Lækker og nem aspargestærte lavet på butterdejsbund med ricotta og parmesan. Den er skøn som en frokostret eller som tilbehør til kød, fisk eller fjerkræ.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 25 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
600ggrønne asparges
1rullebutterdej
1æg
1spsksesamfrø
125gricotta
Peber
50gparmesanflager
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220 grader almindelig over- og undervarme.
Vask asparges og knæk enden af, så de er klar.
600 g grønne asparges
Rul butterdejen ud og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir. Skær et snit rundt langs kanten, cirka 1-2 cm fra kanten. Du skal ikke skære helt igennem dejen. Pensel kanten med sammenpisket æg, og drys den med sesamfrø.
1 rulle butterdej, 1 æg, 1 spsk sesamfrø
Smør butterdejen inden for kanten med ricotta, og krydder med peber.
125 g ricotta, Peber
Fordel de grønne asparges på tærten.
Bag tærten i ovnen ved 220 grader almindelig over- og undervarme 15-20 minutter til den er gylden og sprød i kanten.
Lad tærten køle af et par minutter, og drys så parmesanflager over de grønne asparges. Nu er tærten klar til servering.