud er bageenzym, det kan man godt springe over, men det giver lige dejen det sidste når de bages.

  • Mel. Hvedemel, gerne med højt indhold af protein.
  • Sukker. Det skal bruges til at hjælpe gæren.
  • Bageenzym, (reklamelink), kan udelades, bidrager til en bedre hævning
  • Salt.
  • Æg.
  • Mælk. Enten sødmælk eller letmælk.
  • Gær. Her kan man godt bruge tørgær.
  • Smør. Fordi smør er godt! Og dejen bliver mere blød og lækker.
  • Pølser. Det er pølserne der giver smagen, find dem du bedst kan lide.

Jeg vil helt klart anbefale at dejen til de her pølsehorn røres på en maskine, fordi den skal æltes i lang tid. De tørre ingredienser til dejen blandes i skålen til en røremaskine. Under omrøring tilsættes blandingen af æg, mælk og gær til skålen. Dejen æltes let inden det bløde smør tilsættes.

Dejen æltes herefter til den begynder at slippe skålen. Herefter skal dejen hæve til dobbelt størrelse. Efter dejen har hævet, deles den ud i 16 lige store portioner. Lad dejstykkerne hvile og hæve ca. 10 minutter inden pølsehornene skal laves.

Hver dejklump rulles ud til en pølse ca. 20 cm lang. Dejen rulles rundet om en pølse og placeres på en bageplade med med bagepapir. Nu skal pølsehornene hæve til dobbelt størrelse. Herefter pensles de med en blanding af æg og mælk. Du kan også drysse dem med sesam hvis du synes.

Nu skal pølsehornene bages i en forvarmet ovn ved 190 grader i 13 – 15 minutter, eller til de er gyldne og lækre. Server dem med det samme, eller frys dem ned til senere.

Til køreturen eller bare som snack

De sidste gange vi har været på ferie eller ude på længere køreture, der har vi haft pølsehorn med, lige til at stille den værste sult undervejs. Det er nemt hvis de ligger klar i fryseren. Så er der altid lige en portion pølsehorn man kan tø op, og tage med ud af døren.

Luftige pølsehorn opskrift

Her kommer vores opskrift på de bedste pølsehorn i verden! Bløde og luftige pølsehorn, lige til at drøne i madpakken, ellers bare som en lækker eftermiddagssnack til ungerne når de leger i haven. Jeg håber du får lyst til at prøve opskriften, du vil ikke fortryde det!

Luftige pølsehorn - Opskrift på lækre og bløde pølsehorn til madpakken eller nem aftensmad

Luftige pølsehorn opskrift


Lette, luftige og bløde pølsehorn
4.5 fra 20 stemmer
Ret: Frokost, Madpakke, Snack
Køkken: Dansk
Keyword: Bagværk, Eftermiddagshygge, Fast food
Forberedelse: 30 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Hævetid: 2 timer 15 minutter
Samlet tid: 3 timer
Udskriv Pin
Antal: 16 Pølsehorn

Ingredienser

  • 300 g mel
  • 10 g sukker
  • 2,5 g bageenzym, (reklamelink), kan udelades, bidrager til en bedre hævning
  • 6 g salt
  • 40 g æg, svarer til ca. 1 æg
  • 185 g letmælk, kan erstattes af sødmælk
  • 25 g gær, eller 6 g. tørgær. Hvis man bruger tørgær, blandes det i melet
  • 50 g smør, blødt
  • 8 stk pølser, delt i 2

Til pensling:

  • 1 stk æggeblomme
  • 0,5 dl mælk

Sådan gør du

  • Bland mel, sukker, bagenzym samt salt i en skål. Jeg vil anbefale at man bruger en røremaskine til denne dej, da den skal æltes i lang tid.
  • Slå et æg ud i en anden skål og pisk det sammen med mælken. Rør gæren ud i æg/mælken.
  • Kom blandingen af mel, sukker og salt i en røremaskine. Tilsæt nu blandingen af æg og mælk og rør dejen i ca. 5 minutter. Efter 5 minutter tilsættes det bløde smør og dejen æltes yderligere 20 – 25 minutter.
  • Dejen skal være helt glat og slippe skålen før den er klar.
  • Kom dejen over i en skål smurt med lidt smør. Dæk den til og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det er en våd dej, så det kan godt tage noget tid. Ca. 1 – 1 1/2 time
  • Drys lidt mel på bordet, tag dejen ud og del den i 16 lige store portioner. Form den til boller. Dæk dem til og lad dem hvile i ca. 10 minutter.
  • Rul nu hver bolle ud til til en pølse på ca. 20 cm. Rul derefter dejpølsen rundt om hver pølse og læg den på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad.
  • Når alle pølsehorn er laver dækkes de til og de skal nu hæve til næsten dobbelt størrelse.
  • Forvarm ovnen til 200 grader. Stil en bradepande i bunden af ovnen, så du kan lave lidt damp under bagningen.
  • Når pølsehornene er hævet skal de pensles.Slå ægget ud og pisk det sammen med mælk, pensel alle pølsehornene med blandingen.
  • Placer bagepladen midt i den forvarmede ovn. Kom 1/2 dl. vand i bradepanden så der kommer damp og luk ovnen.
  • Nu skal pølsehornene bage i 13 – 15 minutter eller til de er gyldne og lækre.
  • Server dem varme eller frys dem ned til senere. De kan også holde sig i køleskabet i 3 -4 dage.

