En god kartoffelmos er lækkert til mange af vinterens gryde- og simreretter, og hvis man laver kartoffelmos med selleri, får man ekstra god smag der passer perfekt til årstiden. Læs med her og få vores bedste opskrift på den lækre mos.
Hvorfor selleri i kartoffelmos?
Elsker du også kartoffelmos? Så tænker du måske hvorfor overhovedet blande selleri i? Det kan der faktisk være flere gode grunde til.
Den første grund er smagen. Knoldselleri har en mild og sødlig smag, som bare passer godt sammen med kartofler. Det giver en mos der smager af mere og har mere dybde. Det kan vi godt lide.
Derudover så indeholder knoldselleri, som er en rodfrugt, masser af kostfibre, og færre kalorier pr 100 gram end kartofler. Man kan altså med fordel skifte nogle af kartoflerne ud og så en lidt sundere mos.
Serveringsforslag
Kartoffelmos med selleri er super godt tilbehør til mange af efterårets og vinterens gryderetter og simreretter. Knoldselleri er i sæson fra september til januar, og her kan du købe den næsten alle steder til få penge.
Prøv at spise mosen til for eksempel:
Mere hverdagsmad
Hvordan laver man kartoffelmos med selleri?
Sådan en mos er både nemt og billigt tilbehør. Det tager ikke ret mange kræfter eller lang tid at lave. Hvis du har prøvet at lave en almindelig kartoffelmos før, så er du allerede et skridt foran, det er nemlig samme fremgangsmåde.
Til denne mos skal du bruge:
- Knoldselleri
- Kartofler
- Smør
- Piskefløde
- Salt og peber
Først skal kartofler og selleri skrælles og skæres i tern, hvorefter de koges møre. Så moses de kogte og afdampede tern med smør og fløde, og smages til med salt og peber, og så er mosen sådanset klat til servering.
Den fulde opskrift med mængder og tilberedningstid finder du længere nede på siden her.
Opskrift på den bedste kartoffel/sellerimos
Her får du vores nemme opskrift på den bedste kartoffelmos med selleri. Prøv den, det smager simpelthen så skønt med den lækre knoldselleri i, og den er perfekt til vinterretter med masser af smag.
Kartoffelmos med selleri
Ingredienser
- 700 g kartofler
- 700 g knoldselleri
- 100 g smør
- 1 dl piskefløde
- 1,5 tsk salt, eller efter smag
- Peber, efter smag
Sådan gør du
- Find en stor gryde frem, fyld den halvt op med vand og bring det i kog.
- I mens vandet koger op, skrælles kartofler og selleri.
- Skær derefter kartofler samt selleri i tern. Kom ternene op i det kogende vand og kog dem nu i ca. 15 minutter, eller til de er helt møre.
- Hæld vandet fra, og lad de kogte tern stå et par minutter og dampe af.
- Kom smør, fløde samt salt og peber op til ternene af kartofler og selleri, og mos det til det har den ønskede konsistens. Undgå at røre rundt i det, så der ikke bliver frigiver for meget stivelse fra kartoflerne, ellers kan mosen godt blive lidt "klisteret".
- Smag mosen til og tilsæt yderligere salt og peber efter smag, og server den med det samme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her