Pasta med fløde kan nogen gange være en fed omgang, men i denne opskrift er citronsaft altafgørende for at gøre retten let og give den en mild smag af citron. Denne ret er både frisk, velsmagende og hurtig at lave, og derfor en ret der passer ind i en travl familie, hvor man ikke altid kan bruge flere timer på madlavningen. Læs med her og få vores opskrift.

Billig og nem aftensmad
Denne ret er billig at lave, så det er en super god sidst-på-måneden-ret når der ikke er så meget at gøre med i madbudgettet. Samtidig smager retten rigtig godt, og børnene er også vilde med den.
Pasta med fløde og champignoner er en af de pastaretter vi vender tilbage til igen og igen, og det er god hverdagsmad til den travle familie. Den består af simple men lækre smage, og smagskombinationerne er bare helt fantastiske. Det er en ret der er mild i smagen, så det er en super god børneret også.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Bacon – Vælg en god bacon. Der er få ingredienser i denne ret, og god kvalitet kan altså smages. Vi anbefaler du køber et lækkert stykke bacon eller prøver hjemmelavet bacon, men alt slags bacon kan selvfølgelig bruges til denne ret.
Pasta – Du kan bruge den pasta du allerbedst kan lide til denne ret. Vi bruger oftest linguine fordi det kan vi bedst lide. Spaghetti er også altid et hit, men som sagt bestemmer du selv. Pasta skal koges efter anvisningen på pakken, da der er forskellig kogetid for forskellige typer af pasta.
Hvordan laver man pasta med flødesovs og champignon?
Den her pastaret er hverken svær eller omfattende at lave. Du kan faktisk lave den på kun en halv time – Det er en fordel i en travl hverdag. Først skal pastaen koges efter anvisningen på pakken. I mens varmes olivenolie op i en gryde, heri steges hvidløg, og fløde og bouillon tilsættes.
Flødeblandingen simrer lige så stille mens bacon skæres ud, og steges gyldent på en pande. Så skal champignonerne ned sammen med bacon og herefter tilsættes citronsaft til både gryden og panden. Saucen i gryden smages til og hakket persille tilføjes til bacon og champignoner. Kom så den kogte pasta op i panden, og hæld flødesaucen hen over. Bland det hele godt sammen og server straks.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan du sagtens. Prøv for eksempel med østershatte eller kantareller.
Ja det kan du sagtens. Varm retten godt op dagen efter til den er gennemvarm, så er der ikke noget i vejen for at gemme resterne. Det smager skønt til frokost dagen efter.
Ja det kan du sagtens. Linguine eller spaghetti er det vi oftest bruger til denne ret, men du kan bruge den pasta du bedst selv kan lide. Vi bruger som regel tørret pasta til denne ret, fordi det er det vi altid har i spisekammeret. Men frisk pasta kan også sagtens bruges. Det er bare vigtigt at man læser tilberedningstiden på pakken, og smager sig frem når pastaen er ved at være færdig.
Andre lækre pastaretter du måske vil synes om
Hjemme hos os var vi tilbøjelig til at falde i fælden med de samme pastaretter igen og igen. Lasagne og Spaghetti bolognese kørte nærmest på repeat. De retter spiser vi stadig ofte, men vi har prøvet at få flere forskellige pastaretter ind i hverdagen, så vi ikke altid spiser det samme. Blandt andet denne pastaret med fløde bacon og champignon. Vil du prøve andre rigtig gode pastaretter, så prøv:
- One pot pasta med kylling og grønkål
- Pasta med svampe og tomatsovs
- Pil pil Pasta med tigerrejer
- Pasta med bagt feta og tomater
- Svensk pølseret med pasta
Opskrift på pasta med fløde og champignon
Her er vores opskrift på en fantastisk nem og velsmagende pastaret. Den er med hvidløg, citron, champignon, bacon og persille, og retten er både smagfuld, nem at lave og billig. Her kan vi vist alle være med. Pasta fløde bacon er jo en himmelsk kombination og sammen med hvidløg, persille og citron bliver det kun endnu bedre.

Pasta med fløde og champignon
Ingredients
- 3 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 5 dl piskefløde
- 2 dl oksebouillon
- 500 g champignoner
- 150 g bacon
- 1 citron, Saften heraf
- 1 dl frisk persille
- Salt og peber
- 400 g Pasta, tørret
Instructions
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Når den er kogt, drænes den for vand. Mens pastaen koges forberedes resten af retten.
- Olivenolie hældes i en gryde og hakket hvidløg tilsættes mens olien varmes op. Piskefløden og bouillon tilsættes inden hvidløget bliver brunt, og bringes lige så stille op til kogepunktet. Når fløden koger skrues ned, og så skal den stå og simre.
- Baconen skæres fint ud, og ristes gylden på en pande. Champignonerne renses, skæres i skiver og tilsættes til baconen og det hele ristes ca. 10 min på panden. Tilsæt herefter saften fra en halv citron, mens saften fra den anden halve citron tilsættes til gryden med fløden. Persillen hakkes fint og tilsættes til panden med bacon og champignoner. Flødesaucen smages til med salt og peber.
- Friskkogt pasta tilsættes til panden og flødesaucen hældes henover og det hele blandes sammen. Retten er nu klar til servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 17. april 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Ville det ikke være muligt at tilsætte enten mere protein i form af kyllingebryst skåret ud i tern eller mere grønt??
Jo det kan man sagtens gøre 🙂
skal der citron i?
Hej Mia.
Jeps, se trin 3 i fremgangsmåden. Der skal både saft i saucen og i champignonerne 🙂
Med venlig hilsen
Rasmus – Madformadelskere
Sikken en ret : pasta med fløde og champignon. Det er som at være i Rom😘
Dejligt at høre Elsebeth 🙂 Tak for din tilbagemelding.
Mvh Tina
Nemt og lækkert! Det blev godt nok uden bacon, men ikke desto mindre var retten en stor succes herhjemme :)) Tak for en skøn opskrift – det er ikke sidste gang jeg laver den!:)
Hej Sophie
Tusind tak for din kommentar, hvor er det dejligt I kunne lide retten.
Rigtig god weekend.
Mvh Tina