Lækre luftige pølsehorn.. Ja tak! Pølsehorn skal være bløde, have en luftig dej, og ikke mindst en pølse der smager af noget. Den her opskrift på de blødeste, og mest luftige pølsehorn man kan forstille sig er familiens foretrukne. De egner sig rigtig godt til at fryse ned, og unger elsker at have dem med som en lille lækker overraskelse i madpakken. Så hvis du leder efter opskriften på de perfekte pølsehorn, så læs med her!

Mere madpakkeinspiration
De bedste pølsehorn til madpakken
Vi har 2 børn i børnehaven, og det betyder jo selvfølgelig madpakker hver dag. Så er det godt med lidt variation, ellers kan man hurtigt køre lidt sur i de samme rugbrødsmadder hver dag. Og her er luftige pølsehorn er bare en vinder. De egner sig også fint til at fryse ned, og de kan holde sig 3 – 4 dage i køleskabet.
Vi plejer faktisk at lave dobbelt portion, der ryger altid nogle stykke lige når de er friskbagte, så det er godt at der er lidt ekstra der kan ryge i fryseren.
Hvordan laver man bløde luftige pølsehorn?
De første gange man lave de her bløde pølsehorn, virker det måske ikke så nemt. Opskriften kommer dog hurtigt til at sidde på rygraden, og så er det bare derudaf! De fleste af ingredienserne er som regel noget de fleste har stående i forvejen. Det eneste der skiller sig ud er bageenzym, det kan man godt springe over, men det giver lige dejen det sidste når de bages.
- Mel. Hvedemel, gerne med højt indhold af protein.
- Sukker. Det skal bruges til at hjælpe gæren.
- Bageenzym, (reklamelink), kan udelades, bidrager til en bedre hævning
- Salt.
- Æg.
- Mælk. Enten sødmælk eller letmælk.
- Gær. Her kan man godt bruge tørgær.
- Smør. Fordi smør er godt! Og dejen bliver mere blød og lækker.
- Pølser. Det er pølserne der giver smagen, find dem du bedst kan lide.
Jeg vil helt klart anbefale at dejen til de her pølsehorn røres på en maskine, fordi den skal æltes i lang tid. De tørre ingredienser til dejen blandes i skålen til en røremaskine. Under omrøring tilsættes blandingen af æg, mælk og gær til skålen. Dejen æltes let inden det bløde smør tilsættes.
Dejen æltes herefter til den begynder at slippe skålen. Herefter skal dejen hæve til dobbelt størrelse. Efter dejen har hævet, deles den ud i 16 lige store portioner. Lad dejstykkerne hvile og hæve ca. 10 minutter inden pølsehornene skal laves.
Hver dejklump rulles ud til en pølse ca. 20 cm lang. Dejen rulles rundet om en pølse og placeres på en bageplade med med bagepapir. Nu skal pølsehornene hæve til dobbelt størrelse. Herefter pensles de med en blanding af æg og mælk. Du kan også drysse dem med sesam hvis du synes.
Nu skal pølsehornene bages i en forvarmet ovn ved 190 grader i 13 – 15 minutter, eller til de er gyldne og lækre. Server dem med det samme, eller frys dem ned til senere.
Til køreturen eller bare som snack
De sidste gange vi har været på ferie eller ude på længere køreture, der har vi haft pølsehorn med, lige til at stille den værste sult undervejs. Det er nemt hvis de ligger klar i fryseren. Så er der altid lige en portion pølsehorn man kan tø op, og tage med ud af døren.
Luftige pølsehorn opskrift
Her kommer vores opskrift på de bedste pølsehorn i verden! Bløde og luftige pølsehorn, lige til at drøne i madpakken, ellers bare som en lækker eftermiddagssnack til ungerne når de leger i haven. Jeg håber du får lyst til at prøve opskriften, du vil ikke fortryde det!

Luftige pølsehorn
Ingredienser
- 300 g hvedemel
- 10 g sukker
- 2,5 g Bageenzym (reklamelink), kan udelades, bidrager til en bedre hævning
- 6 g salt
- 1 æg, ca 40 gram
- 185 g letmælk, kan erstattes af sødmælk
- 25 g gær, eller 6 g. tørgær. Hvis man bruger tørgær, blandes det i melet
- 50 g smør, blødt
- 8 pølser, delt i 2
Til pensling:
- 1 æggeblomme
- 0,5 dl mælk
Sådan gør du
- Bland mel, sukker, bagenzym samt salt i en skål. Jeg vil anbefale at man bruger en røremaskine til denne dej, da den skal æltes i lang tid.
- Slå et æg ud i en anden skål og pisk det sammen med mælken. Rør gæren ud i æg/mælken.
- Kom blandingen af mel, sukker og salt i en røremaskine. Tilsæt nu blandingen af æg og mælk og rør dejen i ca. 5 minutter. Efter 5 minutter tilsættes det bløde smør og dejen æltes yderligere 15 – 25 minutter, afhængig af køkkenmaskinen og hvordan den ælter.
- Dejen skal være helt glat og slippe skålen før den er klar.
- Kom dejen over i en skål smurt med lidt smør. Dæk den til og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det er en våd dej, så det kan godt tage noget tid. Ca. 1 – 1 1/2 time
- Drys lidt mel på bordet, tag dejen ud og del den i 16 lige store portioner. Form den til boller. Dæk dem til og lad dem hvile i ca. 10 minutter.
- Rul nu hver bolle ud til til en pølse på ca. 20 cm. Rul derefter dejpølsen rundt om hver pølse og læg den på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad.
- Når alle pølsehorn er laver dækkes de til og de skal nu hæve til næsten dobbelt størrelse.
- Forvarm ovnen til 190 grader sat op til over/undervarme. Stil en bradepande i bunden af ovnen, så du kan lave lidt damp under bagningen.
- Når pølsehornene er hævet skal de pensles. Slå æg ud og pisk det sammen med mælk, pensel alle pølsehornene med blandingen.
- Placer bagepladen midt i den forvarmede ovn. Kom 1/2 dl. vand i bradepanden så der kommer damp og luk ovnen.
- Nu skal pølsehornene bage i 13 – 15 minutter eller til de er gyldne og lækre.
- Server dem varme eller frys dem ned til senere. De kan også holde sig i køleskabet i 3-4 dage.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Har du lyst til at prøve en anden spændende og lækker opskrift på pølsehorn, så prøv Pølsehorn med tangzhong-metoden.
Tips og tricks til luftige pølsehorn
- Sørg for at dejen bliver æltet tilstrækkeligt. Lav eventuelt glutenprøven for at se om du er i mål.
- Prøv at drysse den med sesamfrø når de er penslet, det giver også en dejlig smag.
- Lav dem og frys dem ned, så er der altid en lækker snack klar.
- Sørg for at varme ovnen i god tid.
- Prøv at lave pølsehornene med forskellige slags pølser. Prøv med brunchpølser eller små chorizopølser, det er altid godt med lidt variation.
Se hvad andre har fået ud af opskriften
Vi vil også gerne se hvis du laver opskriften. Tag os på Instagram med @madformadelskere hvis du også vil have chancen for at få dit billede vist her.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Hej. Hvornår skal den alm gær i ?
Venlig hilsen Ulla
Hej Ulla
Den var smuttet. Det er tilføjet nu, den skal rører ud i æg/mælk. Tak fordi du er opmærksom 🙂
Mvh Tina
Der står ik rigtig i opskriften hvor man skal putte gæren i men jeg puttede den i mælken de blev skønne
Det skulle være tilføjet nu, men du gjorde det helt rigtigt 😉
Dejligt at høre at de blev gode.
Ha en dejlig dag.
Mvh Tina
Fantastiske pølsehorn. Den bedste opskrift jeg har prøvet!
Hej Kristina. Tusind tak, det er vi glade for at høre. Vi er også fan af de pølsehorn 😀
Mvh Tina
Hej. Jeg kan slet ikke få dejen til at fungere. Jeg har nu prøvet 2 gange. Dejen vil ikke slippe skålen.
Hej Lene.
Det er da træls at dejen driller. Hvilken maskine ælter du på? Det er en “tung” dej og æltetiden kan variere fra maskine til maskine.
Det vigtigste er sådanset ikke at dejen slippe skålen, men at der bliver dannet tilstrækkeligt med glutentråde. Så det har også meget at sige hvilket mel du bruger.
Du skal bruge mel med et højt indhold af protein, ikke under 12 % vil jeg anbefale. Det er svært for mig at sige hvorfor din dej ikke slipper skålen, men altså:
– Mel med højt protein indhold
– Ælt i længere tid
– Måske en smule mindre væske?
