Mangler du opskriften på en rigtig hyggeret? Lækre saftige koteletter i flødesovs med svampe opfylder alle kravene. Det smager helt fantastisk, og serveret med en lækker kartoffelmos, så er det den perfekte ret på en trist regnfuld gråvejrsdag. Hvis du har lyst til at se hvordan du laver rigtig “comfort food” så læs med her.
Nem aftensmad med svinekoteletter
Koteletter i svampeflødesovs er en rigtig god måde at pifte koteletter op på. Det er egentlig ikke fordi de tager så meget smag af svampesaucen, men der er noget “hyggeligt” over smagen når man spiser det sammen med en god kartoffel- eller rodfrugtemos.
Og nu hvor vejret udenfor er blevet tris og gråt, så er det frem med alle gryderetterne, så man rigtig kan hygge omkring aftensmaden.
Tilberedning af svinekoteletter
Koteletter kan være en kedelig oplevelse hvis de ikke bliver tilberedt ordentligt. Der er også noget omkring kvaliteten, der spiller ind på det endelige resultat. Jeg foretrækker helt klart skaftkoteletter eller herregårdskoteletter frem for almindelige tynde koteletter. Der er mere smag i, og sidder der et ben i, så er det også med til at give et mere saftigt resultat.
En kotelet er et fedtfattigt stykke kød, så de har en tildens til at blive tørre, hvis de bliver overtilberedt. Så mit råd omkring tilberedningen, gå efter bare en lille smule rosa, så er de saftige og lækre. Når jeg laver koteletter på skaft plejer jeg at gå efter en kernetemperatur på ca. 64 grader.
Hvis man køber de helt almindelige koteletter, så brug dem i retter som koteletter i fad, eller en ret som den her. Man kan også skære den i tynde strimler og bruge dem i en lækker Asiatisk wokret.
Hvordan laver man koteletter i flødesovs?
Sådan en ret som den her spiser vi også på helt almindelige ugedage hvor der ellers godt kan være knald på med arbejde, skole, børnehave og alt andet der også lige skal ordnes. Og hvis jeg har rigtig travlt, så kan jeg sagtens finde på at bruge pulverkartoffelmos, den skal bare have en god klat smør, noget fløde, salt og peber, så er det faktisk helt fint som tilbehør.
Her kommer en hurtig gennemgang af ingredienser og fremgangsmåden
Den fulde opskrift med tider og mål finder du nederst på siden.
- Svinekoteletter, gerne skaftkoteletter
- Paprika
- Salt
- Peber
- Smør
- Olivenolie
- Løg
- Hvidløg
- Frisk timian, tørret kan også bruges.
- Svampe, champignoner eller blandede svampe.
- Fløde
- Hønsebouillon, her er det altså fint at bruge 1/2 terning.
- Sennep, enten den søde, eller dijon.
- Salt
- Sukker
- Maizena, sammen med en smule vand til at jævne saucen hvis man ønsker en tykkere sovs.
Krydderierne til koteletterne blandes i en lille skål. Koteletterne krydres på begge sider, og brunes derefter af i en stor pande i rigeligt smør og olie. Koteletterne stilles til siden, og i samme pande svitses nu løg, hvidløg sammen med timian og oregano. Blandingen svitses til løgene bliver klare.
Derefter kommes svampene på panden og svitses med. Der tilsættes fløde, bouillon samt sød sennep.
Saucen koges ind og der tilsættes frisk hakket persille. Svampesovsen smages til med salt og peber før koteletterne kommes tilbage i panden.
Lad dem simre med i saucen til den ønskede kernetemperatur er nået. Panden drysses slutteligt med frisk persille og retten er klar til servering.
Server sammen med en god kartoffelmos med selleri, ris, flutes og grøn salat eller frisk kogt pasta.
Opskrift på koteletter med svampe i flødesovs
Her kommer opskriften på koteletter i flødesovs med svampe. En rigtig hyggeret, der passer perfekt til en gråvejrsdag. Nem aftensmad med koteletter, masser af velsmag og resterne(hvis der er nogen” kan sagtens fryses ned.
Koteletter i flødesovs med svampe
Ingredienser
- 4 koteletter, alm. eller skaftkoteletter
- 2 tsk paprika
- 1 tsk salt
- Peber, efter smag
- 1 spsk smør
- 2 spsk olivenolie
Sauce:
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk oregano
- 1 tsk timian, frisk, fint hakket
- 250 g champignoner
- 3 dl piskefløde
- 150 ml hønsefond, eller ½ bouillonterning
- 2 tsk sød sennep
- 1 tsk salt, eller efter smag
- Peber
- 1 tsk sukker
- 2 spsk persille, frisk, fint hakket
- 1 spsk maizena, til jævning
- 2 spsk vand, til jævning
Sådan gør du
- Bland paprika, salt, peber i en lille skål. Krydder koteletterne på begge siger med krydderiblandingen.
- I en en stor pande smeltes smør sammen med olien ved middelhøj varme. Steg nu koteletterne i 3-5 minutter på hver side. Tag dem af panden og stil dem til siden.
- I samme pande tilsættes nu løg, hvidløg, timian samt oregano. Svits det ved middel varme i 5-6 minutter, eller til løgene bliver klare. Tilsæt derefter skiverne af champignon til panden og svits dem sammen men løgene i 5-6 minutter.
- Tilsæt fløde, bouillon, sød sennep samt sukker. Lad saucen koge ind ved middel varme i 5-6 minutter. Tilsæt frisk persille, salt og peber og smag saucen til. Jævn den eventuelt en smule med en blanding af maizena og vand.
- Kom koteletterne tilbage i saucen og lad dem simre med i 3-4 minutter, eller til den ønskede kernetemperatur er nået. Slut af med at drysse en smule frisk persille over.Server retten med en god mos af kartoffel og selleri, ris, eller pasta.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:
Smager helt fantastisk godt ! 😃
Man kan med fordel også bruge kylling eller kalkun bryst!
Hej Charlotte
Rigtig god ide med kylling eller kalkun. Den smager nemlig bare fantastisk 🤩
Tusind tak for din feedback.
Mvh Tina