TILMELD NYHEDSBREVET

– og få E-bogen “10 nemme hverdagsretter”

Pasta med flødesovs, svampe og broccolini

Vi spiser rigtig meget pasta hjemme hos os, det er der slet ikke nogen tvivl om. Den her opskrift, på en lækker og cremet pasta med flødesovs, svampe og broccolini er en de absolutte favoritter.

Efter en travl hverdag, så er det rigtig rart ikke at skulle bruge en masse tid i køkkenet. Jeg tror næsten vi kender det alle sammen. Trætte børn og vi andre er også godt brugte ovenpå en travl dag på arbejde. Så hurtig og nem aftensmad er svaret. Der er så mange lækre pastaretter man kan kaste sig over, og de tager slet ikke så lang tid at lave. Og så synes ungerne også at det er lidt sjovt at sidde og suge spaghettier op. Vi plejer at spise brød til, når vi serverer pasta, bare for at få lidt ekstra fyld.

Pasta med flødesovs, svampe og broccolini - Opskrift på nem pastaret til aftensmad

Variation af svampe

Når svampesæsonen er i gang, så er vi i skoven og plukke løs af alle naturens gaver. Man skal selvfølgelig passe på når man plukker svampe selv. Det kan være en rigtig god ide, at starte med at tage med på en guidet svampetur. Men, når man så er i gang, så er der meget lækkert at komme efter, og det kan løfte sådan en her pastaret et niveau op. Kantareller, diverse rørhatte, trompetsvampe, alle med hver deres smag, der kan ændre retten til noget helt andet. Hvis man nu ikke er den store svampeplukker, så er der efterhånden også et rigtig godt udvalg i de fleste butikker.

Pasta med flødesovs, svampe og broccolini opskrift

Her kommer vores opskrift på en lækker og velsmagende pastaret. Hvis man nu ikke kan komme i nærheden af broccolini, så kan broccoli eller asparges være en rigtig god erstatning. Man kan eventuelt også skifte fløden ud med hakkede tomater for at få en ret med mindre fedtindhold.

Pasta med flødesovs, svampe og broccolini - Opskrift på nem pastaret til aftensmad
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Pasta med flødesovs, svampe og broccolini opskrift

Nem opskrift på en lækker pastaret med masser af smag
Ret Aftensmad, Hverdagsmad
Keyword Efterår, Hovedret, Vinter
Forb. tid 30 minutter
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 500 g champignon eller blandede svampe, renset og skåret i skiver
  • 200 g bacon skåret i fine tern
  • 1 dl persille fint hakket
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg fint hakket
  • 5 dl piskefløde
  • 2 dl oksebouillon
  • 1 stk citron saften herfra
  • 400 g spaghetti
  • 300 g broccolini kan erstattes af broccoli eller grønne asparges

Fremgangsmåde

  • Olivenolie hældes i en gryde og hakket hvidløg tilsættes mens olien varmes op. Lad det stege ca. 1 minut. Piskefløde og bouillon, samt saften fra 1/2 citron tilsættes. Bring det i kog. Når flødesaucen koger skrues der ned, og så skal den stå og koge lidt ind. Saucen smages til med salt og peber.
  • Bring en gryde med vand og en smule salt i kog, kom broccolini i vandet og lad det koge et 1 – 2 minutter. Hæld vandet fra, og kom koldt vand over. Lad dem køle helt ned. Hæld vandet fra, skær dem i passende stykker og stil dem til siden.
  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Mens pastaen koges forberedes resten af retten.
  • Baconen ristes gylden på en pande. Champignonskiverne tilsættes til baconen og det hele ristes Ca. 10 min. Tilsæt herefter saften fra en 1/2 citron samt broccolinien. Persillen hakkes fint og tilsættes til panden. Smag det til med salt og peber og evt. mere citronsaft.
  • Den Frisk kogte pasta tilsættes til panden med svampe, bacon og broccolini. Flødesaucen hældes henover og det hele blandes sammen, varm retten igennem på panden. Der kan tilsættes en smule af vandet fra pastaen hvis saucen bliver for tyk. Retten er nu klar til servering.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Har du fået lyst til at prøve andre af vores opskrifter på lækre pastaretter, så tjek: Kims spaghetti, Spaghetti med kødboller, One pot pasta med kylling og grønkål

Tips og tricks til pasta med flødesovs, svampe og broccolini

  • Husk at koge spaghetti i rigeligt vand med masser af salt i.
  • Prøv at komme revet parmesan i retten når den vendes rundt.
  • Spis brød til!
  • Prøv at skifte fløden ud med hakkede tomater, hvis du vil spare lidt på fedet.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares