Nem og meget lækker appetizer eller forret med kantareller, rødløg og vesterhavsost på et sprødt stykke brød. Perfekt at servere for dine gæster hvis du har været i skoven efter kantareller.
Forb. tid 0 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Bløde rødløg
30gsmør
2rødløg
1tsksukker
½spskbalsamicoeddike
½tskcitronsaft
¼tsksalt
Peber
Smørstegte kantareller
300gkantareller
50gsmør
½tskcitronsaft, eller efter smag
¼tsksalt, eller efter smag
Peber, efter smag
Andet
8skiverciabattabrød
1spskolivenolie
20gvesterhavsost
1spskfrisk persille
1spskcitronsaft
Peber
Sådan gør du
Bløde rødløg
Pil løgene, skær dem i halve, og derefter i skiver.
2 rødløg
Smelt smørret på en pande ved middel varme. Kom løgene i smørret, og svits dem ved jævn varme til de bliver klare. Tilsæt så sukker, og svits dem videre til de begynder at få lidt farve.
30 g smør, 1 tsk sukker
Tilsæt balsamicoeddike, citronsaft, salt samt peber, og lad dem simre indtil væsken er fordampet under omrøring. Smag til med salt og peber.
½ spsk balsamicoeddike, ½ tsk citronsaft, ¼ tsk salt, Peber
Smørstegte kantareller
Rens svampene grundigt inden de skal bruges.
Smelt smørret på en pande ved høj varme, og lad det bruse af. Tilsæt svampene til panden og svits dem nu ved høj varme til væden er fordampet.
50 g smør, 300 g kantareller
Skru ned for varmen og tilsæt citronsaft, salt og peber. Smag på svampene og tilsæt eventuelt mere salt og peber.
½ tsk citronsaft, ¼ tsk salt, Peber
Anretning
Pensel skiverne af brød med olie, og rist dem i ovnen ved 200 grader i cirka 5 minutter til de er gyldne og let sprøde i overfladen.
8 skiver ciabattabrød, 1 spsk olivenolie
Anret brødskiverne med en skefuld bløde rødløg, en skefuld smørstegte kantareller og top med revet vesterhavsost, hakket persille, et par dryp citronsaft og et drys friskkværnet peber.