Kantarelsæsonen er startet, og det tegner allerede til at blive et supergodt svampeår. Vi har fundet årets første kantareller og de blev til en omgang flødestuvede kantareller. Det er super nemt at lave og smager fantastisk på et stykke ristet brød. Læs med her og få vores nemme opskrift.
Den perfekte frokost efter en svampetur
Vi elsker at gå i skoven og lede efter svampe her om sommeren og efteråret. Det er bare skønt at finde naturens gaver og gå hjem og spise dem bagefter.
Kantareller er en af vores yndlingssvampe, de smager bare skønt, og så er de nemme at kende i skovbunden. Det er den første svamp ungerne har lært at kende selv, og de har kunne finde dem fra de var ganske små begge to.
Flødestuvede kantareller er en af vores favoritter efter en god svampetur.
Det er en nem og lækker frokost, og helt perfekt ovenpå en god tur i skoven hvor kurven er blevet fyldt godt op.
Der skal ikke så meget til. Nogle god svampe, fløde, smør, citron og salt og peber så kommer man rigtig langt. Tilmed er det hurtigt at lave, så det er skønt!
Ingrediensnoter
Kantareller – Hvis du har mod på det, så kan man selv finde dem i skoven. Hvis ikke så kan du også købe dem i nogle supermarkeder eller ved grønthandleren.
Piskefløde – Der skal selvfølgelig fløde til! Brug helt almindelig piskefløde for det bedste resultat.
Smør – Smør og svampe kan bare noget. Så brug rigtig smør, så bliver det bare bedst.
Hvordan laver man flødestuvede kantareller?
Flødestuvede kantareller er en super nem lille ret at lave. Hvis du først har fundet og rengjort kantarellerne, så er du næsten i mål.
Så smelter du lidt smør på en pande, og tilsætter svampene. De skal steges indtil væsken er kogt helt væk, og så skal der citronsaft og fløde i. Fløden skal koge godt ind og blive til en tyk og cremet sauce.
Afslutningsvist smages retten til med salt og peber, og så er den klar til servering.
Server de flødestuvede kantareller på et stykke ristet brød eller i små butterdejsskaller eller hvordan du nu bedst kan lide dem.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Som en lille forret passer 300 gram til 4 personer. Er det til en frokost, vil man nok kunne dele 300 gram 2 personer hvis man spiser brød til. Du kan også vælge at servere en grøn salat til, og så lave lidt færre kanteraller. Men de smager altså godt og skal man hygge lidt, så forsvinder de lækre svampe altså hurtigt.
Server det på et stykke ristet toast eller ristet rugbrød. Du kan også servere dem til oksekød, bøffer eller vildtkød. Det smager super godt sammen.
Ja, alle slags svampe kan du bruge i en god svampestuvning.
Hvis du selv samler kantareller, så er der lidt arbejde med at gøre dem rene, men det er hele arbejdet værd. Du bør børste dem rene med en pensel eller svampebørste for at beholde mest muligt smag i svampene. Hvis du vasker dem i vand vil de suge rigtig meget vand til sig, og det kan gå ud over smagen.
Andre opskrifter du måske vil synes om
- Risotto med svampe og persille
- Pasta med flødesovs, svampe og broccolini
- Koteletter i flødesovs med svampe
- Hjemmelavet tørret frugt, svampe, frugtlæder og urter
- Pasta med fløde, ristede champigoner og bacon
Opskrift på kantareller a la creme
Her får du vores lækre opskrift på de bedste flødestuvede kantareller eller kantareller a la creme. Det er en fantastisk god frokost eller en svampetur i skoven.
Du kan også servere det som en forret forud for et godt måltid mad, eller som tilbehør til en god bøf eller til vildtkød.
Flødestuvede kantareller
Ingredienser
- 2 spsk smør
- 300 g kantareller, rensede
- ½ spsk citronsaft
- 2 dl piskefløde
- ½ tsk salt
- Peber
Sådan gør du
- Hvis dine kantareller er store, kan de med fordel deles på midten, de mindre kan bruges hele.
- Smelt smørret på en pande ved middel varme.
- Kom kantarellerne på panden, og lad dem stege indtil de har smidt væsken, og den er kogt væk igen. Det tager cirka 5-10 minutter.
- Tilsæt citronsaft og efterfølgende piskefløde, og skru ned til lav varme. Lad saucen simre cirka 5 minutter indtil den tykner og bliver cremet og lækker.
- Tilsæt salt og peber, og smag eventuelt til med mere citronsaft efter smag.
- Server straks, for eksempel på ristet brød i små butterdejsskaller eller sådan som du foretrækker.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her