Vi elsker nemme aftensmadsretter, som ikke tager ret længe at lave, og denne opskrift er så lækker og så tager den kun 20 minutter at lave. Det er en one pot pasta med kylling og grønkål, så du sparer ovenikøbet også på opvasken.

Hurtig og nem aftensmad
Nogen gange skal aftensmaden bare gå hurtigt – altså tilberedningen af aftensmaden mener jeg. Med denne opskrift på en lækker og cremet one pot pasta med kylling, så går madlavningen heldigvis ret nemt, du sparer på opvasken og så smager det fantastisk samtidig – what’s not to like?
I dag havde vi sådan en dag, hvor ulvetimen startede da vi kom ind af døren kl 15 efter børnehave, og den sluttede faktisk ikke før sengetid. Børnene var trætte og udkørte – det kender du sikkert hvis du har børn.
På sådanne dage kan tilberedningen af aftensmaden være en udfordring. Oftest nyder vi at inkludere børnene i madlavningen, og især Ellen vil altid være med i køkkenet når der er gang i gryderne. Men i dag gik den bare ikke – det blev til dyner og TV hele eftermiddagen, og mor gik i køkkenet og biksede en hurtig one pot pasta med kylling sammen.
Heldigvis tog det kun 20 min fra start til maden stod på bordet. Vi snakkede faktisk et kort øjeblik om at hente noget take away – men her hvor vi bor kan man altså ikke hente noget mad på kun 20 min. Så var det ligesom afgjort, og den beslutning blev vi glade for da maden stod på bordet.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Pasta – Vi bruger oftest penne når vi laver en pastaret som denne. De fungerer bare super godt. Hvis du hellere vil bruge en anden type pasta, kan du sagtens bruge for eksempel skruer eller sløjfer i stedet.
Grønkål – Jeg bruger her frossen hakket grønkål. Hvis du ikke lige har grønkål, så kan du også bruge spinat i stedet, men grønkål giver altså bare en god smag.
Kylling – Har du en rest tilberedt kylling, så er retten her helt perfekt. Ellers kan du bruge et par kyllingebryster og tilberede dem 10 minutter i bouillonen inden du skærer det ud og kommer det i retten.
Hvordan laver man one pot pasta med kylling og grønkål?
Denne ret er virkelig nem at lave, og det går også hurtigt.
Start med at hakke løg og hvidløg fint og skær champignonerne i tern, og kom det i gryden sammen med pasta, kylling i tern, frossen grønkål, krydderierne, revet parmesan, bouillon og madlavningsfløde.
Kog det hele op, skru ned på middel varme og tilbered pastaretten i cirka 15 minutter til pastaen er færdigtilberedt, og server straks med lidt ekstra revet parmesan på toppen.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja. I stedet for grønkål kan du bruge spinat, og champignonerne kan også fint skiftes ud med andre slags grøntsager hvis du vil det.
Andre hurtige pastaretter
- Pasta med svampe og tomatsauce
- pasta med hvidløgsflødesovs og citron
- Pasta pomodoro
- Pasta med flødesovs, svampe og broccolini
Tips og Tricks
- Smag til!
- Det er vigtigt at smage retten til. Så husk at smage inden servering om den har brug for mere salt eller peber. Husk også at parmesan er salt, så undgå at oversalte retten før du har smagt på den.
Serveringsforslag
- Server som nem hverdagsmad, gerne med lidt ekstra revet parmesan på toppen og eventuelt et Pull apart hvidløgsbrød til.
Elsker du også den sunde grønkål?
Prøv også vores opskrifter på lækker og nem grønkålssuppe eller sprøde grønkålschips
Opskrift på nem pasteret med grønkål
Her er vores bud på en lækker og cremet one pot pasta med kylling. Du kan følge opskriften slavisk, eller tilpasse den til din families smag eller efter de grøntsager i har tilbage i grøntsagsskuffen.
Hvis du ikke har grønkål, kan du skifte det ud med spinat, og hvis I ikke er til champignon, så er peberfrugt også rigtig lækkert i denne ret. Osten er med til at gøre retten cremet og lækker, og du kan vælge den ost i godt kan lide. Mozzarella giver en mild smag, mens der er mere smag i for eksempel en parmesan som vi bruger her.

One pot pasta med kylling og grønkål
Ingredienser
- 400 g pasta penne
- 400 g kyllingekød, tilberedt og i tern
- 150 g grønkål, frossen, hakket
- 200 g champignoner
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk timian, frisk eller tørret
- 1 tsk oregano, frisk eller tørret
- 30 g parmesan, revet
- 8 dl hønsebouillon
- 2,5 dl madlavningsfløde
Sådan gør du
Forberedelse
- I opskriften skal der bruges kylling der er tilberedt og skåret i tern. Hvis du har utilberedt kylling, skal du starte med at koge den ca. 10 min i hønsebouillonen. Gem herefter bouillonen til retten og skær kyllingen ud i tern.
Tilberedning
- Hak løg og hvidløg fint. Skær champignonerne i skiver eller mundrette tern.1 løg, 2 fed hvidløg, 200 g champignoner
- Kom løg, hvidløg, champignoner og alle de andre ingredienser i en stor gryde, og rør det hele godt rundt.400 g pasta penne, 400 g kyllingekød, 150 g grønkål, 1 tsk timian, 1 tsk oregano, 30 g parmesan, 8 dl hønsebouillon, 2,5 dl madlavningsfløde
- Kog retten op. Skru lidt ned for varmen og lad den koge i ca. 15 min til pastaen er tilberedt. Rør godt i bunden ind i mellem for at undgå at pastaen sætter sig fast i bunden.
- Server straks retten, og drys eventuelt med lidt ekstra revet parmesan på toppen.
Se video til opskriften
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 6. februar 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her