Tapas er en af vores livretter når vi rigtig skal hygge herhjemme. Sådan et bord fyldt med lækre små retter og snack, det er lige i vores ånd, og både børn og voksne elsker at sidde ved bordet og snacke. Vi har flere livretter på tapasbordet, en af dem er stegte tapas peber eller Pimientos de Padrón, få den nemme opskrift her.
Hvad er Padron peber?
Denne ret laves af nogle specielle sorter af milde chilier, der hedder padron. De smager meget mild i forhold til de chilier vi ellers vil bruge i køkkenet, og nok mere hen ad en mellemting mellem en peberfrugt og en chili.
Padron peber stammer fra Galicien i Spanien, hvor den spises stegt i olivenolie drysset med groft salt. Smagen er mild, lidt sødlig, bitter og salt , og det passer super godt ind på et tapasbord.
Disse små lækre tapas pebre kan købes i de fleste større supermarkeder, eller du kan forsøge at dyrke dem selv i drivhuset.
Hvordan laver man stegte tapas peber?
Denne lille ret er virkelig nem at lave. Den tager kun få minutter og så har du en lille lækker ret til tapasbordet.
Alt du skal bruge er:
- Padron pebre
- Olivenolie
- Salt
Fremgangsmåden er simpelt. Lidt olie på panden, steg dine tapas pebre, og når de er færdige, drysses de med flagesalt, og så er de klar til servering.
Opskrift på stegte tapas peber
Her får du vores opskrift på en nem og velsmagende lille tapasret. Den er hurtig at lave, og kan serveres med andre tapasretter eller som en lille snack til en drink. Jeg tror at vi i år vil servere den som snack til nytårstalen sammen med Dadler med bacon og Mozzarellaspyd med tomat og prosciutto.
Stegte tapas peber
Ingredienser
- 200 g padron peber, går også under navnet tapas peber
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Peberfrugterne skylles i koldt vand. Lad dem derefter dryppe af i et dørslag.
- På en pande varmes olien op til høj varme. Kom peberfrugterne hele på og rist dem ved høj varme i 5 -7 minutter. Vend dem rundt undervejs, så peberne bliver ristet på alle sider.
- Overfør de ristede peber til en tallerken og drys med groft salt, eller flagesalt.
- Server dem med det samme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: