Madformadelskere / Frokost / Flødestuvede kantareller

Flødestuvede kantareller

5

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

20 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Kantarelsæsonen er startet, og det tegner allerede til at blive et supergodt svampeår. Vi har fundet årets første kantareller og de blev til en omgang flødestuvede kantareller. Det er super nemt at lave og smager fantastisk på et stykke ristet brød. Læs med her og få vores nemme opskrift.

pande med flødestuvede kantareller og ristet toast brød i baggrunden

Den perfekte frokost efter en svampetur

Vi elsker at gå i skoven og lede efter svampe her om sommeren og efteråret. Det er bare skønt at finde naturens gaver og gå hjem og spise dem bagefter.

Kantareller er en af vores yndlingssvampe, de smager bare skønt, og så er de nemme at kende i skovbunden. Det er den første svamp ungerne har lært at kende selv, og de har kunne finde dem fra de var ganske små begge to.

Flødestuvede kantareller er en af vores favoritter efter en god svampetur.

Det er en nem og lækker frokost, og helt perfekt ovenpå en god tur i skoven hvor kurven er blevet fyldt godt op.

Der skal ikke så meget til. Nogle god svampe, fløde, smør, citron og salt og peber så kommer man rigtig langt. Tilmed er det hurtigt at lave, så det er skønt!

pande med flødestuvede kantareller

Ingrediensnoter

Kantareller – Hvis du har mod på det, så kan man selv finde dem i skoven. Hvis ikke så kan du også købe dem i nogle supermarkeder eller ved grønthandleren.

Piskefløde – Der skal selvfølgelig fløde til! Brug helt almindelig piskefløde for det bedste resultat.

Smør – Smør og svampe kan bare noget. Så brug rigtig smør, så bliver det bare bedst.

Hvordan laver man flødestuvede kantareller?

Flødestuvede kantareller er en super nem lille ret at lave. Hvis du først har fundet og rengjort kantarellerne, så er du næsten i mål.

Så smelter du lidt smør på en pande, og tilsætter svampene. De skal steges indtil væsken er kogt helt væk, og så skal der citronsaft og fløde i. Fløden skal koge godt ind og blive til en tyk og cremet sauce.

Afslutningsvist smages retten til med salt og peber, og så er den klar til servering.

Server de flødestuvede kantareller på et stykke ristet brød eller i små butterdejsskaller eller hvordan du nu bedst kan lide dem.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Pande med flødestuvede kantareller fra skoven med ristet brød til

Ofte stillede spørgsmål

Hvor mange kantareller skal man beregne pr person?

Som en lille forret passer 300 gram til 4 personer. Er det til en frokost, vil man nok kunne dele 300 gram 2 personer hvis man spiser brød til. Du kan også vælge at servere en grøn salat til, og så lave lidt færre kanteraller. Men de smager altså godt og skal man hygge lidt, så forsvinder de lækre svampe altså hurtigt.

Hvad serverer man til flødestuvede kantareller?

Server det på et stykke ristet toast eller ristet rugbrød. Du kan også servere dem til oksekød, bøffer eller vildtkød. Det smager super godt sammen.

Kan jeg bruge andet end kantareller?

Ja, alle slags svampe kan du bruge i en god svampestuvning.

Hvordan rengør man kantareller?

Hvis du selv samler kantareller, så er der lidt arbejde med at gøre dem rene, men det er hele arbejdet værd. Du bør børste dem rene med en pensel eller svampebørste for at beholde mest muligt smag i svampene. Hvis du vasker dem i vand vil de suge rigtig meget vand til sig, og det kan gå ud over smagen.

Andre opskrifter du måske vil synes om

pande med flødestuvede kantareller med ske

Opskrift på kantareller a la creme

Her får du vores lækre opskrift på de bedste flødestuvede kantareller eller kantareller a la creme. Det er en fantastisk god frokost eller en svampetur i skoven.

Du kan også servere det som en forret forud for et godt måltid mad, eller som tilbehør til en god bøf eller til vildtkød.

pande med flødestuvede kantareller og ristet toast brød i baggrunden
5 fra 3 stemmer

Flødestuvede kantareller

Opskrift på flødestuvede kantareller
Efter en succesfuld svampetur, er det lækkert at komme hjem og tilberede en god frokostopskrift med de skønne kantareller. Flødestuvede kantareller er nemt at lave, og det smager helt fantastisk. Brug retten som forret på ristet brød eller i små butterdejsskaller eller som en lækker frokost.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Frokost
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 205 kcal

Ingredienser

  • 2 spsk smør
  • 300 g kantareller, rensede
  • ½ spsk citronsaft
  • 2 dl piskefløde
  • ½ tsk salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Hvis dine kantareller er store, kan de med fordel deles på midten, de mindre kan bruges hele.
  • Smelt smørret på en pande ved middel varme.
  • Kom kantarellerne på panden, og lad dem stege indtil de har smidt væsken, og den er kogt væk igen. Det tager cirka 5-10 minutter.
  • Tilsæt citronsaft og efterfølgende piskefløde, og skru ned til lav varme. Lad saucen simre cirka 5 minutter indtil den tykner og bliver cremet og lækker.
  • Tilsæt salt og peber, og smag eventuelt til med mere citronsaft efter smag.
  • Server straks, for eksempel på ristet brød i små butterdejsskaller eller sådan som du foretrækker.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 205kcalKulhydrater: 7gProtein: 2gFedt: 19gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 70mgNatrium: 611mgKalium: 421mgFibre: 3gSukker: 1gA-vitamin: 748IUC-vitamin: 2mgCalcium: 44mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.