Vi elsker kantareller herhjemme, både at gå i skoven og samle dem, og selvfølgelig at spise dem. Her får du vores opskrift på smørstegte kantareller, en god opskrift når det skal være nemt og lækkert.
skovens guld
Som overskriften siger, så er det guld når man falder over klynge af kantareller i skoven. Det ved alle svampejægere, og de smager altså også bare godt. De har den helt specielle sødelige, frugtige duft der er ikke er til at tage fejl af. Og så er der smagen. Den matcher duften, og kan være lidt svær at beskrive, men den er god!
Vi samler hvert år svampe i skoven, og i år er ingen undtagelse. Og som alle svampejægere, så har vi vores favoritsteder, som vi selvfølgelig ikke deler med andre! Men sådan tror jeg nu de fleste har det, man har sine spots, som man holder lidt på, så de ikke bliver tømt fuldstændigt.
Smørstegte svampe må næsten være basisopskriften. Og sådan er det også med kantareller. Det er nemt, og om du drøner resultatet på en leverpostejsmad, eller på bruschetta sammen med nogle andre ingredienser, så smager de bare godt når de har været en tur i smør på panden.
Og herfra kan de også forvandles til en kantarelsauce, indgå i pastaretter, komme på pizzaen eller en masse andet. Med smørstege svampe, så går du ikke helt galt i byen. Så kom nu ud i skoven! De er der nu i overflod, det har været et usædvanligt godt svampeår, så der er masser af dem derude. Og hvis du ikke føler dig helt sikker, så meld dig på en guidet svampetur, dem er der masser af derude, og så er du i gang.
Mere inspiration til kantareller
Ingrediensnoter
Kantareller – Det er selvfølgelig sjovest at gå i skoven med familien og samle sine egne kantareller. Husk altid kun at samle svampe du er 100% sikker på, og hvis du ikke kender nok til svampene, er det en god ide at melde sig til en svampetur med en ekspert, så du kan lære det. Du kan også købe svampe i større supermarkeder, ved grønthandleren, eller i online supermarkeder.
Smør – Det skal være rigtig smør og ikke et blandingsprodukt.
Citronsaft – Gerne af en frisk citron hvis du har det. Et lille pift syrlighed gør bare noget godt for svampene.
Salt og peber – Det er vigtigt at de får den rette tilsmagning, for at balancen bliver helt rigtig.
Hvordan laver man smørstegte kantareller?
Som jeg har nævnt, så er det her en slags basisopskift, der ligger lige lidt forarbejde med at rense svampene for jordrester og skidt inden de skal på panden. Det er nemlig ret vigtigt at rense sine svampe fundet i naturen. Den nemmeste måde er at bruge en lille pensel eller børsten på en svampekniv når man samler dem og børste dem rene, så er arbejde gjort i marken.
Men skal du i gang hjemme, så er femgangsmåden den samme. Men kan man ikke bare smide dem i vand og rense dem? Nej, det ville jeg ikke gøre, så mister de ret meget smag, så lidt vand som muligt, men er der meget jord på, så kan en tynd stråle vand og en pensel blive nødvendigt.
Når svampene så er renset, så er resten lige ud af landevejen.
På en god pande smeltes en god klat smør høj varme og bruses af. Tilsæt de rensede svampe og svits dem til al væden er fordampet, tilsæt derefter citronsaft samt salt og peber og smag til.
Når man er tilfreds med smagen, er svampene klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja de kan fint fryses ned. Kom dem i en bøtte med låg eller i en frysepose. Efterfølgende kan de varmes op på panden igen, og så er de klar til at spise.
Andre kantarelopskrifter du måske vil synes om
Tips og Tricks
- Brug en pensel eller lignende
- Det kræver en del arbejde at rense svampe, så køb en ordentlig svampekniv eller pensel til at børste jordrester af med
- Tilsæt fløde
- Tilsætter du fløde til det færdige resultat og koger det lidt ind, så har du lavet flødestuvede kantareller.
- Frysning
- De smørstegte kantareller er velegnet til nedfrysning. Så har man altid kantareller lige til at tage op, og forvandle til en lækker sauce eller andet.
- De smørstegte kantareller er velegnet til nedfrysning. Så har man altid kantareller lige til at tage op, og forvandle til en lækker sauce eller andet.
Serveringsforslag
- Server dine svampe på et stykke ristet brød med lidt frisk persille.
- Spis dem til en god bøf eller et stykke oksekød eller vildt.
Elsker du svampe?
Prøv også vores opskrift på Pasta med flødesovs, svampe og broccolini eller Æg i portobellosvampe
Opskrift på kantareller stegt på panden
Her får du vores opskrift på lækre smørstegte kantareller. Har du været i skoven og samle kantareller? Så steg dem i smør og spis dem på et stykke brød, det smager fantastisk.
Vi håber at du får lyst at prøve opskriften og lave lækre kantareller til familien eller når du skal have gæster næste gang.
Smørstegte kantareller
Ingredienser
- 300 g kantareller
- 50 g smør
- ½ tsk citronsaft, eller efter smag
- ¼ tsk salt, eller efter smag
- Peber, efter smag
Sådan gør du
- Svampene renses grundigt for jordrester inden de anvendes.
- På en pande smeltes smørret ved høj varme, lad det bruse af.50 g smør
- Tilsæt svampene til panden og svits dem nu ved høj varme til væden er fordampet.300 g kantareller
- Skru ned for varmen og tilsæt citronsaft, salt og peber. Smag på svampene og tilsæt eventuelt mere salt og peber.½ tsk citronsaft, ¼ tsk salt, Peber
- Server straks de varme kantareller.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Nemt og lækkert 👍
Hej Ole
Tak for din kommentar, vi er glade for at du kunne bruge opskriften 🙂
Mvh Tina