Jeg er sikker på at du nok skal komme i mål, og det endelige resultat er det værd. Jeg håber det kan guide dig lidt på vej Lene.
De bedste hilsener i en svær tid
Rasmus – Madformadelskere
Jeg syntes ikke jeg kan få mine til at ligne jeres, kunne man måske se et billede af hvordan i laver dem når dejen skal omkring pølserne?? Og hvilken Slags pølser bruger i?
Hej Trine.
Jeg har lagt en lille video op nu, hvor du kan se hvordan vi vikler dejen omkring pølserne. Håber det kan hjælpe dig. Den ligger i selve opskriften.
Vi bruger gerne bare almindelige partypølser eller brunchpølser, dem kan børnene nemlig bedst lide. Men jo bedre pølser, jo bedre pølsehorn 😉
Mvh Tina
Mega gode og luftige. Det bliver opskriften fremover
Hej Heidi
Det er vi virkelig glade for at høre. Tusind tak for din tilbagemelding 🙂
Rigtig god påske til Jer!
Mvh Tina
Opskriften virkede perfekt for mig og resultatet er et hit hos min mand – børnene får dem med i madpakken imorgen. Jeg bor i London (har boet her det meste af mit liv), men jeg kan huske pølsehorn fra da jeg selv var barn, så jeg syntes mine egne børn skulle prøve dem. Jeg havde tvivl omkring dejen – jeg var bange for at ødelægge glutenet med al den æltning! Det tog 25 minutter i en røremaskine- og så slap den pludselig! Jeg fulgte jeres opskrift til punkt og prikke, og den virkede bare. Tak for at dele.
Godmorgen Mai.
Hvor er jeg glad for at du kunne lide opskriften. Vi bager dem næsten hver uge så der er til ungernes madpakke 🙂 Og til min egen selvfølgelig!
Rigtig god dag til dig og din familie
De bedste hilsener
Rasmus – Mad For Madelskere
Har netop sat pølsehornene til sidste hævning.
Det er da den mest lækre dej, jeg længe har arbejdet med.
Glæder mig til at smage. 👏🥰
Hej Maria.
Det er nemlig en vildt lækker dej! 🙂 Jeg er spændt på at høre om resultatet levede op til forventningerne.
Med venlig hilsen og god påske 🙂
Rasmus – Mad For Madelskere
Hej. Jeg er bange for at jeg er kommet til at bruge alm hvedemel. Hvilken slags mel med højt protein indhold skal jeg købe og hvor kan man købe det? Det er første gang jeg høre om det. Min dej er ved at ælte i den lange periode nu. Mvh karin
Hej Karin.
Jeg plejer at opnå gode resultater med Amo Hvedemel til de her pølsehorn. Det har et okay indhold af protein (11%) Det kan du købe i det fleste dagligvarebutikker. Hvis du vil købe mel med et rigtig højt indhold at protien skal du kigge efter Manitoba mel. Så kan du eventuelt prøve at blande halvt af hver meltype.
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere
Hej 🙂 Kan dejen laves og sættes i køleskabet til dagen efter?
Mvh. Line
Hej Line.
Jeg har aldrig prøvet at lade den stå på køl til dagen efter. I de fleste opskrifter hvor dej koldhæves, er der ikke så meget gær i. Jeg tror at du skal nøjes med den halve mængde gær (bare er gæt), hvis den skal på køl til dagen efter.
Du må meget gerne melde tilbage om resultatet 🙂
De bedste hilsner
Rasmus – Mad For Madelskere
Kan man bruge tipo mel?
Bliver de også gode uden bageenzym?
Hej Charlotte.
Jeg tror ikke der vil være noget i vejen for at bruge “Tipo” mel til dejen. Det kan være at “Tipo” mel optager mere eller mindre vand end almindeligt mel, så man skal nok lige være opmærksom på dette. Bageenzym kan du sagtens springe over, de bliver ganske gode uden 🙂
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere
Hej Rasmus. Absolut bedste opskrift på pøllehorn! Brugte ikke enzym og var sløset med håndæltningen, men de blev bare gode alligevel. Godt tip med dampen.
Halløj! 🙂
Dejligt at det blev gode “pøllehorn” 😉 Må vidst hellere snart lave en portion til ungernes madpakke.
God dag til dig!
