Opskrift på pasta pomodoroPasta al pomodoro eller spaghetti med tomatsovs er en nem, lækker og billig hverdagsret. Det er en smagfuld pastaret som hele familien elsker at spise både børn og voksne. Og så tager den kun en halv time at lave!
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
½dlolivenolie
2dsflåede tomater
1tsktørret oregano
6bladefrisk basilikum
3fedhvidløg
1½tsksalt
4½tsksukker
Peber
500gspaghetti
50gparmesan
Sådan gør du
I en gryde kommes olivenolie, flådede tomater, oregano, basilikum, pressede fed hvidløg samt samt salt, sukker og peber.
Ingredienserne blendes med en stavblender, dette kan også gøres i en almindelig blender inden det kommes i gryden.
Bring saucen i kog og lad den simre i ca. 20 - 25 minutter.
I en anden gryde bringes rigeligt velsaltet vand i kog. Her koges spaghettien efter anvisningerne på posen.
Pastasovsen smages til med ekstra salt, sukker og peber hvis det er nødvendigt. Når man er tilfreds med smagen, og saucen er kogt lidt ind, tages den at varmes og stilles til siden.
Dræn vandet fra den kogte pasta i et dørslag.
Stil pastasaucen på bordet sammen med den kogte spaghetti og den revne parmesan, eller anret det i portioner.