Vi elsker kantareller, og her i svampesæsonen bliver de spist på mange måder. En af vores nye favoritter er denne nemme forret, en bruschetta med smørstegte kantareller og rødløg toppet med vesterhavsost.
Nem forret med kantareller
Vi elsker virkelig kantareller – det er en luksusspise, og så er det jo dejligt selv at gå i skoven og samle de lækre svampe.
I år har været et godt svampeår, indtil nu i hvert fald, og derfor har vi også spist svampe på mange forskellige måder.
Kantareller er virkelig lækre til små forretter. I dag får du en ny favorit herhjemme.
Det er bruschetta med bløde, søde/syrlige rødløg, smørstegte kantareller og salt vesterhavsost på toppen. Det er simpelthen bare en himmelsk mundfuld, og så er den ikke så svær at lave faktisk.
Mere inspiration til kantareller
Ingrediensnoter
Kantareller – Er du frisk på en tur i skoven? Så kan du selv samle dine kantareller. Hvis du ikke er så svampekyndig, kan de også købes i større supermarkeder i svampesæsonen. Du kan også lave dem med andre svampe hvis du ikke lige har kantareller.
Rødløg – Søde og syrlige rødløg, som får smag af balsamicoeddike. De passer virkelig godt til de aromatiske kantareller.
Vesterhavsost – Vesterhavsost smager skønt, og den lidt salte smag giver bare noget virkelig godt til kantareller og rødløg. Du kan selvfølgelig også bruge andre oste.
Hvordan laver man bruschetta med smørstegte kantareller og rødløg?
Opskriften her er supernem at lave.
Start med at sætte løgene over. De skal skæres i halve og derefter i skiver, og så skal de steges af i smør. Der tilsættes sukker, balsamico, citronsaft, salt og peber, og de stegs videre til de er bløde og lækre.
I mens kan du stege svampene på en anden pande. De skal også steges i smør, og her tilsættes også lidt citron, salt og peber.
Når det hele er ved at være klar, ristes brødskiver i ovnen, og de anrettes med først de bløde løg, så smørstegte kantareller, og til sidst revet vesterhavsost og hakket persille samt lidt friskkværnet peber og citronsaft.
Nu er dine bruschetta klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Vi kan godt lide at bruge almindeligt ciabattabrød til bruschetta. Det kan være hjemmebagt eller købt, det er helt op til dig selv. Andet lyst brød kan også bruges.
Andre forretter du måske vil synes om
- Bruschetta med tomat
- Butterdejsstænger med bagt brie
- Avocado med rejer
- Lakseruller med hytteost og avocado
- Skaldyrssalat
Tips og Tricks
- Har du ingen kantareller?
- Disse bruschetta kan også sagtens laves med andre svampe hvis du har svært ved at skaffe kantareller.
Serveringsforslag
- Server dem som en let forret eller appetizer for dine gæster.
- Brug dem som snack til nytårstalen sammen med et glas champagne.
Elsker du kantareller?
Prøv også vores opskrift på Smørstegte kantareller eller Flødestuvede kantareller
Opskrift på nem forret med kantareller
Vi elsker kantareller, og denne forret er ingen undtagelse. Bruschetta med kantareller og rødløg er en skøn mundfuld, og du kan nemt lave den til dine gæster.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften hvis du også er så heldig at have fundet kantareller i skoven i år.
Bruschetta med smørstegte kantareller og rødløg
Ingredienser
Bløde rødløg
- 30 g smør
- 2 rødløg
- 1 tsk sukker
- ½ spsk balsamicoeddike
- ½ tsk citronsaft
- ¼ tsk salt
- Peber
Smørstegte kantareller
- 300 g kantareller
- 50 g smør
- ½ tsk citronsaft, eller efter smag
- ¼ tsk salt, eller efter smag
- Peber, efter smag
Andet
- 8 skiver ciabattabrød
- 1 spsk olivenolie
- 20 g vesterhavsost
- 1 spsk frisk persille
- 1 spsk citronsaft
- Peber
Sådan gør du
Bløde rødløg
- Pil løgene, skær dem i halve, og derefter i skiver.2 rødløg
- Smelt smørret på en pande ved middel varme. Kom løgene i smørret, og svits dem ved jævn varme til de bliver klare. Tilsæt så sukker, og svits dem videre til de begynder at få lidt farve.30 g smør, 1 tsk sukker
- Tilsæt balsamicoeddike, citronsaft, salt samt peber, og lad dem simre indtil væsken er fordampet under omrøring. Smag til med salt og peber.½ spsk balsamicoeddike, ½ tsk citronsaft, ¼ tsk salt, Peber
Smørstegte kantareller
- Rens svampene grundigt inden de skal bruges.
- Smelt smørret på en pande ved høj varme, og lad det bruse af. Tilsæt svampene til panden og svits dem nu ved høj varme til væden er fordampet.50 g smør, 300 g kantareller
- Skru ned for varmen og tilsæt citronsaft, salt og peber. Smag på svampene og tilsæt eventuelt mere salt og peber.½ tsk citronsaft, ¼ tsk salt, Peber
Anretning
- Pensel skiverne af brød med olie, og rist dem i ovnen ved 200 grader i cirka 5 minutter til de er gyldne og let sprøde i overfladen.8 skiver ciabattabrød, 1 spsk olivenolie
- Anret brødskiverne med en skefuld bløde rødløg, en skefuld smørstegte kantareller og top med revet vesterhavsost, hakket persille, et par dryp citronsaft og et drys friskkværnet peber.20 g vesterhavsost, 1 spsk frisk persille, 1 spsk citronsaft, Peber
- Server straks dine bruschetta.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her