De bedste hilsner
Rasmus – Mad For Madelskere
Er det kogende vand der skal kommes i den nederste bageplade, eller kom du vandet i inden du forvarmede ovnen, og er det kun 1/2 dl der skal i eller 1/2 liter
Hej Pia.
Koldt eller kogende vand, det betyder ikke så meget for resultatet. Vandet skal først i når du sætter bagepladen med pølsehorn ind.
Så fordamper vander hurtigt fra den forvarmede plade i bunden. Jeg plejer at bruge imellem 1/2 – 1 dl vand, det plejer at passe fint. Du må endelig skrive hvis du har yderligere spørgsmål.
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere
Hej Rasmus
Jeg er i tvivl om hvilken hastighed, jeg skal indstille røremaskinen til under æltningen af dejen.
Vh Dorte
Hej Dorte.
Jeg plejer at køre dejen ved relativ høj hastighed til den slipper skålen. På min røremaskine svarer det 80 i hastighed.
Når den så slippe skålen helt, er dejen færdig.
Håber det kan hjælpe dig.
De bedste hilsner
Rasmus – Mad For Madformadelskere
Er det over/undervarme eller varmluft de skal bages på?
Det står der nemlig ikke noget om i din opskrift….
Hej Bitten
Under punkt 9 står der det er 190 grader over/undervarme. God fornøjelse med bagningen.
Mvh Tina
Hej Tina,
Kunne man lave dejen dagen før, og lad den hæve natten over 🙂?
Rigtig god dag 🙂..
Mvh
Grethe Harritz
Hej Grethe.
Umiddelbart burde der ikke være noget i vejen for at lade den hæver natten over, men så skal det være i køleskabet. Jeg ville i samme forbindelse måske skrue lidt ned for mængden af gær, så den ikke overhæver i løbet af natten.
Jeg vil prøve at lave det på samme måde næste gang jeg laver pølsehorn 🙂
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere
hvor meget tørgær skal man bruge? 🙂
Hej Mie.
Du skal bruge 6 g. tørgær til en portion. 🙂
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere
Måske man skal skrive eksempler på mel og ikke bare hvedemel. Min dej er umulig og er netop smidt ud.
Blot til info, så havde mel varianten været rar, at vide allerede i starten.
Hej Sabrina.
Det er som udgangspunkt ikke nogen nem dej at arbejde med. Den skal æltes rigtig meget for at der bliver dannet et solidt glutennetværk til at holde sammen på den.
Jeg kan godt forstå at du gerne vil have et bud på hvilken mel jeg bruger, det er som udgangspunkt helt almindelig Amo Bagemel. Det eneste du skal sikre dig er at den mel du bruger har et højt protein indhold, så vil den hurtigere blive sammenhængende og slippe skålen. Jeg skal nok få skrevet det ind i opskriften.
Håber du får mod på at prøve at lave dem igen.
Med venlig hilsen.
Rasmus – Mad For Madelskere
Altid succes! Bruger kun denne opskrift på pølsehorn fremover.
Hej Lone.
Det var da dejligt at høre 🙂
God sommer til dig herfra.
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere
Min kæreste udbrød pludselig:
Jeg kunne godt spise pølsehorn! Vil du ikke bage nogen til madpakken på arbejdet?
De skal være bløde og luftige! Og ikke tørre!
Og med lidt ærefrygt sagde jeg ja til den opgave velvidende at mine pølsehorn ofte er blevet tørre dagen efter de er bagt.
Men med denne opskrift og min røremaskine sad de lige i skabet!
Også dagen efter!
En tur i mikrobølgeovnen 30 sekunder, så er de som nybagte!
Jeg blev dog lettere nervøs ved dejen da den er MEGET våd til at starte med og jeg tænkte at det da aldrig ville blive til en dej der kan håndteres.
Jeg var faktisk lige ved at hælde ekstra mel i..
Men pludselig efter 20 minutters æltning på maskinen samlede den sig så fint! Og blev helt medgørlig!
Det kan betale sig at være tålmodig med denne dej.
Tusinde tak!
Hej Jeanne.
Jeg er vildt glad for at høre at det lykkedes med pølsehornene 🙂 Der er del der skriver omkring dejen, at den er meget blød og ikke vil samle sig.
Men i de fleste tilfælde er det et spørgsmål om tålmodighed, som du også oplevede.
God weekend til Jer herfra 🙂
Rasmus – Mad For Madelskere