Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Pil pil Pasta med tigerrejer

Pil pil Pasta med tigerrejer

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækre store tigerejer i en krydret sauce med masser af knald på smagen. Pil pil Pasta med tigerrejer er Gambas pil pil, bare serveret med pasta, og det smager fantastisk! Hvis du vil se hvor nemt det er at lave, så læs med her og få den nemme opskrift.

pil pil pasta med tigerrejer, hvidløg og persille

Smagen af sol og sommer

Gambas pil pil er en familiefavorit, og vi spiser det med jævne mellemrum hele året rundt. Pil pil pasta med tigerrejer er opstået efter min datters ønske. Hun er vild med både gambas og pasta, så en aften over maden spurgte hun om vi ikke kunne spise det med pasta næste gang.

Og som sagt, så gjort. Lækker al dente linguini i den mest vidunderlige skaldyrssauce med vannameirejer, er i mine øjne noget nær den perfekte pastaret med kæmperejer. Og vores datter blev da heller ikke skuffet. Nu har vi efterhånden spist det på den her måde mange gange, men vi spiser det også stadig traditionelt med brød til i stedet for pasta, det er nemlig godt med afveksling.

For dig der ikke har prøvet at lave Pil pil pasta eller Gambas pil pil, så skal du endelig kaste dig ud i det! Det smager fantastisk, det er nemt at lave, og så er det bare en rigtig hyggeret!

Hvis man nu ikke er så vild med rejer, og det er der jo mange der ikke er, så skift rejerne ud med kyllingekød, det smager også godt, og så er det også lidt billigere end rejer. Vi har en opskrift med kylling du kan se på her.

pastaret med tigerrejer al la gambas pil pil i panden

Ingrediensnoter

Tigerrejer – Når jeg køber rejer til denne pastaret eller til gambas pil pil, så plejer jeg at bruge dem der er delvist pillet. De har altså stadig halen på. Om det er forkogte eller ferske, betyder ikke så meget for selve resultatet, vi vælger som regel de forkogte.

Røget paprika – Der skal røget paprika i Gambas pil pil og altså også Pil pil pasta med tigerrejer. Det giver en helt speciel karakteristisk smag der går op i en højere enhed med de andre ingredienser. Du kan købe røget paprika i de fleste supermarkeder.

Hvidløg – Hele retten er bygget op om hvidløg, og der skal altså meget i. Det bliver ikke stærkt af den grund og jeg vil egentlig ikke sige at smagen er gennemtrængende. Herhjemme har vi aldrig fået klager, hverken fra voksne eller børn. Men ét er i hvert fald sikkert – dine omgivelser er ikke i tvivl om at du har spist hvidløg dagen efter!

Hvordan laver man Pil pil Pasta med tigerrejer?

Du kan finde den fulde opskrift nederst på siden.

Det er en super nem pastaret du let kan lave på en hverdag. Først skal hvidløg, løg og chili svitses af inden krydderierne kommer i og svitses med. Derefter skal resten af ingredienserne til saucen i, og så koges retten indtil saucen skiller.

Samtidig med at det koger, koges pasta efter anvisningerne på posen. Når pastaen er færdig hældes vandet fra. Persillen kommes i saucen der får lov til at koge en smule mere inden den kogte pasta kommes i og det hele vendes grundigt rundt inden det serveres.

pasta med tigerrejer, hvidløg og tomat drysset med persille på toppen

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man Pil pil pasta med rejer?

På køl og ikke mere end en dag. Der er skaldyr og frisk persille i retten, så den skal virkelig varmes grundigt igennem. Hos os er det ikke et problem, for her bliver der spist op hver gang.

Kan Pil pil pasta med rejer fryses?

Nej.

Kan jeg bruge andet end tigerrejer?

Ja, du kan kan i princippet bruge alle slags rejer, gå efter store rejer og helst uden skal, eller bliver det lidt noget gris når man spiser. Hvis man ikke kan lide rejer, vil jeg helt klart anbefale at lave det med kylling, det smager også rigtig godt.

Andre lækre retter du måske vil synes om

pande med pil pil pasta med tigerrejer drysset med persille

Opskrift på pastaret a la gambas pil pil

Her får du vores bud på en lækker spanskinspireret pastaret med rejer i en lækker tomat-/hvidløgssauce. Det er en nem og hurtig ret, men med masser af god smag. Både børn og voksne herhjemme er vilde med denne pastaret, og det er skøn hverdagsmad eller når der skal hygges lidt ekstra.

pil pil pasta med tigerrejer, hvidløg og persille
5 fra 4 stemmer

Pil pil pasta med tigerrejer

Den klassiske ret gambas pil pil serveret med pasta. En lækker skaldyrspasta med masser og knald på smagen.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Hovedret
Køkken Spansk
Antal 4 personer
Kalorier 1071 kcal

Ingredienser

 • 500 g linguini, eller spaghetti
 • 100 g smør
 • 1,5 dl olivenolie
 • 10 fed hvidløg, finthakket
 • 1 skalotteløg, finthakket
 • 1/2 rød chili, finthakket
 • 2 tomater, grofthakkede. Kan erstattes af 3-4 spsk. flåede tomater
 • 1 citron, saften heraf
 • 1 tsk røget paprika
 • 1 tsk paprika
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk sukker
 • Peber
 • 350 g tigerrejer, eller andre store rejer
 • 1 dl persille, finthakket

Sådan gør du

 • Pastaen koges efter anvisningerne på posen i velsaltet vand og drænes efterfølgende. Når pastavandet er sat over, laves saucen.
 • I en stor pande varmes olien op. Tilsæt smørret og smelt det i olien ved middel varme.
 • Hvidløg, skalotteløg samt chili tilsættes, lad det stege ved middelvarme i ca. 5 minutter.
 • Derefter tilsættes paprika, røget paprika, tomater, salt og sukker. Det svitses i et minuts tid under omrøring.
 • Rejer samt citronsaft kommes i, lad dem stege til med til tomaterne er kogt ud og saucen begynder at skille, det tager tager ca. 10 minutter. Kom persillen i og lad det stege yderligere 1 minuts tid.
 • Kom den kogte drænede pasta op i panden til saucen, og vend det hele grundigt rundt.
 • Smag retten til med ekstra salt, peber samt citron og slut af med at drysse lidt ekstra frisk persille ud over hvis du har lyst
 • Server anrettet i tallerkner eller i panden så folk selv kan tage for sig. Spis et godt madbrød til.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 1071kcalKulhydrater: 104gProtein: 29gFedt: 61gMættet fedt: 19gTransfedt: 1gKolesterol: 148mgNatrium: 1211mgKalium: 640mgFibre: 6gSukker: 7gA-vitamin: 3533IUC-vitamin: 52mgCalcium: 133mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.