Sidst på sommeren når fignerne kommer frem i supermarkedet, så spiser vi en del af dem herhjemme. I dag får du vores opskrift på en nem lille snack eller forret, nemlig små butterdejstærter med figner og gedeost. De er nemme at lave, og smager skønt!
Figner og gedeost
Figner og gedeost kan noget sammen. Det ved du hvis du har prøvet den kombination, og hvis du ikke har prøvet det endnu, så er det bare at komme i gang.
Vi elsker at lave Bagte figner med gedeost og skinke, der får man lidt nogle af de samme smage.
Ved at lave dine figner og gedeost som en lille tærte på butterdejsbund, får man en fin lille snack eller forret, som du kan servere for dine gæster eller din familie forud for et dejligt hovedmåltid.
Vi bruger dem også som en del af tapasbordet i sensommeren når fignerne er så lækre, og de ville med sikkerhed også blive populære på brunchbordet.
Mere gæstemad
Ingrediensnoter
Butterdej – Jeg bruger her den butterdej man kan købe i ruller i køledisken i supermarkedet. Det er nemt at arbejde med, og noget alle kan få fat i.
Figner – Sæsonen for friske figner er forholdsvis kort, og ligger fra juli til september. Du kan købe figner i de fleste supermarkeder indenfor sæsonen.
Gedeost – Du kan købe gedeost i de fleste supermarkeder.
Alternative ingredienser
- Hvis du ikke er til den lidt karakteristiske smag af gedeost, kan du også lave dine tærter med figner og brie.
Hvordan laver man små butterdejstærter med figner og gedeost?
Det er faktisk virkelig nemt at lave de små lækre tærter. Her kan du se fremgangsmåden i billeder.
- Start med at rulle butterdejen ud, og skær den ud i 3×6 firkanter. Lav et snit rund langs kanten, cirka 1 cm fra kanten, du skal ikke skære hele vejen igennem dejen. Prik herefter midten nogle gange med en gaffel.
- Læg skiver af gedeost, og derefter skiver af figner ovenpå.
- Pensel kanten af butterdejen med sammenpisket æg inden de bages til de er gyldne og sprøde.
- Lad dem køle lidt af når de er færdigbagt, og top med dem en lille smule flydende honning og frisk timian inden de serveres lune.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Jeg vil ikke anbefale at du laver dem længe før de skal serveres. De er helt klar bedst når de lige er friskbagt og stadig lidt lune. Når det så er sagt, så gemmer jeg altid eventuelle rester, og de smager også fint kolde dagen efter.
Andre butterdejssnacks du måske vil synes om
- Butterdejspakker med skinke og ost
- Butterdejsstænger med bagt brie
- Butterdejspakker med pepperoni
- Butterdejssnegle med skinke
- Butterdejspakker med asparges og skinke
Tips og Tricks
- Brug godt modne figner
- Det gør ikke noget de er lidt overmodne og godt bløde. Det giver endnu mere sødme til fignerne, og gør sig fantastisk på de små tærter.
Serveringsforslag
- Server de små tærter som forret eller snack i sensommeren.
- Server dem på tapasbordet eller til brunch sammen med andre lækre små retter.
Elsker du figner?
Prøv også vores opskrift på Bagte figner med gedeost og skinke
Opskrift på minitærter med figner
Her får du vores opskrift på lækre små butterdejstærter med gedeost og figner. De er nemme at lave, og så smager de altså helt fantastisk.
Vi håber du får lyst til at prøve dem, og servere dem for venner eller familie.
Små butterdejstærter med figner og gedeost
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 180 g gedeost
- 4 figner, friske
- 2 spsk flydende honning
- Frisk timian
- 1 æg, til pensling
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Rul butterdejen ud, og skær den ud i 6×3=18 firkanter. Skær et snit langs kanten af hver firkant cirka 1 cm fra kanten. Prik nogle gange med en gaffel inden i midten af firkanterne. Læg dine butterdejstærter på en bageplade beklædt med bagepapir.1 rulle butterdej
- Skær gedeost og figner i skiver. Læg en skive gedeost på midten af hver butterdejsfirkant, og læg en skive af fignerne ovenpå.180 g gedeost, 4 figner
- Pisk ægget sammen, og pensel kanten med det sammenpiskede æg.1 æg
- Bag tærterne i ovnen ved 180 grader varmluft i 10 minutter. Lad dem herefter køle lidt ned.
- Top de lune tærter med lidt honning og frisk timian, og server dem straks.2 spsk flydende honning, Frisk timian
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her