Pasta Pomodoro eller pasta al pomodoro, er en italiensk ret, og betyder direkte oversat pasta med tomat. Det er en nem og lรฆkker pasta med tomatsovs, som hele familien elsker at sรฆtte tรฆnderne i. Lรฆs med her og fรฅ vores opskrift pรฅ en skรธn, nem pastaret.
Less is more
Der er noget om snakken. Selv med ganske fรฅ ingredienser, sรฅ er det faktisk muligt at lave noget der smager helt fantastisk.
Jeg er helt vild med pasta, og kan tilsyneladende slet ikke fรฅ nok af det, og sรฅdan er det heldigvis ogsรฅ med resten af min lille familie. Der er sรฅ mange skรธnne pastaretter man kan kaste sig over og, fรฆlles for rigtig mange af dem, sรฅ er de lavet med ganske fรฅ ingredienser.
Pasta pomodoro, eller pasta al pomodoro som det ogsรฅ kaldes er en af mine absolutte favoritter nรฅr det kommer til nemme pastaretter. Det smager fantastisk og sรฅ er det som en lille bonus ogsรฅ rigtig nemt at lave selv, helt uden at “snyde” med en fรฆrdig pastasovs.
Jeg tror, at det er den simple “rene” smag der tiltaler mig, smagen af tomater er gennemtrรฆngende med et strejf af hvidlรธg, oregano og frisk basilikum, sรฅ bliver det da ikke meget bedre!
Hvad der lige kan lรธfte pasta pomodoro en tand hรธjere, er en god parmesan, den giver lige den der helt specielle smag der bare gรฅr godt til nรฆsten alle pastaretter. Og heldigvis kan man kรธbe parmesan af god kvalitet i de fleste supermarkeder, i en osteforretning, eller online.
Pasta pomodoro er en rigtig bรธrnevenlig pastaret, helt sikker fordi smagen er sรฅ enkel som den er. Og hvis man vil forkรฆle ungerne en tand ekstra, sรฅ kom pรธlser og smรฅ kรธdboller i, sรฅ har du nรฆsten en spaghetti Napoli.
Hjemme hos os serverer vi nรฆsten altid spaghetti med tomatsovs med et godt brรธd til, det giver lige lidt ekstra fylde til retten. Det tager kun en halv times tid at lave, men hvis du vil hjรฆlpe dig selv, sรฅ lav en stor portion tomatsovs og frys ned, sรฅ er der altid en nem og velsmagende pastasovs, lige til at tage op af fryseren.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Flรฅede tomater – Det er lidt en smags sag om du vil bruge friske tomater eller flรฅede tomater fra dรฅse. Hvis du skal bruge friske sรฅ vรฆr sikker pรฅ det er nogle med masser af smag. Vi bruger ofte dรฅsetomater af god kvalitet med masser af smag i, det synes vi giver den bedste tomatsovs.
Spaghetti – Brug spaghetti, linguini eller den pastatype i bedst kan lide.
Parmesan – En simpel pastaret som denne bliver bare lรธftet lidt ekstra med en god parmasan eller grana padano. Det er selvfรธlgelig ikke et must, og du kan springe det over hvis du ikke bryder dig om det.
Hvordan laver man pasta pomodoro?
Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver verdens bedste pasta pomodoro. Det er vildt nemt og det smager helt fantastisk.
Ingredienserne til tomatsovsen kommes i en gryde og blendes til en glat sauce. Lad saucen simre og koge ind. I en anden gryde koges spaghetti efter anvisningerne pรฅ posen.
Nรฅr pastaen er kogt drรฆnes vandet fra, og den er nu klar til at servere sammen med den tilsmagte tomatsovs.
Server pasta pomodoro sammen med revet parmesan og et godt brรธd til.
Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.
Ofte stillede spรธrgsmรฅl
Ja det kan den sagtens. Du kan med fordel lave en stor portion tomatsovs og fryse den ned. Sรฅ har du altid hurtig og nem aftensmad til de dage hvor du ikke har tid til at stรฅ i kรธkkenet.
Andre pastaretter du mรฅske vil synes om
- Pasta med kylling og bacon
- Spaghetti bolognese
- Pil pil Pasta med tigerrejer
- Pasta med rejer og flรธde
- Pasta med bagt feta og tomater
Opskrift pรฅ italiensk pasta med tomatsovs
Vi elsker simple og lรฆkre pastaretter! Denne italienske pasta pomodoro er ingen undtagelse!
Den er hurtig at lave, og det er en skรธn pasta med tomatsovs som hele familien elsker at spise. Vi hรฅber du fรฅr lyst til at prรธve den nรฆste gang du skal servere pasta for familien.
Pasta pomodoro
Ingredienser
- ยฝ dl olivenolie
- 2 ds flรฅede tomater
- 1 tsk tรธrret oregano
- 6 blade frisk basilikum
- 3 fed hvidlรธg
- 1ยฝ tsk salt
- 4ยฝ tsk sukker
- Peber
- 500 g spaghetti
- 50 g parmesan
Sรฅdan gรธr du
- I en gryde kommes olivenolie, flรฅdede tomater, oregano, basilikum, pressede fed hvidlรธg samt samt salt, sukker og peber.
- Ingredienserne blendes med en stavblender, dette kan ogsรฅ gรธres i en almindelig blender inden det kommes i gryden.
- Bring saucen i kog og lad den simre i ca. 20 – 25 minutter.
- I en anden gryde bringes rigeligt velsaltet vand i kog. Her koges spaghettien efter anvisningerne pรฅ posen.
- Pastasovsen smages til med ekstra salt, sukker og peber hvis det er nรธdvendigt. Nรฅr man er tilfreds med smagen, og saucen er kogt lidt ind, tages den at varmes og stilles til siden.
- Drรฆn vandet fra den kogte pasta i et dรธrslag.
- Stil pastasaucen pรฅ bordet sammen med den kogte spaghetti og den revne parmesan, eller anret det i portioner.
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โฅ๏ธ
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her