Vi elsker at gå i skoven og samle kantareller, og det er lige nu at de er der. I år er der mange ser det ud til, og nogle af årets første blev brugt til en lækker kantarel-toast, altså flødestuvede kantareller på ristet brød. Det er bare guf! Læs med her og få den nemme opskrift.
Simpel opskrift med kantareller
Det er lige nu at de danske skove bugner med lækre kantareller, skovens guld!
Det skal selvfølgelig udnyttes. Derfor går vi også tit i skoven og samler de skønne smagfulde svampe.
Kantareller er lette at kende, og er derfor en god “begyndersvampe”. Det er dog altid vigtigt at du er 100% sikker på hvad du plukker, så hvis du er helt ny i svampe-gamet, så tag på en guidet svampetur inden du kaster dig ud i at spise de svampe du finder!
Når du først har lært kantareller at kende, så er de nemme at genkende, og de smager altså helt fantastisk.
Denne opskrift på kantarel-toast er en simpel men virkelig god opskrift med kantareller. Det er sådan en ret, der er skøn at tilberede efter en god dag i skoven med svampekurven.
Ingrediensnoter
Kantareller – Hvis du er heldig kan du finde dem i skoven, ellers må du til grønthandleren eller i større supermarkeder for at få fat i de lækre svampe.
Fløde – Brug helt almindelig piskefløde for det bedste resultat.
Citron – Det giver et frisk pust med lidt citronsaft i flødestuvningen. Det løfter den til helt nye højder. Og et par dråber frisk citronsaft på den færdige toast er også super lækkert.
Hvordan laver man kantarel-toast?
Det er heldigvis ikke spor svært at lave en lækker kantarel-mad.
Først skal du lave de stuvede svampe. Kantarellerne steges først af i lidt smør, og så tilsættes citronsaft og piskefløde. Når saucen er kogt godt ind, så skal den smages til, og så er den klar til at spise.
Så er der kun tilbage at riste noget brød, og komme svampene ovenpå sammen med lidt frisk persille og eventuelt dryppe med lidt frisk citronsaft. Så har du altså en fantastisk frokost eller let aftensmad.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Du kan som regel finde kantareller i de danske skove fra omkring juli måned indtil november. Hvornår de kommer frem afhænger meget af hvor meget regn der kommer. Hvis vi har haft en våd forsommer vil de komme frem tidligt, og hvis det har været tørt ser vi dem måske først i august måned. Du vil typisk kunne finde svampene indtil frosten sætter ind.
En opskrift som denne med 300 gram kantareller vil typisk passe godt til en lille forret til 4 personer. Hvis man rigtig skal smovse til frokost, kan to voksne godt dele 300 gram kantareller. De smager jo godt!
Ja det kan du sagtens. Hvis du ikke kan finde kantareller nogen steder, kan du også sagtens lave svampe stuvningen med helt almindelige champignoner eller andre svampe.
Andre opskrifter du måske vil synes om
- Flødestuvede kantareller
- Risotto med svampe og persille
- Pasta med fløde, ristede champigoner og bacon
- Pasta med flødesovs, svampe og broccolini
- Hjemmelavet tørret frugt, svampe, frugtlæder og urter
Opskrift på ristet brød med svampestuvning
Her kommer vores opskrift på en helt simpel ret med kantareller nemlig en skøn kantarel-toast.
Den er nem at lave, og smager altså bare godt! Vælg et lækkert brød, gerne hjemmebagt hvis du har, og så er det altså rigtig hyggemad.
Du kan bruge retten som en lille forret forud for et god hovedret, eller du kan servere den som en luksus-frokost for familien.
Vi håber du får lyst til at kaste dig ud i at prøve opskriften, hvis du også er så heldig at finde dine egne kantareller.
Kantarel-toast
Udstyr
- Brødrister
Ingredienser
Flødestuvede kantareller:
- 2 spsk smør
- 300 g kantareller
- ½ spsk citronsaft
- 2 dl piskefløde
- 1 tsk sukker
- ½ tsk salt
- Peber
Andet:
- 4 skiver toastbrød
- 2 spsk frisk persille
Sådan gør du
- Hvis dine kantareller er store, kan de med fordel deles på midten, de mindre kan bruges som de er. Husk at rense svampene godt. Du bør rense dem med en børste eller en pensel, og undgå at skylle dem i vand, da de vil miste meget af deres godt smag, og suge meget væske til sig.
- Smelt smørret på en pande ved middel varme.
- Kom kantarellerne på panden, og lad dem stege indtil de har smidt alt væsken, og den er kogt væk igen. Det tager cirka 5-10 minutter.
- Tilsæt så citronsaft og efterfølgende piskefløde, og skru ned til lav varme. Lad saucen simre cirka 5 minutter indtil den tykner og bliver cremet og lækker.
- Tilsæt sukker, salt og peber, og smag eventuelt til med mere citronsaft efter smag.
- Rist brødet, og server svampestuvningen på de ristede skriver brød. Pynt med persille og dryp eventuelt lidt citronsaft på toppen
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her