Indhold

Pasta med fløde, ristede champigoner og bacon

Indhold

Pasta med fløde kan nogen gange være en fed omgang, men i denne opskrift er citronsaft altafgørende for at gøre retten let og give den en mild smag af citron. Denne ret er både frisk, velsmagende og hurtig at lave, og derfor en ret der passer ind i en travl familie, hvor man ikke altid kan bruge flere timer på madlavningen.

pasta med fløde og champignon | Opskrift på pastaret med fløde champignon bacon persille hvidløg og citron

Billig og nem aftensmad

Denne ret er billig at lave, så det er en super god sidst-på-måneden-ret når der ikke er så meget at gøre med i madbudgettet. Samtidig smager retten rigtig godt, og børnene er også vilde med den.

Pasta med fløde og champignoner er en af de pastaretter vi vender tilbage til igen og igen, og det er god hverdagsmad til den travle familie.

pasta med fløde og champignon | Opskrift på pastaret med fløde champignon bacon persille hvidløg og citron

Hvordan laver man pasta med flødesovs og champignon?

Den her pastaret er hverken svær eller omfattende at lave. Du kan faktisk lave den på kun en halv time – Det er en fordel i en travl hverdag. Til denne ret skal du bruge:

  • Olivenolie
  • Hvidløg
  • Piskefløde
  • Oksebouillon
  • Champignon
  • Bacon
  • Citron
  • Persille
  • salt og peber
  • Pasta

Først skal pastaen koges efter anvisningen på pakken. I mens varmes olivenolie op i en gryde, heri steges hvidløg, og fløde og bouillon tilsættes.

Flødeblanden simrer lige så stille mens bacon skæres ud og steges gyldent på en pande. Så skal champignonerne ned sammen med bacon og herefter tilsættes citronsaft til både gryden og panden. Saucen i gryden smages til og hakket persille tilføjes til bacon og champignoner. Kom så den kogte pasta op i panden, og hæld flædesaucen hen over. Bland det hele godt sammen og server straks.

Pasta med fløde og champignon opskrift

Her er vores opskrift på en fantastisk nem og velsmagende pastaret. Den er med hvidløg, citron, champignon, bacon og persille, og retten er både smagfuld, nem at lave og billig. Her kan vi vist alle være med. Pasta fløde bacon er jo en himmelsk kombination og sammen med hvidløg, persille og citron bliver det kun endnu bedre.

pasta med fløde og champignon | Opskrift på pastaret med fløde champignon bacon persille hvidløg og citron
3.62 fra 31 stemmer

Pasta med fløde og champignon opskrift

Lækker og let pastaret der smager fantastisk
Udskriv Pin
Samlet tid 30 min
Ret Hverdagsmad
Køkken Italiensk
Antal 4 personer
Kalorier 850 kcal

Ingredienser

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 l piskefløde
  • 2 dl oksebouillon
  • 500 g champignon
  • 1 pk bacon
  • 1 citron, Saften heraf
  • 1 bdt persille
  • Salt og peber
  • 400 g Pasta, tørret

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Når den er kogt, drænes den for vand. Mens pastaen koges forberedes resten af retten.
  • Olivenolie hældes i en gryde og hakket hvidløg tilsættes mens olien varmes op. Piskefløden og bouillon tilsættes inden hvidløget bliver brunt, og bringes lige så stille op til kogepunktet. Når fløden koger skrues ned, og så skal den stå og simre.
  • Baconen skæres fint ud, og ristes gylden på en pande. Champignonerne renses, skæres i skiver og tilsættes til baconen og det hele ristes ca. 10 min på panden. Tilsæt herefter saften fra en halv citron, mens saften fra den anden halve citron tilsættes til gryden med fløden. Persillen hakkes fint og tilsættes til panden med bacon og champignoner. Flødesaucen smages til med salt og peber.
  • Friskkogt pasta tilsættes til panden og flødesaucen hældes henover og det hele blandes sammen. Retten er nu klar til servering.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 850kcalKulhydrater: 85gProtein: 21gFedt: 49gMættet fedt: 29gKolesterol: 171mgNatrium: 161mgKalium: 807mgFibre: 5gSukker: 6gA-vitamin: 1859IUC-vitamin: 9mgCalcium: 115mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Pasta med bacon, Pasta med champignon, Pasta med flødesovs, Pastaretter
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Andre lækre pastaretter

Hjemme hos os var vi tilbøjelig til at falde i fælden med de samme pastaretter igen og igen. Lasagne og Spaghetti bolognese kørte nærmest på repeat. De retter spiser vi stadig ofte, men vi har prøve at få flere forskellige pastaretter ind i hverdagen, så vi ikke altid spiser det samme. Blandt andet denne pastaret med fløde bacon og champignon. Vil du prøve andre rigtig gode pastaretter, så prøv vores one pot pasta med kylling og grønkål eller vores pasta med svampe og tomatsovs.

Vi bruger som regel tørret pasta til denne ret, fordi det er det vi altid har i spisekammeret. Men frisk pasta kan også sagtens bruges. Det er bare vigtigt at man læser tilberedningstiden på pakken, og smager sig frem når pastaen er ved at være færdig.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

6 reaktioner

  1. Ville det ikke være muligt at tilsætte enten mere protein i form af kyllingebryst skåret ud i tern eller mere grønt??

    1. Hej Mia.

      Jeps, se trin 3 i fremgangsmåden. Der skal både saft i saucen og i champignonerne 🙂

      Med venlig hilsen

      Rasmus – Madformadelskere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg