Lækker og cremet svampesauce med fuld drøn på smagen. Kantarelsovs er en favorit herhjemme, og det er lige nu du skal ud og finkæmme skoven for det orange guld. Kantarelsauce passer perfekt til en lækker culottesteg, en god bøf eller et stykke lækkert vildt. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave den bedste sauce med kantareller, så læs med her og få vores opskrift.

Skovens guld
Jeg er vild med kantareller, og vi tilbringer også rigtig meget tid i skoven lige nu, på jagt efter skovens orange guld.
En lækker cremet kantarelsauce serveret til et stykke godt oksekød, så er jeg i himlen. Og det er bare med at samle imens de er her! Du kan tørre dem, fryse dem, eller bare spise dem med det samme.
En god svampesovs lavet på fløde, en god fond eller bouillon, kantareller og et strejf af citronsaft. Det er og bliver bare den bedste sæsonsovs i mine øjne!
Men hvad gør man nu hvis man ikke lige selv er “svampejæger”? Så er der heldigvis hjælp at hente i de fleste større supermarkeder, der kan du både købe friske og tørrede kantareller, du skal dog ikke regne med at det er danske svampe, men det gør nu heller ikke den store forskel i smagen.
Jeg plejer at bruge hønsebouillon i min opskrift på kantarelsovs. Den er forholdsvis mild i smagen, og overdøver ikke smagen fra svampene. Skal du bruge en anden fond/bouillon vil jeg foreslå at du bruger grøntsags- eller kalvebouillon. Jeg bruger også frisk timian, det passer rigtig godt til svampe, og giver en rigtig god smag til sovsen.
Hvis man nu slet ikke kan finde kantareller, så kan man alternativt bruge champignoner. Det bliver en helt anden smag, men stadig en fantastisk svampesauce, der egner sig rigtig godt til okse, kalv eller vildt.
Mere inspiration til kantareller
Ingrediensnoter
Kantareller – Friske hjemmesamlede er selvfølgelig at foretrække, men ellers kan du ofte finde dem i supermarkeder i grøntsagsafdelingerne.
Frisk timian – Det er bare et godt match med svampe generelt.
Citronsaft – Der skal syre til at balancere den fede fløde, der kommer en syre del fra vinen, men citronsaft giver det sidste pift.
Hvordan laver man kantarelsovs ?
Det er ikke spor svært at lave en lækker sauce med de kantareller du har fundet i skoven!
Først svitses hakket skalotteløg i smør inden de rensede svampe samt timian tilsættes. Svampene svitses til væden næsten er fordampet hvorefter vin samt bouillon kommes på panden.
Væsken reduceres, og fløde samt resten af ingredienser tilsættes. Kantarelsovsen reduceres til man er tilfreds med konsistensen og smages til sidst til med salt og peber.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Rester af sovsen kan opbevares på køl i 2 dage.
Ja, man kan godt fryse rester af sovsen ned. Så er der altid en nem lækker sovs lige til at tå op i gryden og servere til et stykke godt kød.
Ja, man kan faktisk godt bruge alle andre spisesvampe i sovsen, eller blande dem for at få en mere kompleks smag.
Andre svampeopskrifter du måske vil synes om
- Kantarel-toast
- Flødestuvede kantareller
- Risotto med svampe og persille
- Pasta med flødesovs, svampe og broccolini
- Koteletter i flødesovs med svampe
Opskrift på den bedste flødesovs med kantareller
Her kommer vores opskrift på den bedste kantarelsovs. Masser af smag fra de dejlige kantareller i en lækker cremet fødesovs.
Server den til en lækker grillet culottesteg, en god bøf eller til et stykke vildt. Vi håber du får lyst til at prøve vores opskrift næste gang du har været i skoven for at samle kantareller.

Kantarelsovs
Ingredienser
- 40 g smør
- 1 skalotteløg
- 1 tsk frisk timian
- 200 g kantareller
- 1 dl hønsebouillon
- 1 dl hvidvin
- 2,5 dl piskefløde
- ½ spsk citronsaft
- 1 tsk sukker
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Rens svampene, børst jordresterne af, eller skyl dem hurtigt af i koldt vand. Del eventuelt de største i mindre stykker. De små kan bruges hele.
- Hak skalotteløg og timian fint.
- Smelt smørret på en pande. Det finthakkede skalotteløg og timian tilsættes og svitses ved middelvarme til løgene er klare.
- Tilsæt de rensede kantareller og svits dem sammen med løgene til næsten al væde er fordampet.
- Tilsæt derefter hvidvin samt bouillon, og reducer det til halvdelen er tilbage.
- Kom fløde på panden sammen med sukker og citronsaft. Lad det simre 5-10 minutter eller til saucen har fået den ønskede konsistens. Smag til med salt og masser af peber.
- Hæld saucen i en forvarmet skål og server straks.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her