Vi har mange nemme og børnevenlige hverdagsretter i repertoiret. Fordi nogen gange skal det bare være hurtigt, nemt og smage fortryllende. Sådan en ret er denne pasta med tomatsovs og champignon. Den smager bare skønt, og går an på alle tider af året. Alle vi har serveret den for elsker den, børn som voksne.
Med bacon eller vegetar pastaret
Pasta funghi e pomodoro, eller pasta med svampe og tomatsovs på dansk. Her i det lune forårsvejr, kan det være lækkert med en let pastaret til aftensmad. Jeg kan ikke huske hvor opskriften kommer fra, men jeg har tilføjet bacon til den oprindelige version, så hvis der skulle gemme sig en vegetar derude, så er retten også værd at lave uden bacon.
Nem børnevenlig pasta med tomatsovs
Det er en nem ret at lave, og så smager den bare rigtig dejligt. Det er også en børnevenlig ret, og vores unger elsker at sidde og suge spaghettierne op og få tomatsovs i hele hovedet. At nogen børn så spiser uden om champignonerne, ja det må man lære at leve med.
Alt du skal bruge til denne ret er:
- Olivenolie
- Flåede tomater
- Bacon, kan udelades hvis du vil lave en vegetarisk pastaret.
- Løg
- Fløde
- Grøntsagsbouillon
- Champignoner, brune eller almindelige hvide.
- Hvidløg
- Sukker
- Persille
Fremgangsmåden er ret nem. Det største job er at rense og skære svampene ud. Når det er klaret laves saucen i en stor pande eller gryde.
Først steger man bacon, tilsætter løg og hvidløg, og til sidst bouillon, flåede tomater, sukker og svampe. Når retten har simret skal der fløde i og den koges færdig inden der tilsættes hakket persille og retten smages til.
Det er næsten så nemt som noget kan være. Retten serveres med friskkogt spaghetti og masser af parmesan.
Pasta med tomatsovs og svampe opskrift
Her er opskriften på en super nem og lækker pastaret. Den kan sagtens laves uden bacon hvis man ønsker en vegetar-pastaret. Begge dele smager super dejligt. Herhjemme er både børn og voksne vilde med denne meget simple ret.
Pasta med tomatsovs og champignon
Ingredienser
- 500 g champignoner
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 150 g bacon
- Olivenolie
- 1 ds hakkede tomater
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 tsk sukker
- 2 dl piskefløde
- 1 dl frisk persille, finthakket
- Salt
- Peber
- 600 g frisk pasta
Sådan gør du
- Start med at forberede svampene, rens dem grundigt og skær dem i skiver.
- Hak løg og hvidløg fint og skær baconen ud i små tern eller strimler.
- Varm olien op i en stor pande. Kom bacon på panden og steg det til det er gyldent, det plejer at tage ca. 10 minutter. Tilsæt løg og hvidløg og steg det ved middelvarme i ca. 5 minutter eller til løgene bliver klare.
- Derefter tilsættes svampene til panden. De ristes med i Ca. 5 minutter.
- Kom herefter de hakkede tomater, sukker samt bouillon på panden. Lad det simre ved lav varme i 15 minutter. Tilsæt nu fløde og lad det simre yderligere 10 minutter ved middel varme, Husk at røre rundt!. Tilsæt persille, rør rundt og smag til med salt og peber.
- Samtidig med at saucen simrer sættes en en stor gryde med velsaltet vand i kog. Når saucen er ved at være færdig kommes den friske pasta i gryden med det kogende vand, og koges efter anvisningerne på pakken.
- Vend den frisk kogte pasta i saucen på panden og server retten drysset med parmesan
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Elsker du denne pasta med tomat flødesovs? Så prøv også vores andre nemme pastaretter.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 17. juli 2015 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.