TILMELD NYHEDSBREVET

– og få E-bogen “10 nemme hverdagsretter”

Luftige pølsehorn

Lækre luftige pølsehorn.. Ja tak! For lang tid siden lovede jeg en af mine venner en opskrift på bløde pølsehorn, med masser af smag. De manglede noget til deres ungers madpakke og de her pølsehorn, levede helt op til deres forventninger. Jeg er en bestemt ikke til sprøde pølsehorn, og det vores unger heller ikke! Så de er også en succes herhjemme.

Pølsehorn til madpakken

Vi har 2 børn i børnehaven, og det betyder jo selvfølgelig madpakker hver dag. Så er det godt med lidt variation, ellers kan man hurtigt køre lidt sur i de samme rugbrød hver dag. Og her er luftige pølsehorn er bare en vinder. De egner sig også fint til at fryse ned, og de kan holde sig 3 – 4 dage i køleskabet.

vi plejer faktisk at lave dobbelt portion, der ryger altid nogle stykke lige når de er friskbagte, så det er godt at der er lidt ekstra der kan ryge i fryseren.

Til køreturen eller bare som snack

De sidste gange vi har været på ferie eller ude på længere køreture, der har vi haft pølsehorn med, lige til at stille den værste sult undervejs. Det er nemt hvis de ligger klar i fryseren. Så er der altid lige en portion pølsehorn man kan tø op, og tage med ud af døren.

Luftige pølsehorn - Opskrift på lækre og bløde pølsehorn til madpakken eller nem aftensmad

Luftige pølsehorn opskrift

Her er vores bud på super lækre og bløde pølsehorn.

Luftige pølsehorn - Opskrift på lækre og bløde pølsehorn til madpakken eller nem aftensmad
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Luftige pølsehorn opskrift


Lette, luftige og bløde pølsehorn
Ret Frokost, Madpakke, Snack
Køkken Dansk
Keyword Bagværk, Eftermiddagshygge, Fast food
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 2 timer 15 minutter
Portioner 16 Pølsehorn

Ingredienser

  • 300 g mel
  • 10 g sukker
  • 2,5 g bageenzym (reklamelink), kan udelades, bidrager til en bedre hævning
  • 6 g salt
  • 40 g æg , svarer til ca. 1 æg
  • 185 g letmælk kan erstattes af sødmælk
  • 25 g gær eller 6 g. tørgær. Hvis man bruger tørgær, blandes det i melet
  • 40 g smør , blødt
  • 8 stk pølser delt i 2

Til pensling:

  • 1 stk æggeblomme
  • 0,5 dl mælk

Fremgangsmåde

  • Bland mel, sukker, bagenzym samt salt i en skål. Jeg vil anbefale at man bruger en røremaskine til denne dej, da den skal æltes i lang tid.
  • Slå et æg ud i en anden skål og pisk det sammen med mælken. Rør gæren ud i æg/mælken.
  • Kom blandingen af mel, sukker og salt i en røremaskine. Tilsæt nu blandingen af æg og mælk og rør dejen i ca. 5 minutter. Efter 5 minutter tilsættes det bløde smør og dejen æltes yderligere 15 minutter.
  • Dejen skal være helt glat og slippe skålen før den er klar.
  • Kom dejen over i en skål smurt med lidt smør. Dæk den til og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det er en våd dej, så det kan godt tage noget tid. Ca. 1 – 1 1/2 time
  • Drys lidt mel på bordet, tag dejen ud og del den i 16 lige store portioner. Form dem til boller. Dæk dem til og lad dem hvile i ca. 10 minutter.
  • Rul nu hver bolle ud til til en pølse på ca. 20 cm. Rul derefter dejpølsen rundt om hver pølse og læg den på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad.
  • Når alle pølsehorn er laver dækkes de til og de skal nu hæve til næsten dobbelt størrelse.
  • Forvarm ovnen til 200 grader. Stil en bradepande i bunden af ovnen, så du kan lave lidt damp under bagningen.
  • Når pølsehornene er hævet skal de pensles.Slå ægget ud og pisk det sammen med mælk, pensel alle pølsehornene med blandingen.
  • Placer bagepladen midt i den forvarmede ovn. Kom 1/2 dl. vand i bradepanden så der kommer damp og luk ovnen.
  • Nu skal pølsehornene bage i 13 – 15 minutter eller til de er gyldne og lækre.
  • Server dem varme eller frys dem ned til senere. De kan også holde sig i køleskabet i 3 -4 dage.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Har du lyst til at prøve en anden spændende og lækker opskrift på pølsehorn, så prøv den her Pølsehorn med tangzhong-metoden

Tips og tricks til luftige pølsehorn

  • Sørg for at dejen bliver æltet tilstrækkeligt. Lav eventuelt glutenprøven for at se om du er i mål.
  • Prøv at drysse den med sesamfrø når de er penslet, det giver også en dejlig smag.
  • Lav dem og frys dem ned, så er der altid en lækker snack klar.
  • Sørg for at varme ovnen i god tid.
  • Prøv at lave pølsehornene med forskellige slags pølser. Prøv med brunchpølser eller små chorizopølser, det er altid godt med lidt variation.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

4 reaktioner

    1. Hej Ulla
      Den var smuttet. Det er tilføjet nu, den skal rører ud i æg/mælk. Tak fordi du er opmærksom 🙂

      Mvh Tina

  1. Der står ik rigtig i opskriften hvor man skal putte gæren i men jeg puttede den i mælken de blev skønne

    1. Det skulle være tilføjet nu, men du gjorde det helt rigtigt 😉
      Dejligt at høre at de blev gode.
      Ha en dejlig dag.
      Mvh Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

Beef Wellington - Opskrift på klassisk bøf wellington med oksemørbrad og ideer til tilbehør

Beef Wellington / Bøf Wellington

Opskrift »
shares