Næringsværdi

Kalorier: 109 kcal | Kulhydrater: 16 g | Protein: 3 g | Fedt: 4 g | Mættet fedt: 2 g | Kolesterol: 19 mg | Natrium: 182 mg | Kalium: 53 mg | Fibre: 1 g | Sukker: 1 g | A-vitamin: 117 IU | Calcium: 22 mg | Jern: 1 mg
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Har du lyst til at prøve en anden spændende og lækker opskrift på pølsehorn, så prøv Pølsehorn med tangzhong-metoden.

Tips og tricks til luftige pølsehorn

  • Sørg for at dejen bliver æltet tilstrækkeligt. Lav eventuelt glutenprøven for at se om du er i mål.
  • Prøv at drysse den med sesamfrø når de er penslet, det giver også en dejlig smag.
  • Lav dem og frys dem ned, så er der altid en lækker snack klar.
  • Sørg for at varme ovnen i god tid.
  • Prøv at lave pølsehornene med forskellige slags pølser. Prøv med brunchpølser eller små chorizopølser, det er altid godt med lidt variation.

Se hvad andre har fået ud af opskriften

Vi vil også gerne se hvis du laver opskriften. Tag os på Instagram med @madformadelskere hvis du også vil have chancen for at få dit billede vist her.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

12 reaktioner

    1. Hej Ulla
      Den var smuttet. Det er tilføjet nu, den skal rører ud i æg/mælk. Tak fordi du er opmærksom 🙂

      Mvh Tina

  1. Der står ik rigtig i opskriften hvor man skal putte gæren i men jeg puttede den i mælken de blev skønne

    1. Det skulle være tilføjet nu, men du gjorde det helt rigtigt 😉
      Dejligt at høre at de blev gode.
      Ha en dejlig dag.
      Mvh Tina

    1. Hej Kristina. Tusind tak, det er vi glade for at høre. Vi er også fan af de pølsehorn 😀
      Mvh Tina

  2. Hej. Jeg kan slet ikke få dejen til at fungere. Jeg har nu prøvet 2 gange. Dejen vil ikke slippe skålen.

    1. Hej Lene.

      Det er da træls at dejen driller. Hvilken maskine ælter du på? Det er en “tung” dej og æltetiden kan variere fra maskine til maskine.
      Det vigtigste er sådanset ikke at dejen slippe skålen, men at der bliver dannet tilstrækkeligt med glutentråde. Så det har også meget at sige hvilket mel du bruger.
      Du skal bruge mel med et højt indhold af protein, ikke under 12 % vil jeg anbefale. Det er svært for mig at sige hvorfor din dej ikke slipper skålen, men altså:
      – Mel med højt protein indhold
      – Ælt i længere tid
      – Måske en smule mindre væske?
      Jeg er sikker på at du nok skal komme i mål, og det endelige resultat er det værd. Jeg håber det kan guide dig lidt på vej Lene.

      De bedste hilsener i en svær tid

      Rasmus – Madformadelskere

      1. Jeg syntes ikke jeg kan få mine til at ligne jeres, kunne man måske se et billede af hvordan i laver dem når dejen skal omkring pølserne?? Og hvilken Slags pølser bruger i?

        1. Hej Trine.
          Jeg har lagt en lille video op nu, hvor du kan se hvordan vi vikler dejen omkring pølserne. Håber det kan hjælpe dig. Den ligger i selve opskriften.
          Vi bruger gerne bare almindelige partypølser eller brunchpølser, dem kan børnene nemlig bedst lide. Men jo bedre pølser, jo bedre pølsehorn 😉
          Mvh Tina

    1. Hej Heidi
      Det er vi virkelig glade for at høre. Tusind tak for din tilbagemelding 🙂
      Rigtig god påske til Jer!
      Mvh Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg