Syltede kantareller

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker at samle kantareller i skoven om efteråret, og så gælder det om at kunne gemme dem til vinteren. Derfor bliver nogle af dem også syltede, de er skønne til vinterens kødretter og vildt.

Åbent glas med syltede kantareller og ske ved siden af.

Syltede svampe

Det er skønt at sylte svampe. Dels smager de virkelig godt, og kan bruges i vinterens gryderetter, supper, risotto osv., og dels er det en skøn måde at gemme efterårets lækre svampe længe.

Her om efteråret samler vi en del svampe, og de bliver både spist, tørret, frosset ned, og som her syltet.

Her er det kantareller vi er ude i, men det kunne lige så godt være andre svampe du syltede. Der er ikke nogen forskel i opskrift eller fremgangsmåde selvom det er andre svampe du bruger.

glas med hjemmesyltede kantareller med sennepsfrø.

Ingrediensnoter

Kantareller – Skovens guld. Når du har været en tur i skoven, og har samlet en kurv kantareller, så er det oplagt at sylte dem, så de kan gemmes længe.

Sukker – Almindeligt hvidt sukker eller rørsukker kan fint bruges.

Lagereddike – Vi bruger en klar lager eddike her. Du kan også bruge for eksempel æbleeddike hvis du hellere vil det.

Alternative ingredienser

  • Du kan tilføje ekstra smag til din syltelage, prøv for eksempel med ingefær, enebær eller tørrede krydderurter som rosmarin eller timian.

Hvordan laver man syltede kantareller?

Det er supernemt at syltede de fleste grøntsager og svampe, også kantareller.

Det største arbejde ligger i at rense kantarellerne først, men når det er gjort, så er det ingen sag at lave et glas syltede svampe.

Først koges vand, eddike og sukker op, og sennepsfrø, peberkorn og salt tilsættes. Når det koger, kommes kantareller i, og de gives et opkog inden det hele hældes på et skoldet glas, der er skyllet i spiritus. Luk straks glasset.

Lad dem gerne stå en uges tid inden de spises.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

glas med syltede kantareller.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor længe kan svampene holde?

De kan holde sig ret længe, mange måneder hvis de opbevares køligt og mørkt. Vi sætter vores i køleskabet når glasset er åbnet.


Andre kantarelopskrifter du måske vil synes om

lukket glas med kantareller i syltelage.

Tips og Tricks

  • Giv dem dine yndlingssmage
    • Du kan tilsætte forskellige smagsgivere til syltelagen. Det kan være enebær, laurbærblade, ingefær eller lige hvad du har lyst til. Jeg bruger sjældens stærke smagsgivere, da jeg gerne vil kunne smage den lækre kantarelsmag, også efter de er syltet.
  • Brug de små kantareller
    • De største kantareller bruger vi ofte i pastaretter, til Smørstegte kantareller eller Flødestuvede kantareller, men de små, der er lidt mere faste i konsistensen er supergode til at sylte. Derfor tager vi ofte de mindre kantareller, og sylter dem hele. Hvis du bruger større svampe, kan de skæres i mindre stykker eller skiver inden de kommer i syltelagen.

Serveringsforslag

  • Server de syltede svampe som tilbehør til kød eller vildt.
  • Brug dem på lækre appetizers eller bruschettaer.

Elsker du kantareller?

Prøv også vores opskrift på Risotto med svampe og persille eller Bruschetta med smørstegte kantareller og rødløg

åbent glas med syltede kantareller med sennepsfrø.

Opskrift på syltning af kantareller

Her får du vores nemme opskrift på lækre syltede kantareller. De er skønne at servere som tilbehør til vinterens kødretter eller vildt.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften hvis du også har været i skoven og samle en masse lækre svampe.

Åbent glas med syltede kantareller og ske ved siden af.
Ingen stemmer endnu

Syltede kantareller

Lækre syltede svampe, som kan spises til vinterens gryderetter, kødretter eller vildt. Det er en dejlig måde at konservere nogle af efterårets dejlig kantareller på, så de kan gemmes mange måneder.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 0 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 1 glas
Kalorier 494 kcal

Ingredienser

  • 150 g kantareller
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 1 dl klar eddike
  • 8 peberkorn
  • 1 spsk gule sennepsfrø
  • ½ tsk salt

Sådan gør du

  • Rengør dine kantareller grundigt med en børste, og skyl dem eventuelt hvis det er nødvendigt.
    150 g kantareller
  • Kom sukker, vand, eddike, salt, peberkorn og sennepsfrø i en gryde, og kog det op.
    1 dl sukker, 1 dl vand, 1 dl klar eddike, 8 peberkorn, 1 spsk gule sennepsfrø, ½ tsk salt
  • Kom svampene i den kogende syltelage, og giv dem et opkog. Hvis der ligger skum på toppen, fjernes det med en ske. Hæld derefter kantareller med lagen på et skoldet sylteglas der er skyllet i spiritus eller atamon, og luk straks låget.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1glas med lageKalorier: 494kcalKulhydrater: 112gProtein: 4gFedt: 3gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gNatrium: 1185mgKalium: 820mgFibre: 7gSukker: 102gA-vitamin: 6IUC-vitamin: 0.5mgCalcium: 54mgJern: 6mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.