Madformadelskere / Anledninger og højtider / Gæstemad / Forretter / Bruschetta med tomat og hytteost

Bruschetta med tomat og hytteost

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker bruschetta herhjemme, og gerne nogle af de nemme, som man hurtigt lige kan bikse sammen til en nem forret eller let frokost. Denne version er med tomat og hytteost, og den smager altså skønt!

bruschetta med tomat og hytteost på serveringsfad.

Tomater fra drivhuset

Vi har haft en del dejlige tomater i drivhuset i år, og nogle af dem er blevet spist på bruschetta. Denne her med hytteost og tomat er blevet en ny favorit, i hvert fald hos den halvdel af familien der elsker hytteost.

Den er virkelig nem at lave, og så er det en dejlig nem frokost eller let forret hvis du får gæster der kan lide hytteost.

Hytteost smager jo egentlig ikke af ret meget, så jeg tror egentlig mest det er konsistensen nogle er lidt bange for. Jeg er i hvert fald fan! Og sammen med tomater fra drivhuset, så er det bare godt altså.

fad med bruschettaer med tomater og hytteost.

Ingrediensnoter

Brød – Ciabattabrød eller et godt flutes. Du kan bage selv eller købe det hos bageren eller i supermarkedet.

Tomater – Cherrytomater, selvfølgelig gerne fra drivhuset hvis du også er så heldig.

Hytteost – Jeg kan bedst lide den på 1,5% fra Cheesy, men du kan bruge din favorit.

Hvordan laver man bruschetta med tomat og hytteost?

Denne opskrift er virkelig nem. Du skal starte med at skære brødet i skiver, og riste dem kort i ovnen.

Herefter topper du skiverne af brød med hytteost, som du krydrer med salt og peber, og til sidst skal der halve eller kvarte cherrytomater og basilikum på toppen.

Nu er de klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

flute med hytteost og tomater samt basilikum.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor mange skal jeg beregne pr person?

Hvis det er som snack eller forret, så vil jeg mene at to styk er passende, mens du nok skal regne med 3 eller 4 hvis du vil servere dem som en let frokostret.


Andre forretter og snacks du måske vil synes om

servering med bruschetta med tomat og hytteost.

Tips og Tricks

  • Bag dir eget brød
    • Du kan tage dine bruschettaer til næste level ved at bage dit eget brød. Det kan for eksempel være et skønt Ciabattabrød.

Serveringsforslag

  • Server som forret inden et dejligt måltid mad.
  • Server som let frokost eller på brunchbordet.

Elsker du hytteost?

Prøv også vores opskrift på Lakseruller med hytteost og avocado

skiver af ciabattabrød med hytteost og tomat.

Opskrift på hytteostbruschetta med tomat

Her får du vores opskrift på nemme og lækre bruschetta med hytteost og tomat. De er nemme at lave, og så smager de dejligt.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, hvis du som mig, også er vild med hytteost og lækre tomater.

bruschetta med tomat og hytteost på serveringsfad.
Ingen stemmer endnu

Bruschetta med tomat og hytteost

Nemme og lækre bruschettaer med hytteost og cherrytomater. De er skønne som forret, en let frokost eller på brunchbordet.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Forret
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 203 kcal

Ingredienser

  • 8 skiver ciabattabrød
  • 1 spsk olivenolie
  • 150 g hytteost
  • 150 g cherrytomater
  • 2 spsk basilikum
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Pensel brødskiverne med olie, og rist dem i ovnen i cirka 5 minutter ved 200 grader indtil de er gyldne og let sprøde. Lad dem herefter køle ned på en rist.
    8 skiver ciabattabrød, 1 spsk olivenolie
  • Skær cherrytomaterne i halve eller kvarte, og hak basilikumen.
    150 g cherrytomater, 2 spsk basilikum
  • Fordel hytteosten ovenpå brødskiverne, krydder med salt og peber, og top med cherrytomater og basilikum.
    150 g hytteost, Salt, Peber

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 203kcalKulhydrater: 29gProtein: 9gFedt: 6gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.4gEnkeltumættet fedt: 3gKolesterol: 6mgNatrium: 397mgKalium: 130mgFibre: 1gSukker: 2gA-vitamin: 402IUC-vitamin: 9mgCalcium: 41mgJern: 0.4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.