Indhold

Koteletter i flødesovs med svampe

Indhold

Mangler du opskriften på en rigtig hyggeret? Lækre saftige koteletter i flødesovs med svampe opfylder alle kravene. Det smager helt fantastisk, og serveret med en lækker kartoffelmos, så er det den perfekte ret på en trist regnfuld gråvejrsdag. Hvis du har lyst til at se hvordan du laver rigtig “comfort food” så læs med her.

opskrift på koteletter i flødesovs med svampe

Nem aftensmad med svinekoteletter

Koteletter i svampeflødesovs er en rigtig god måde at pifte koteletter op på. Det er egentlig ikke fordi de tager så meget smag af svampesaucen, men der er noget “hyggeligt” over smagen når man spiser det sammen med en god kartoffel- eller rodfrugtemos.

Og nu hvor vejret udenfor er blevet tris og gråt, så er det frem med alle gryderetterne, så man rigtig kan hygge omkring aftensmaden.

Koteletter i pande med flødesauce og champignoner

Tilberedning af svinekoteletter

Koteletter kan være en kedelig oplevelse hvis de ikke bliver tilberedt ordentligt. Der er også noget omkring kvaliteten, der spiller ind på det endelige resultat. Jeg foretrækker helt klart skaftkoteletter eller herregårdskoteletter frem for almindelige tynde koteletter. Der er mere smag i, og sidder der et ben i, så er det også med til at give et mere saftigt resultat.

En kotelet er et fedtfattigt stykke kød, så de har en tildens til at blive tørre, hvis de bliver overtilberedt. Så mit råd omkring tilberedningen, gå efter bare en lille smule rosa, så er de saftige og lækre. Når jeg laver koteletter på skaft plejer jeg at gå efter en kernetemperatur på ca. 64 grader.

Hvis man køber de helt almindelige koteletter, så brug dem i retter som koteletter i fad, eller en ret som den her. Man kan også skære den i tynde strimler og bruge dem i en lækker Asiatisk wokret.

Lækre saftige koteletter i paprikasovs

Hvordan laver man koteletter i flødesovs?

Sådan en ret som den her spiser vi også på helt almindelige ugedage hvor der ellers godt kan være knald på med arbejde, skole, børnehave og alt andet der også lige skal ordnes. Og hvis jeg har rigtig travlt, så kan jeg sagtens finde på at bruge pulverkartoffelmos, den skal bare have en god klat smør, noget fløde, salt og peber, så er det faktisk helt fint som tilbehør.

Her kommer en hurtig gennemgang af ingredienser og fremgangsmåden
Den fulde opskrift med tider og mål finder du nederst på siden.

  • Svinekoteletter, gerne skaftkoteletter
  • Paprika
  • Salt
  • Peber
  • Smør
  • Olivenolie
  • Løg
  • Hvidløg
  • Frisk timian, tørret kan også bruges.
  • Svampe, champignoner eller blandede svampe.
  • Fløde
  • Hønsebouillon, her er det altså fint at bruge 1/2 terning.
  • Sennep, enten den søde, eller dijon.
  • Salt
  • Sukker
  • Maizena, sammen med en smule vand til at jævne saucen hvis man ønsker en tykkere sovs.

Krydderierne til koteletterne blandes i en lille skål. Koteletterne krydres på begge sider, og brunes derefter af i en stor pande i rigeligt smør og olie. Koteletterne stilles til siden, og i samme pande svitses nu løg, hvidløg sammen med timian og oregano. Blandingen svitses til løgene bliver klare.

Derefter kommes svampene på panden og svitses med. Der tilsættes fløde, bouillon samt sød sennep.
Saucen koges ind og der tilsættes frisk hakket persille. Svampesovsen smages til med salt og peber før koteletterne kommes tilbage i panden.

Lad dem simre med i saucen til den ønskede kernetemperatur er nået. Panden drysses slutteligt med frisk persille og retten er klar til servering.

Server sammen med en god kartoffelmos med selleri, ris, flutes og grøn salat eller frisk kogt pasta.

Koteletter og kartoffelmos med flødesovs

Opskrift på koteletter med svampe i flødesovs

Her kommer opskriften på koteletter i flødesovs med svampe. En rigtig hyggeret, der passer perfekt til en gråvejrsdag. Nem aftensmad med koteletter, masser af velsmag og resterne(hvis der er nogen” kan sagtens fryses ned.

opskrift på koteletter i flødesovs med svampe
5 fra 1 stemme

Koteletter i flødesovs med svampe

Nem opskrift på saftige koteletter i paprika/flødesauce
Opskrift lavet af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 40 min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 645 kcal

Ingredienser

  • 4 koteletter, alm. eller skaftkoteletter
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • Peber, efter smag
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie

Sauce:

  • 1 stk løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk oregano
  • 1 tsk timian, frisk, fint hakket
  • 250 g champignon
  • 3 dl piskefløde
  • 150 ml hønsefond, eller ½ bouillonterning
  • 2 tsk sød sennep
  • 1 tsk salt, eller efter smag
  • Peber
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk persille, frisk, fint hakket
  • 1 spsk maizena, til jævning
  • 2 spsk vand, til jævning

Sådan gør du

  • Bland paprika, salt, peber i en lille skål. Krydder koteletterne på begge siger med krydderiblandingen.
  • I en en stor pande smeltes smør sammen med olien ved middelhøj varme. Steg nu koteletterne i 3-5 minutter på hver side. Tag dem af panden og stil dem til siden.
  • I samme pande tilsættes nu løg, hvidløg, timian samt oregano. Svits det ved middel varme i 5-6 minutter, eller til løgene bliver klare. Tilsæt derefter skiverne af champignon til panden og svits dem sammen men løgene i 5-6 minutter.
  • Tilsæt fløde, bouillon, sød sennep samt sukker. Lad saucen koge ind ved middel varme i 5-6 minutter. Tilsæt frisk persille, salt og peber og smag saucen til. Jævn den eventuelt en smule med en blanding af maizena og vand.
  • Kom koteletterne tilbage i saucen og lad dem simre med i 3-4 minutter, eller til den ønskede kernetemperatur er nået. Slut af med at drysse en smule frisk persille over.
    Server retten med en god mos af kartoffel og selleri, ris, eller pasta.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 645kcalKulhydrater: 15gProtein: 38gFedt: 49gMættet fedt: 24gKolesterol: 212mgNatrium: 1362mgKalium: 959mgFibre: 2gSukker: 5gA-vitamin: 1939IUC-vitamin: 8mgCalcium: 96mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Aftensmad med koteletter, Koteletter med flødesovs, Koteletter med svampe, Paprikakoteletter
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg