Avocado med rejer egner sig super godt som en lille lækker forret, til en brunch eller på et lækkert tapasbord, og så er det nemt at lave.

Mere gæstemad
Opskriften er god fordi
Nem – Denne forret er virkelig nem, og det tager ikke ret lang tid at lave den hvis du laver dressingen klar på forhånd.
Ingrediensnoter
Avocado – Find nogle gode store og modne avocadoer. Avocado kan købes i de fleste supermarkeder.
Rejer – Her har jeg brugt store grønlandske rejer, som er købt på frost. Du kan også bruge rejer i lage eller andre rejer.
Hvordan laver man avocado med rejer?
Som sagt er denne forret virkelig en af de nemme. Det mest komplicerede at lave er faktisk dressingen, men selv den er så nem at børnene selv kan lave den.
- Bland først dressingen af alle ingredienserne. Sæt den herefter på køl til den skal bruges.
- Lige inden servering deles avocadoerne, og stenen fjernes.
- Dryp dem med citronsaft for at undgå de bliver brune.
- Fyld avocadoerne med rejer, og kom til sidst dressingen på.
Server dem med et godt flutes og evt. et drys persille eller dild på toppen.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Forbered på forhånd – Lav gerne dressingen om formiddagen, og lad den stå og trække i køleskabet i nogle timer inden du skal bruge den på rejerne. Så smager den endnu bedre, og du undgår mere arbejde end højst nødvendigt når gæsterne er kommet.
Mængde – Beregn 1/2 til 1 hel avocado per person. Det kommer både an på størrelsen af avocadoen, og på i hvilken sammenhæng den serveres. Til forret er 1/2 mellemstor eller stor avocado nok pr person hvis der følger en hovedret efter. Til frokost vil det være passende med 1 avocado pr person.
Servering – Server som forret med et lækkert flutes til og noget smør, eller som en del af brunchbordet sammen med andre lækre brunchretter.
Ofte stillede spørgsmål
Vi anbefaler at du venter med at anrette til lige inden servering, så undgår du at avocadoerne bliver grimme og brune inden I skal spise dem. Dressingen kan fint laves på forhånd og stilles i køleskabet til den skal bruges.
Andre avocado-forretter

Avocado med rejer
Ingredienser
- 2 avocadoer
- 200 g rejer
- 1 citron
- Persille, eller dild
Dressing
- 2 spsk creme fraiche
- 1 spsk mayonnaise
- ½ spsk ketchup
- ½ tsk paprika
- ½ tsk salt
- Peber
Sådan gør du
Dressing
- Bland creme fraiche, mayonnaise, ketchup og paprika sammen og smag til med salt og peber.2 spsk creme fraiche, 1 spsk mayonnaise, ½ spsk ketchup, ½ tsk paprika, ½ tsk salt, Peber
Anretning
- Skær avocadoerne i halve, og gnid dem med lidt citronsaft for at undgå at de bliver brune.2 avocadoer, 1 citron
- Fyld avocadoerne med rejer og kom lidt dressing på toppen.200 g rejer
- Pynt med lidt persille eller dild, og så er retten klar til servering.Persille
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 3. august 2016 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: