Madformadelskere / Anledninger og højtider / Gæstemad / Forretter / Bruschetta med smørstegte kantareller og rødløg

Bruschetta med smørstegte kantareller og rødløg

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Vi elsker kantareller, og her i svampesæsonen bliver de spist på mange måder. En af vores nye favoritter er denne nemme forret, en bruschetta med smørstegte kantareller og rødløg toppet med vesterhavsost.

Bruschetta med smørstegte kantareller og rødløg toppet med vesterhavsost og persille på serveringsfad.

Nem forret med kantareller

Vi elsker virkelig kantareller – det er en luksusspise, og så er det jo dejligt selv at gå i skoven og samle de lækre svampe.

I år har været et godt svampeår, indtil nu i hvert fald, og derfor har vi også spist svampe på mange forskellige måder.

Kantareller er virkelig lækre til små forretter. I dag får du en ny favorit herhjemme.

Det er bruschetta med bløde, søde/syrlige rødløg, smørstegte kantareller og salt vesterhavsost på toppen. Det er simpelthen bare en himmelsk mundfuld, og så er den ikke så svær at lave faktisk.

Fad med små bruschetta med stegte svampe, røgløg og vesterhavsost som forret.

Mere inspiration til kantareller


Ingrediensnoter

Kantareller – Er du frisk på en tur i skoven? Så kan du selv samle dine kantareller. Hvis du ikke er så svampekyndig, kan de også købes i større supermarkeder i svampesæsonen. Du kan også lave dem med andre svampe hvis du ikke lige har kantareller.

Rødløg – Søde og syrlige rødløg, som får smag af balsamicoeddike. De passer virkelig godt til de aromatiske kantareller.

Vesterhavsost – Vesterhavsost smager skønt, og den lidt salte smag giver bare noget virkelig godt til kantareller og rødløg. Du kan selvfølgelig også bruge andre oste.

Hvordan laver man bruschetta med smørstegte kantareller og rødløg?

Opskriften her er supernem at lave.

Start med at sætte løgene over. De skal skæres i halve og derefter i skiver, og så skal de steges af i smør. Der tilsættes sukker, balsamico, citronsaft, salt og peber, og de stegs videre til de er bløde og lækre.

I mens kan du stege svampene på en anden pande. De skal også steges i smør, og her tilsættes også lidt citron, salt og peber.

Når det hele er ved at være klar, ristes brødskiver i ovnen, og de anrettes med først de bløde løg, så smørstegte kantareller, og til sidst revet vesterhavsost og hakket persille samt lidt friskkværnet peber og citronsaft.

Nu er dine bruschetta klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

brød med smørstegte kantareller, rødløg og vesterhavsost.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilket brød skal jeg bruge til bruschetta?

Vi kan godt lide at bruge almindeligt ciabattabrød til bruschetta. Det kan være hjemmebagt eller købt, det er helt op til dig selv. Andet lyst brød kan også bruges.


Andre forretter du måske vil synes om

fad med forret med kantareller.

Tips og Tricks

  • Har du ingen kantareller?
    • Disse bruschetta kan også sagtens laves med andre svampe hvis du har svært ved at skaffe kantareller.

Serveringsforslag

  • Server dem som en let forret eller appetizer for dine gæster.
  • Brug dem som snack til nytårstalen sammen med et glas champagne.

Elsker du kantareller?

Prøv også vores opskrift på Smørstegte kantareller eller Flødestuvede kantareller

lækre små appetizers med smørstegte kantareller og rødløg.

Opskrift på nem forret med kantareller

Vi elsker kantareller, og denne forret er ingen undtagelse. Bruschetta med kantareller og rødløg er en skøn mundfuld, og du kan nemt lave den til dine gæster.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften hvis du også er så heldig at have fundet kantareller i skoven i år.

Bruschetta med smørstegte kantareller og rødløg toppet med vesterhavsost og persille på serveringsfad.
Ingen stemmer endnu

Bruschetta med smørstegte kantareller og rødløg

Nem og meget lækker appetizer eller forret med kantareller, rødløg og vesterhavsost på et sprødt stykke brød. Perfekt at servere for dine gæster hvis du har været i skoven efter kantareller.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 0 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Forret
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 380 kcal

Ingredienser

Bløde rødløg

  • 30 g smør
  • 2 rødløg
  • 1 tsk sukker
  • ½ spsk balsamicoeddike
  • ½ tsk citronsaft
  • ¼ tsk salt
  • Peber

Smørstegte kantareller

  • 300 g kantareller
  • 50 g smør
  • ½ tsk citronsaft, eller efter smag
  • ¼ tsk salt, eller efter smag
  • Peber, efter smag

Andet

  • 8 skiver ciabattabrød
  • 1 spsk olivenolie
  • 20 g vesterhavsost
  • 1 spsk frisk persille
  • 1 spsk citronsaft
  • Peber

Sådan gør du

Bløde rødløg

  • Pil løgene, skær dem i halve, og derefter i skiver.
    2 rødløg
  • Smelt smørret på en pande ved middel varme. Kom løgene i smørret, og svits dem ved jævn varme til de bliver klare. Tilsæt så sukker, og svits dem videre til de begynder at få lidt farve.
    30 g smør, 1 tsk sukker
  • Tilsæt balsamicoeddike, citronsaft, salt samt peber, og lad dem simre indtil væsken er fordampet under omrøring. Smag til med salt og peber.
    ½ spsk balsamicoeddike, ½ tsk citronsaft, ¼ tsk salt, Peber

Smørstegte kantareller

  • Rens svampene grundigt inden de skal bruges.
  • Smelt smørret på en pande ved høj varme, og lad det bruse af. Tilsæt svampene til panden og svits dem nu ved høj varme til væden er fordampet.
    50 g smør, 300 g kantareller
  • Skru ned for varmen og tilsæt citronsaft, salt og peber. Smag på svampene og tilsæt eventuelt mere salt og peber.
    ½ tsk citronsaft, ¼ tsk salt, Peber

Anretning

  • Pensel skiverne af brød med olie, og rist dem i ovnen ved 200 grader i cirka 5 minutter til de er gyldne og let sprøde i overfladen.
    8 skiver ciabattabrød, 1 spsk olivenolie
  • Anret brødskiverne med en skefuld bløde rødløg, en skefuld smørstegte kantareller og top med revet vesterhavsost, hakket persille, et par dryp citronsaft og et drys friskkværnet peber.
    20 g vesterhavsost, 1 spsk frisk persille, 1 spsk citronsaft, Peber
  • Server straks dine bruschetta.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 380kcalKulhydrater: 39gProtein: 8gFedt: 22gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 46mgNatrium: 784mgKalium: 482mgFibre: 4gSukker: 5gA-vitamin: 620IUC-vitamin: 7mgCalcium: 90mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.