Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / One pot pasta med kylling og grønkål

One pot pasta med kylling og grønkål

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Vi elsker nemme aftensmadsretter, som ikke tager ret længe at lave, og denne opskrift er så lækker og så tager den kun 20 minutter at lave. Det er en one pot pasta med kylling og grønkål, så du sparer ovenikøbet også på opvasken.

tallerken med one pot pasta med kylling og grønkål toppet med revet parmesan.

Hurtig og nem aftensmad

Nogen gange skal aftensmaden bare gå hurtigt – altså tilberedningen af aftensmaden mener jeg. Med denne opskrift på en lækker og cremet one pot pasta med kylling, så går madlavningen heldigvis ret nemt, du sparer på opvasken og så smager det fantastisk samtidig – what’s not to like?

I dag havde vi sådan en dag, hvor ulvetimen startede da vi kom ind af døren kl 15 efter børnehave, og den sluttede faktisk ikke før sengetid. Børnene var trætte og udkørte – det kender du sikkert hvis du har børn.

På sådanne dage kan tilberedningen af aftensmaden være en udfordring. Oftest nyder vi at inkludere børnene i madlavningen, og især Ellen vil altid være med i køkkenet når der er gang i gryderne. Men i dag gik den bare ikke – det blev til dyner og TV hele eftermiddagen, og mor gik i køkkenet og biksede en hurtig one pot pasta med kylling sammen.

Heldigvis tog det kun 20 min fra start til maden stod på bordet. Vi snakkede faktisk et kort øjeblik om at hente noget take away – men her hvor vi bor kan man altså ikke hente noget mad på kun 20 min. Så var det ligesom afgjort, og den beslutning blev vi glade for da maden stod på bordet.

lækker one pot pastaret med grønkål, kylling og svampe med ost på toppen.

Mere hverdagsmad

Ingrediensnoter

Pasta – Vi bruger oftest penne når vi laver en pastaret som denne. De fungerer bare super godt. Hvis du hellere vil bruge en anden type pasta, kan du sagtens bruge for eksempel skruer eller sløjfer i stedet.

Grønkål – Jeg bruger her frossen hakket grønkål. Hvis du ikke lige har grønkål, så kan du også bruge spinat i stedet, men grønkål giver altså bare en god smag.

Kylling – Har du en rest tilberedt kylling, så er retten her helt perfekt. Ellers kan du bruge et par kyllingebryster og tilberede dem 10 minutter i bouillonen inden du skærer det ud og kommer det i retten.

Hvordan laver man one pot pasta med kylling og grønkål?

Denne ret er virkelig nem at lave, og det går også hurtigt.

Start med at hakke løg og hvidløg fint og skær champignonerne i tern, og kom det i gryden sammen med pasta, kylling i tern, frossen grønkål, krydderierne, revet parmesan, bouillon og madlavningsfløde.

Kog det hele op, skru ned på middel varme og tilbered pastaretten i cirka 15 minutter til pastaen er færdigtilberedt, og server straks med lidt ekstra revet parmesan på toppen.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

gryde med cremet one pot pasta med grønkål, champignon og kylling.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andre grøntsager?

Ja. I stedet for grønkål kan du bruge spinat, og champignonerne kan også fint skiftes ud med andre slags grøntsager hvis du vil det.


Andre hurtige pastaretter

færdig one pot pastaret med grønkål og kylling.

Tips og Tricks

  • Smag til!
    • Det er vigtigt at smage retten til. Så husk at smage inden servering om den har brug for mere salt eller peber. Husk også at parmesan er salt, så undgå at oversalte retten før du har smagt på den.

Serveringsforslag

Elsker du også den sunde grønkål?

Prøv også vores opskrifter på lækker og nem grønkålssuppe eller sprøde grønkålschips

anretning med one pot pasta med kylling, svampe og grønkål.

Opskrift på nem pasteret med grønkål

Her er vores bud på en lækker og cremet one pot pasta med kylling. Du kan følge opskriften slavisk, eller tilpasse den til din families smag eller efter de grøntsager i har tilbage i grøntsagsskuffen.

Hvis du ikke har grønkål, kan du skifte det ud med spinat, og hvis I ikke er til champignon, så er peberfrugt også rigtig lækkert i denne ret. Osten er med til at gøre retten cremet og lækker, og du kan vælge den ost i godt kan lide. Mozzarella giver en mild smag, mens der er mere smag i for eksempel en parmesan som vi bruger her.

tallerken med one pot pasta med kylling og grønkål toppet med revet parmesan.
3.67 fra 3 stemmer

One pot pasta med kylling og grønkål

Lækker og cremet pastaret på kun 20 minutter. Denne pastaret med grønkål og kylling er nem aftensmad som hele familien elsker at spise, og så er den virkelig hurtig at forberede, og det hele laves i den samme gryde.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Aftensmad
Antal 4 personer
Kalorier 838 kcal

Ingredienser

  • 400 g pasta penne
  • 400 g kyllingekød, tilberedt og i tern
  • 150 g grønkål, frossen, hakket
  • 200 g champignoner
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk timian, frisk eller tørret
  • 1 tsk oregano, frisk eller tørret
  • 30 g parmesan, revet
  • 8 dl hønsebouillon
  • 2,5 dl madlavningsfløde

Sådan gør du

Forberedelse

  • I opskriften skal der bruges kylling der er tilberedt og skåret i tern. Hvis du har utilberedt kylling, skal du starte med at koge den ca. 10 min i hønsebouillonen. Gem herefter bouillonen til retten og skær kyllingen ud i tern.

Tilberedning

  • Hak løg og hvidløg fint. Skær champignonerne i skiver eller mundrette tern.
    1 løg, 2 fed hvidløg, 200 g champignoner
  • Kom løg, hvidløg, champignoner og alle de andre ingredienser i en stor gryde, og rør det hele godt rundt.
    400 g pasta penne, 400 g kyllingekød, 150 g grønkål, 1 tsk timian, 1 tsk oregano, 30 g parmesan, 8 dl hønsebouillon, 2,5 dl madlavningsfløde
  • Kog retten op. Skru lidt ned for varmen og lad den koge i ca. 15 min til pastaen er tilberedt. Rør godt i bunden ind i mellem for at undgå at pastaen sætter sig fast i bunden.
  • Server straks retten, og drys eventuelt med lidt ekstra revet parmesan på toppen.

Se video til opskriften


Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 838kcalKulhydrater: 90gProtein: 47gFedt: 32gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 8gTransfedt: 0.01gKolesterol: 146mgNatrium: 569mgKalium: 1212mgFibre: 6gSukker: 10gA-vitamin: 4777IUC-vitamin: 41mgCalcium: 276mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 6. februar 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
3.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.