Små skriver af ristet brød med fyld af lækre tomater og basilikum er den perfekte forret, snack, lette frokost eller tilbehør til aftensmaden. Herhjemme elsker hele familien dem, og vi laver altid rigeligt! Læs med her og få vores opskrift på bruschetta med tomat.
Italiensk forret
Italien er kendt for deres lækre antipasti – hvad vi ville kalde forretter. De serveres oftest i flere forskellige varianter, og man vil ofte finde en eller anden variant af bruschetta med noget lækkert fyld.
Herhjemme spiser vi dem både som en forret, som en del af et større tapasbord eller som en let lille frokostret. Det smager jo bare supergodt, og det er noget hele familien kan være med til at spise.
Sådan gør du – Bruschetta med tomat
Det er simpelthen den nemmeste lille lækre ret man kan lave. Ristede brød med smagsfuldt tomatfyld. Om du vil bruge en brødrister, en grillpande eller en helt almindelig pande er op til dig selv, det smager fantastisk uanset. Her kommer en hurtig gennemgang af de ingredienser du skal bruge og fremgangsmåden.
Husk at du kan finde den fulde opskrift i bunden af siden.
Du skal bruge:
- Ciabattabrød, eller andet brød skåret i skiver.
- Olivenolie
- Hvidløg
- Tomater, gerne cherrytomater.
- Salt
- Peber
- Frisk basilikum
Fyldet til brødet skære ud blandes sammen i en skål og stille på køl til det skal bruges. Brødskiverne ristes til de er gyldne og sprøde. Brødskiver gnides eventuelt med hvidløg før de toppes med tomatfyldet.
Bruschettaerne serveres som tilbehør eller som en lille lækker tapasret.
Opskrift på den bedste tomat-bruschetta
Her får du vores nemme opskrift på lækre små bruschetta med friske tomater og basilikum. Det er nemt at lave som en forret til gæster, da du kan forberede tomatfyldet i forvejen, men det er også lækkert som en hurtig frokost for familien.
Bruschetta med tomat
Ingredienser
- 1 stk ciabattabrød, eller andet brød skåret i skiver.
- ½ dl olivenolie
- 2 fed hvidløg
Fyld:
- 500 g cherrytomater
- ½ dl olivenolie
- ½ tsk salt, eller efter smag
- Peber, efter smag
- 3 spsk frisk basilikum, skåret fint
Sådan gør du
- Tomaterne skylles grundigt i koldt vand. Skær den derefter i grove tern. Hvis du bruger cherrytomater skæres de i halve eller kvarte.
- Kom tomaterne i en skål sammen med olivenolie, salt, stødt peber og frisk basilikum. Blad det godt sammen og stil de til siden.
- Brødet skæres i skiver og hver brødskive pensles med en smule olivenolie. Rist nu brødskiverne på en varm pande eller brødrister til de er gyldne og sprøde.
- De nu ristede brødskiver gnides på den ene side med et fed hvidløg. Dette kan undlades hvis man ikke bryder sig om hvidløg, men det giver en rigtig god smag.
- Brødskiverne anrettes med en smule af tomatfyldet og er klar til servering med det samme.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: