Avocado med rejer

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Avocado med rejer egner sig super godt som en lille lækker forret, til en brunch eller på et lækkert tapasbord, og så er det nemt at lave.

avocado med rejer og dressing på en tallerken med citronskiver og teske.

Mere gæstemad

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Nem – Denne forret er virkelig nem, og det tager ikke ret lang tid at lave den hvis du laver dressingen klar på forhånd.

    Ingrediensnoter

    Avocado – Find nogle gode store og modne avocadoer. Avocado kan købes i de fleste supermarkeder.

    Rejer – Her har jeg brugt store grønlandske rejer, som er købt på frost. Du kan også bruge rejer i lage eller andre rejer.

    Hvordan laver man avocado med rejer?

    Som sagt er denne forret virkelig en af de nemme. Det mest komplicerede at lave er faktisk dressingen, men selv den er så nem at børnene selv kan lave den.

    1. Bland først dressingen af alle ingredienserne. Sæt den herefter på køl til den skal bruges.
    2. Lige inden servering deles avocadoerne, og stenen fjernes.
    3. Dryp dem med citronsaft for at undgå de bliver brune.
    4. Fyld avocadoerne med rejer, og kom til sidst dressingen på.

      Server dem med et godt flutes og evt. et drys persille eller dild på toppen.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Forbered på forhånd – Lav gerne dressingen om formiddagen, og lad den stå og trække i køleskabet i nogle timer inden du skal bruge den på rejerne. Så smager den endnu bedre, og du undgår mere arbejde end højst nødvendigt når gæsterne er kommet.

    Mængde – Beregn 1/2 til 1 hel avocado per person. Det kommer både an på størrelsen af avocadoen, og på i hvilken sammenhæng den serveres. Til forret er 1/2 mellemstor eller stor avocado nok pr person hvis der følger en hovedret efter. Til frokost vil det være passende med 1 avocado pr person.

    Servering – Server som forret med et lækkert flutes til og noget smør, eller som en del af brunchbordet sammen med andre lækre brunchretter.

    nem forret med en halv avocado med rejer og dressing serveret på tallerken med citronskiver.

    Ofte stillede spørgsmål

    Kan jeg lave avocado med rejer på forhånd?

    Vi anbefaler at du venter med at anrette til lige inden servering, så undgår du at avocadoerne bliver grimme og brune inden I skal spise dem. Dressingen kan fint laves på forhånd og stilles i køleskabet til den skal bruges.

    Andre avocado-forretter

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    avocado med rejer og dressing på en tallerken med citronskiver og teske.
    5 fra 4 stemmer

    Avocado med rejer

    Nem forret med avocado og rejer og en dejlig thousand island dressing. Server med et lækkert flutes og en skive citron til.
    Opskrift af: Tina Westergaard Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 10 minutter
    Tilb. tid 0 minutter
    Samlet tid 10 minutter
    Ret Forret
    Køkken Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 214 kcal

    Ingredienser

    • 2 avocadoer
    • 200 g rejer
    • 1 citron
    • Persille, eller dild

    Dressing

    • 2 spsk creme fraiche
    • 1 spsk mayonnaise
    • ½ spsk ketchup
    • ½ tsk paprika
    • ½ tsk salt
    • Peber

    Sådan gør du

    Dressing

    • Bland creme fraiche, mayonnaise, ketchup og paprika sammen og smag til med salt og peber. 
      2 spsk creme fraiche, 1 spsk mayonnaise, ½ spsk ketchup, ½ tsk paprika, ½ tsk salt, Peber

    Anretning

    • Skær avocadoerne i halve, og gnid dem med lidt citronsaft for at undgå at de bliver brune.
      2 avocadoer, 1 citron
    • Fyld avocadoerne med rejer og kom lidt dressing på toppen.
      200 g rejer
    • Pynt med lidt persille eller dild, og så er retten klar til servering.
      Persille

    Tips og noter

    Servering – Vent med at samle forretten til lige inden servering. Du kan fint lave dressingen på forhånd og have den klar i køleskabet, men avocadoen bliver hurtigt brun hvis den står for længe efter den er skåret over. Server med hjemmebagt flutes og smør.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1halv avocado med fyldKalorier: 214kcalKulhydrater: 9gProtein: 12gFedt: 16gMættet fedt: 2gKolesterol: 126mgNatrium: 402mgKalium: 527mgFibre: 7gSukker: 1gA-vitamin: 208IUC-vitamin: 12mgCalcium: 85mgJern: 2mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 3. august 2016 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Møller Avatar
    5 from 4 votes (4 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    Kontakt
    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.