Hjem » Aftensmad » Pasta med kylling og bacon

Pasta med kylling og bacon

Cremet flødesovs, mør kylling og med lidt lækkert salt og røget fra bacon. Pasta med kylling og bacon er blevet en af favoritterne herhjemme. Det tager ikke så lang tid at lave, og smagen er i top. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave en hurtig pastaret med kylling, så læs med her og få vores opskrift.

hvid tallerken med pasta med kylling og bacon i cremet sauce

Nem pastaret med flødesovs

I den travle hverdag, så er det ikke altid overskuddet er til at stå i køkkenet og “svede” over maden. Det skal gå hurtigt, det skal være nemt, men samtid også smage godt. Her er pasta bare altid en sikker vinder hjemme hos os. Der så mange lækre saucer man kan lave, og så mange fantastiske slags pasta man kan bruge, og de fleste af dem tager ikke så lang tid at lave.

Om man er til flødesauce eller ej, så skal I bare prøve den her pastaret med kylling og bacon. Den smager vildt godt, og der er faktisk også grønt i, ikke fordi det gør den sund, men det passer bare rigtig godt med broccoli til. sidst jeg lavede den tog det lige omkring en halv time fra jeg gik i gang til der stod mand på bordet, så tilberedningstiden er relativ kort.

Når du skal koge pasta der skal op i en sauce, så lad endelig være med at overkoge den, så den “smatter” helt ud, Kogetiden på posen er vejledende, det er op til dig at vurdere hvornår pastaen er kogt perfekt al dente, altså kogt færdig men stadig med en smule bid. Når den kogte pasta kommer i i saucen, vil den jævne den en smule, hvis det bliver for meget kan man komme en smule af kogevandet fra pastaen i, eller bare en smule vand.

pastaret med kylling, bacon og broccoli i flødesovs

Ingrediensnoter

Pasta – Linguine, er min favorit. Den er nem at koge perfekt, og er lidt bred, så saucen hænger godt ved.

Kylling – Her plejer jeg at bruge brystkød, find noget der ikke er pumpet fuld af lage.

Bacon – Her er det fint med den pakke alm. bacon fra køledisken, hvis du ikke er så heldig at have den hjemmelavede slags.

Broccoli – Ja, der skal da broccoli i. Det giver en rigtig fin smag og konsistens til retten. Vores børn er heldigvis vilde med broccoli, så det giver ikke de store problemer. Men man kan skifte det ud med alt muligt andet grønt hvis man ikke er til broccoli.

Hvordan laver man pasta med kylling og bacon?

Her kommer en kort gennemgang af fremgangsmåden til hvordan man laver den bedste pastaret med kylling og bacon.

Husk at du kan finde den fulde opskrift nederst på siden.

I en stor gryde svitses bacon sammen med løg og hvidløg. Kyllingekødet tilsættes og svitses med inden de andre ingredienser bortset fra broccolien tilsættes. I mens saucen simrer, koges pastaen al dente, og inden den er her færdig kommes broccolibuketterne i saucen.

Den kogte pasta kommes i saucen og det hele vendes godt rundt inden servering.

Tallerken med pasta med kylling og bacon samt broccoli i cremet flødesauce

Ofte stillede spørgsmål til pasta med kylling og bacon

Hvordan opbevarer man pasta med kylling og bacon?

Det skal opbevares på køl og kan holde sig i et par dage.

Kan det fryses?

Nej, det vil jeg ikke anbefale.

Kan jeg bruge andet end broccoli?

Ja, retten smager også rigtig godt med halverede rosenkål, eller grønne asparges.

Andre pastaretter du måske vil synes om

Pasta med kylling og flødesovs

Opskrift på den bedste pastaret med flødesovs

Her får du vores opskrift på en lækker pastaret med kylling og bacon. Det er en rigtig smagsfuld pastaret, og den kan varieres i et hav af retninger. Den tager en halv time at lave, så det er rigtig nem aftensmad i en travl hverdag.

hvid tallerken med pasta med kylling og bacon i cremet sauce
5 fra 2 stemmer

Pasta med kylling og bacon

Opskrift på nem og lækker pastaret med kylling og bacon i en cremet flødesauce. Det er en pastaret hele familien elsker herhjemme, og du kan nemt skifte broccoli ud med jeres favoritgrøntsag.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 30 min
Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Antal 4 personer
Kalorier 1083 kcal

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 150 g bacon, skåret i små tern
  • 1 løg, skåret i små tern
  • 3 fed hvidløg, hakket fint
  • 500 g kylling, brystkød skåret i mundrette bidder
  • 3 dl piskefløde
  • 1 dl vand
  • 1 bouillonterning, hønsebouillon
  • 1 dl parmesan, fint revet
  • 1 tsk salt
  • Peber, efter smag
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk sød fransk sennep
  • ½ citron, saften heraf
  • 3 spsk frisk persille, fint hakket
  • 1 broccoli, delt i små buketter
  • 400 g linguine, eller anden pasta

Sådan gør du

  • En stor gryde med velsaltet vand bringes i kog til pastaen.
  • I en anden gryde eller stor sautérpande varmes olien op og baconen svitses til den er gylden. Kom løg og hvidløg i og svits det sammen med baconen til løgene bliver klare.
  • Ternene af kyllingekød tilsættes og svitses med i et par minutter.
  • Kom fløde, vand, bouillon, parmesan, salt, peber, sukker, sød fransk sennep, samt citronsaft og persille. Bring saucen i kog og skru ned for varmen så saucen simrer.
  • Pastaen koges efter anvisningerne på posen i det velsaltede vand.
  • Når pastaen næsten er kogt færdig kommes broccolibuketterne i saucen og koges med. Smag saucen til med salt og peber.
  • Den nu kogte pasta hældes i et dørslag så vandet drænes. Kom den kogte pasta op i saucen og vend det hele godt rundt.
  • Server anrettet i tallerkener eller i panden så folk selv kan tage ved bordet.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 1083kcalKulhydrater: 92gProtein: 44gFedt: 61gMættet fedt: 29gTransfedt: 1gKolesterol: 190mgNatrium: 876mgKalium: 1022mgFibre: 8gSukker: 7gA-vitamin: 2407IUC-vitamin: 142mgCalcium: 455mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Aftensmad med kylling, Cremet pastaret, hurtig aftensmad, Nem aftensmad med kylling, Nem pastaret, pastaret med kylling
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.