Opskrift på lækre tomatbruschetta til snack, tapas eller forret
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 15 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1stkciabattabrød, eller andet brød skåret i skiver.
½dlolivenolie
2fedhvidløg
Fyld:
500gcherrytomater
½dlolivenolie
½tsksalt, eller efter smag
Peber, efter smag
3spskfrisk basilikum, skåret fint
Sådan gør du
Tomaterne skylles grundigt i koldt vand. Skær den derefter i grove tern. Hvis du bruger cherrytomater skæres de i halve eller kvarte.
Kom tomaterne i en skål sammen med olivenolie, salt, stødt peber og frisk basilikum. Blad det godt sammen og stil de til siden.
Brødet skæres i skiver og hver brødskive pensles med en smule olivenolie. Rist nu brødskiverne på en varm pande eller brødrister til de er gyldne og sprøde.
De nu ristede brødskiver gnides på den ene side med et fed hvidløg. Dette kan undlades hvis man ikke bryder sig om hvidløg, men det giver en rigtig god smag.
Brødskiverne anrettes med en smule af tomatfyldet og er klar til servering med det samme.
Noter
Beregn cirka 3 skriver brød med fyld pr person til forret. Denne opskrift er beregnet som forret til 4 personer.