Pastaretter er bare et hit i de fleste børnefamilier. Det er nemt og hurtigt at lave, og så smager det bare forrygende. Læs med her og få vores opskriften på en lækker og cremet pasta med bacon og ærter i en lækker flødesauce. Skøn aftensmad for hele familien.

Simpelt og godt
Når det kommer til pastaretter, og meget andet mad, så gælder det ofte at “Less is more”.
Det betyder at du ikke behøver at fylde dine retter med en hel masse indviklede ingredienser, men at hvis du vælger få men gode ingredienser af høj kvalitet, så får du ofte det bedste resultat.
Sådan er det med denne pastaret.
En god bacon, ærter og pasta, så er du langt. Så skal der lidt ingredienser til saucen, og så gerne en god parmesan på toppen. Så har du altså et himmelsk måltid.
Herhjemme er både børn og voksne vilde med denne pastaret, det er sådan en man kan lave på en halv time når man kommer hjem fra arbejde, og børnene kan sagtens hjælpe til.
Vi bruger ofte linguine i vores pastaretter, fordi det er vores favorit. Men du kan selvfølgelig sagtens bruge almindelig spaghetti i stedet for, eller hvilken pastatype i nu bedst kan lide derhjemme. Til denne ret er det også helt fint at bruge frosne ærter.

Ingrediensnoter
Pasta – Vælg din yndlingstype. Vi bruger ofte linguine, men spaghetti fungerer selvfølgelig også helt fint.
Bacon – Køb et godt stykke bacon og skær det i tern. I en simpel ret som denne, kan man virkelig smage om man bruger god bacon.
Ærter – Det er nemmest med frosne ærter, og det kan man få hele året rundt i supermarkedet.
Fløde – Vi bruger piskefløde til retten, det gør saucen tyk og cremet.
Hvordan laver man pasta med bacon og ærter?
Det er en virkelig nem pastaret, som kun tager 30 minutter at lave.
Først skal du sætte en gryde over med vand til pastaen, og koge den efter anvisningen på pakken.
Samtidig steges bacon i tern i en gryde, og herefter tilsættes hakket hvidløg og steges med.
Så kommes ingredienserne til saucen i, fløde, bouillon, citron, salvie og sukker, og så skal saucen tykne lidt. Herefter skal saucen smages til og ærterne tilsættes inden den kogte pasta vendes i saucen.
Så er pastaretten klar til servering, den anrettes i tallerkener, og der drysses parmesan på toppen.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan du sagtens. Det kan opvarmes i mikroovnen, så har du nem frokost dagen efter.
Ja du kan bruge den type pasta I bedst kan lide. Tjek anvisninger for kogetiden på pakken af den pasta du bruger, kogetiden varierer nemlig alt efter hvilken pasta du vælger.
Andre pastaretter du måske vil synes om
- Pasta pomodoro
- Pastafad med bacon
- Pasta med kylling og bacon
- Pasta med fløde, ristede champigoner og bacon
- Pil pil Pasta med tigerrejer

Opskrift på cremet pastaret med ærter og bacon
Her får du vores opskrift på en lækker og cremet pasta med bacon og ærter. Det er en skøn pastaret i en frisk flødesauce med citron, som hele familien elsker at spise.
Det er også en ret, der er hurtig at lave, den tager nemlig kun 30 minutter. Vi laver retten med linguine, som er en slags flad spaghetti, men du kan bruge almindelig spaghetti eller en anden pastatype hvis du synes.

Pasta med bacon og ærter
Ingredienser
- 400 g linguine
- 400 g bacon
- 4 fed hvidløg
- 3 dl piskefløde
- 2 dl hønsebouillon
- 3 blade frisk salvie
- ½ citron
- 1 tsk sukker
- 400 g frosne ærter, optøede
- Salt
- Peber
- 50 g parmesan
Sådan gør du
- En stor gryde med velsaltet vand bringes i kog.
- Imens vandet koger op, skæres bacon i tern, og ristes i en anden gryde ved middel varme til den er gylden.
- Hæld det meste af fedtet fra baconen, og tilsæt hvidløg der forinden er blevet hakket fint. Lad det svitse med et minuts tid.
- Tilsæt derefter fløde samt bouillon og saften fra citronen, finthakket salvie samt sukker. Lad saucen simre ved middel varme. Imens saucen simres kommes pastaen i det kogende vand og koges efter anvisningerne på posen.
- Når saucen begynder at blevet en smule tykkere kommes ærterne i og simrer med et minutes tid. Smag saucen til med salt og peber. – Lad ærterne tø op på forhånd hvis der bruges frosne ærter.
- Når pastaen er kogt al dente, tages den op af gryden med en pastaske og kommes over i saucen hvor den vendes med rundt. Stivelsen fra pastaen vil tykne saucen yderligere, hvis bliver for tyk kan den spædes op med en smule af det vand pastaen har kogt i.
- Varm retten kort igennem og server straks drysset med revet parmesan på toppen.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
hej rasmus
vil gerne sige dig tak for opskriften som viste sig at være SÅ god, og vi fik brugt en pose frosne ærter fra fryseren.vi vil holde øje med dine opskrifter 🙂
Hej Solveig.
Dejligt at i kunne lide opskriften. Det smager nemlig rigtig godt og er ret nemt at lave.
I skulle prøve vores opskrift på pasta med fløde, ristede champignoner og bacon, den er også rigtig god!
De bedste hilsner
Rasmus og Tina – Mad For Madelskere