Hjem » Tapas » Stegte tapas peber – Pimientos de Padrón

Stegte tapas peber – Pimientos de Padrón

Tapas er en af vores livretter når vi rigtig skal hygge herhjemme. Sådan et bord fyldt med lækre små retter og snack, det er lige i vores ånd, og både børn og voksne elsker at sidde ved bordet og snacke. Vi har flere livretter på tapasbordet, en af dem er stegte tapas peber eller Pimientos de Padrón, få den nemme opskrift her.

Stegte tapas peber med flagesalt på hvid tallerken

Hvad er Padron peber?

Denne ret laves af nogle specielle sorter af milde chilier, der hedder padron. De smager meget mild i forhold til de chilier vi ellers vil bruge i køkkenet, og nok mere hen ad en mellemting mellem en peberfrugt og en chili.

Padron peber stammer fra Galicien i Spanien, hvor den spises stegt i olivenolie drysset med groft salt. Smagen er mild, lidt sødlig, bitter og salt , og det passer super godt ind på et tapasbord.

Disse små lækre tapas pebre kan købes i de fleste større supermarkeder, eller du kan forsøge at dyrke dem selv i drivhuset.

Stegte Pimientos de Padrón med flagesalt

Hvordan laver man stegte tapas peber?

Denne lille ret er virkelig nem at lave. Den tager kun få minutter og så har du en lille lækker ret til tapasbordet.

Alt du skal bruge er:

  • Padron pebre
  • Olivenolie
  • Salt

Fremgangsmåden er simpelt. Lidt olie på panden, steg dine tapas pebre, og når de er færdige, drysses de med flagesalt, og så er de klar til servering.

Stegte grønne tapas peber med flagesalt

Opskrift på stegte tapas peber

Her får du vores opskrift på en nem og velsmagende lille tapasret. Den er hurtig at lave, og kan serveres med andre tapasretter eller som en lille snack til en drink. Jeg tror at vi i år vil servere den som snack til nytårstalen sammen med Dadler med bacon og Mozzarellaspyd med tomat og prosciutto.

Stegte tapas peber med flagesalt på hvid tallerken
5 fra 1 stemme

Stegte tapas peber

Også kaldet Pimientos de Padrón – Nem opskrift en en lækker lille hurtig tapasret med ristede grønne tapas peberfrugter med salt.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 2 min
Tilb. tid 6 min
Samlet tid 8 min
Ret Tapas
Køkken Spansk
Antal 4 personer
Kalorier 12 kcal

Ingredienser

  • 200 g padron peber, går også under navnet tapas peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Peberfrugterne skylles i koldt vand. Lad dem derefter dryppe af i et dørslag.
  • På en pande varmes olien op til høj varme. Kom peberfrugterne hele på og rist dem ved høj varme i 5 -7 minutter. Vend dem rundt undervejs, så peberne bliver ristet på alle sider.
  • Overfør de ristede peber til en tallerken og drys med groft salt, eller flagesalt.
  • Server dem med det samme.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 12kcalKulhydrater: 2gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gNatrium: 98mgKalium: 88mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 185IUC-vitamin: 40mgCalcium: 5mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Grøntsager til tapas, Snackpeber, Snacks til nytårstalen, Stegte små grønne peberfrugter, Tapasret, Vegetar, Vegetarret
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]kere.dk

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.