Sommeren er over os, og det varme vejr betyder lettere retter, og lækre tomater fra drivhuset. Tomater og basilikum er fantastisk på en nem butterdejstærte med ricotta, og det er en let ret du kan servere som tilbehør eller som frokost med en salat til.
Tomattærte på den nemme måde
Vi elsker at lave tærter med butterdej her om sommeren. Det er en let og tynd bund, som med din sprødhed bare er skøn til mange forskellige ting.
Her er det en tomattærte der er lavet på butterdej, med ricotta på bunden og friske cherrytomater, pinjekerner og basilikum på toppen. Så bliver det vist ikke mere sommeragtigt, vel?
Her har vi brugt cherrytomater i forskellige farver, men du kan bruge de tomater i bedst kan lide, eller dem i har i drivhuset i år. Alle slags tomater kan bruges.
Butterdejstærten kan spises til frokost med lidt salat til eller som tilbehør til aftensmaden. Vi serverede den til grillmaden, og det var et hit hos både store og små.
Det vil også være en god tærte at lave når studenterne kommer på besøg, så kan man eventuelt lave dem i miniudgave, hvor man skærer butterdejen i mindre stykker inden den bages, så bliver det små lækre hapsere lige til at tage med i hånden.
Ingrediensnoter
Tomater – Brug de tomater i har i drivhuset eller dem i bedst kan lide. Det kan være små cherrytomater eller større tomater, det er helt op til dig.
Butterdej – Vi køber fersk butterdej i ruller i supermarkedet, det er virkelig nemt at arbejde med, og så bliver det altid sprødt og lækkert.
Ricotta – Ricotta er en mild og lidt sødlig flødeost, der passer godt til tomater. Hvis du ikke er vild med ricotta, kan du bruge flødeost i stedet.
Pinjekerner – Pinjekerner bidrager med en lidt nøddeagtig smag, den kommer rigtig frem når de bliver bagt, og det smager simpelthen skønt.
Æg og sesamfrø – Kanten pensles med æg og drysses med sesamfrø. Den bagte sesam giver en skøn smag til tærtens kant.
Hvordan laver man butterdejstærte med tomat og basilikum?
Det er virkelig nemt lige hurtigt at bikse denne tærte sammen, og det tager ingen tid. Først skæres en kant på butterdejen, og så skal den pensles med æg og drysses med sesam.
Midten af tærten smøres med ricotta og krydres med peber, og så fordeles skiver af tomat ovenpå. Til sidst kommer pinjekerne på, og så skal tærten i ovnen. Når den er bagt og har kølet lidt ned kommes frisk basilikum på toppen, og så er den klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan du sagtens. Den smager også skønt kold, så du kan gemme resterne i køleskabet, og tage et stykke med på madpakken.
Andre opskrifter med butterdej du måske vil synes om
- Butterdejspakker med asparges og skinke
- Butterdejssnegle med skinke
- Butterdejsstænger med skinke og pesto
- Asparges med butterdej i airfryer
Tips og tricks til opskriften
- Brug de tomater i har i drivhuset eller dem i bedst kan lide. Tærten kan laves med alle slags tomater.
- Sørg for at skære af tomaten på den rigtige led så du beholder kernerne inden i. Du skal skære den tværs over og ikke på langs, for så vil du opleve at indmaden ikke sidder fast og falder ud.
Serveringsforslag
- Server som en let frokost sammen med en salat.
- Server som tilbehør til grillmaden eller andre lækre sommerretter.
- Server som let hapser når du skal have mad med til en fælles buffet eller til studenterkørsel.
Elsker du denne tærte?
Så vil du også være vil med Butterdejspakker med asparges og skinke
Opskrift på tærte på butterdej med tomat
Her får du vores nemme opskrift på en lækker butterdejstærte med tomat og basilikum. Den er nem og lynhurtig at lave, og så smager den altså bare skønt.
Vi håber meget at du får lyst til at prøve at lave den derhjemme for din familie.
Butterdejstærte med tomat og basilikum
Ingredienser
- 300 g cherrytomater, eller andre tomater
- 1 rulle butterdej, á 275 gram
- 1 æg
- 1 spsk sesamfrø
- 125 g ricotta, eller anden flødeost
- Peber
- 30 g pinjekerner
- Frisk basilikum
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 220 grader over- og undervarme.
- Vask tomaterne og skær dem i skiver i 3-4 millimeter. Husk at skære skiverne på tværs af tomaten og ikke på langs, så sidder indmaden ikke fast og vil falde ud.300 g cherrytomater
- Læg butterdejen på en bageplade beklædt med bagepapir, og skær et snit rundt langs kanten, cirka 1-2 cm fra kanten. Du skal ikke skære helt igennem dejen. Pensel kanten med sammenpisket æg, og drys den med sesamfrø.1 rulle butterdej
- Smør midten af butterdejen med ricotta, og krydder den med lidt peber.125 g ricotta, Peber
- Fordel skiverne af tomat oven på ricottaen.
- Drys pinjekerne over.30 g pinjekerner
- Bag tærten midt i ovnen ved 220 grader over- og undervarme i 15-20 minutter til kanten er sprød og gylden.
- Lad tærten køle lidt af inden den pyntes med frisk basilikum og serveres.Frisk basilikum
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her