Avocado med rejer, så bliver det ikke meget bedre! Det egner sig super godt som en lille lækker forret, til en brunch eller på et lækkert tapasbord. Vi spiser det også nogle gange bare som en lille snack eller let frokost. Læs med her og få den nemme opskrift på fyldt avocado.
Nem forret med rejer
Det her er en af de nemmeste forretter vi kender.
Det tager maks ti minutter at lave forret til 4 eller 6 personer, og du kan tilmed forberede noget af det på forhånd.
Lav gerne dressingen om formiddagen, og lad den stå og trække i køleskabet i nogle timer inden du skal bruge den på rejerne. Så smager den endnu bedre, og du undgår mere arbejde end højst nødvendigt når gæsterne er kommet.
Så det er altså virkelig en nem forret lige at bikse sammen, men den er også skøn til en let frokost, på brunchbordet eller til julefrokosten.
Ingrediensnoter
Avocado – Find nogle gode store og modne avocadoer. Avocado kan købes i de fleste supermarkeder.
Rejer – Her har jeg brugt store grønlandske rejer, som er købt på frost. Du kan også bruge rejer i lage eller dine favoritrejer.
Dressing – Dressingen laves af Creme fraiche, mayonnaise, ketchup, paprika, salt og peber. Den er nem at lave, og så smager den fantastisk til skaldyr.
Hvordan laver man avocado med rejer?
Som sagt er denne forret virkelig en af de nemme. Det mest komplicerede at lave er faktisk dressingen, men selv den er så nem at børnene selv kan lave den.
Bland først dressingen af alle ingredienserne. Sæt den herefter på køl til den skal bruges.
Lige inden servering deles avocadoerne, og stenen fjernes. Dryp dem med citronsaft for at undgå de bliver brune. Fyld avocadoerne med rejer, og kom til sidst dressingen på.
Server dem med et godt brød og evt. et drys persille eller dild på toppen.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Du behøver ikke servere andet end lidt flutes med smør til, så har du en lækker forret eller frokost. Et par skiver citron er også virkelig lækkert at få til.
Andre forretter du måske vil synes om
Tips og tricks til opskriften
- Lav dressingen på forhånd, den må gerne stå og trække nogle timer i køleskabet.
- Vent med at anrette til lige inden servering, så undgår du at avocadoerne bliver grimme og brune inden I skal spise dem.
- Beregn 1/2 til 1 hel avocado per person. Det kommer både an på størrelsen af avocadoen, og på i hvilken sammenhæng den serveres. Til forret er 1/2 mellemstor eller stor avocado nok pr person hvis der følger en hovedret efter.
- Dette er en hurtig forret. Du behøver ikke mere end 5 minutter i køkkenet inden servering. Skal den være ekstra hurtig, kan du endda vælge at købe en færdig dressing, men det tager altså kun 2 minutter at røre denne her sammen.
Serveringsforslag
- Server som forret med et lækkert flutes til og noget smør.
- Server på brunchbordet sammen med andre lækre brunchretter.
Elsker du også avocadoer?
Så må du også prøve vores opskrift på Bagt avocado med æg
Opskrift på fyldt avocado
Her får du vores opskrift på avocado med rejer. Du skal mere se det som inspiration end som en decideret opskrift, for den er super nem at lave.
Dressingen er den dressing vi elsker til rejer, men man kan jo variere dressingen som man selv synes, og endda gå med en købedressing hvis man vil gøre det ekstranemt og super hurtigt.
Avocado med rejer
Ingredienser
- 2 avocadoer
- 200 g rejer
- 1 citron
- Persille, eller dild
Dressing
- 2 spsk creme fraiche
- 1 spsk mayonnaise
- ½ spsk ketchup
- ½ tsk paprika
- ½ tsk salt
- Peber
Sådan gør du
Dressing:
- Bland creme fraiche, mayonnaise, ketchup og paprika sammen og smag til med salt og peber.2 spsk creme fraiche, 1 spsk mayonnaise, ½ spsk ketchup, ½ tsk paprika, ½ tsk salt, Peber
Anretning:
- Skær avocadoerne i halve, og gnid dem med lidt citronsaft for at undgå at de bliver brune. Fyld avocadoerne med rejer og kom lidt dressing på toppen. Pynt med lidt persille eller dild, og så er retten klar til servering.2 avocadoer, 200 g rejer, 1 citron, Persille
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 3. august 2016 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her