Peberfrugter i olie

5

/5

1 time 5 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 5 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Peberfrugter i olie er en skøn lille ret, som kan serveres til tapas eller som tilbehør til et godt stykke kød. Det er let og lækkert som tilbehør, og så er det nemt at lave. Læs med her og få vores opskrift på lækre peberfrugter i olie.

peberfrugter i olie til tapas eller som tilbehør

Til tapas eller som tilbehør

Vi elsker tapas! Og når vi spiser tapas, så er der altid peberfrugter i olie på bordet. Det smager helt fantastisk og er ret nemt at lave.

Det er faktisk min søsters fortjeneste, at vi nu har den her lille tapasret som en favorit. For mange år siden da hun gik på gymnasiet i Tønder og havde Spanskundervisning, lærte hun at lave den her ret hjemme hos sin lærer til en tapasaften for hele klassen, og lige siden har den hængt ved.

Tapas er en fantastisk “opfindelse” og vi spiser det rigtig tit. For ikke så lang tid siden underviste vi hos FOF, og havde et kursus der hed tapas for børn og voksne. Det var udsolgt hver gang og der var venteliste for at komme med. Der kom forældre og børn, bedsteforældre og børnebørn, det var simpelthen så hyggeligt. Vi lavede alle tapasretterne sammen, og sluttede så af med at spise sammen.

Tapas er helt klart noget for børn, både det at lave tapas, men så sandelig også at spise det. Det behøver slet ikke være så kompliceret, noget så enkelt som en tomat, et lille stykke mozzarella og et enkelt blad basilikum på en tandstik kan gøre det. Det handler og at lave alle de små retter sammen, og så sidde og hygge ved bordet, og det gør bestemt ikke noget at man spiser med fingrene.

Hvis I nu får lyst til at gå i gang med at lave tapas ti familien, så kan I finde masser af små tapasretter her på siden. De varierer i sværhedsgrad, men i kan sagtens lave dem alle sammen med ungerne, og så er det bare at sætte sig til bords og nyde maden, for der er ikke noget bedre end mad man selv har været med til at lave. Find alle tapasretter her.

hvid skål med peberfrugter i olie som tapas

Ingrediensnoter

Peberfrugter – Vi bruger en blanding af røde og gule. Det ser så flot ud med de fine farver, men du kan selvfølgelig nøjes med en af dem hvis du foretrækker det.

Olivenolie – Du skal bare bruge en ganske almindelig olivenolie til denne ret.

Hvordan laver man peberfrugter i olie?

Den her lille tapasret med peberfrugter i olie er virkelig nem at lave. Du kan også sagtens tilberede den i god tid, så den er lige til at stille på bordet når I skal spise.

Det er bare at skære peberfrugterne ud i strimler, og så lad dem simre lige så stille i varm olie en lille times tid til de er møre og lækre. Så er de klar til servering.

De kan serveres både varme og kolde, vi foretrækker at de er afkølede eller kolde.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

tapasskål med røde og gule peberfrugter i olie

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man peberfrugter i olie?

På køl dækket af olien, så kan det godt holde sig 4 dages tid.

Andre tapasopskrifter du måske vil synes om

røde og gule peberfrugter i olie til tapas eller som tilbehør

Opskrift på tapas-peberfrugter

Her får du vores opskrift på nemme peberfrugter i olie til tapas eller som tilbehør til kødretter. Det er nemt tilbehør, som smager utrolig godt.

Hvis Du skal lave et lækkert tapasbord, så er disse peberfrugter skønne at servere som et grønt indslag, og hvis du servere en grillet culottesteg smager det bare fantastisk til. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, for den er så nem og lækker!

peberfrugter i olie til tapas eller som tilbehør
5 fra 1 stemme

Peberfrugter i olie

Opskrift på peberfrugter i olie
Peberfrugter i olie er en skøn lille ret, som kan serveres som tilbehør til et stykke kød eller som en tapasret på tapasbordet. Det er nemt at lave, og så smager det bare forrygende godt. Tilmed ser det smukt ud med de gule og røde farver.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 5 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Spansk
Antal 4 personer
Kalorier 366 kcal

Ingredienser

  • 2 røde peberfrugter
  • 2 gule peberfrugter
  • 1,5 dl olivenolie

Sådan gør du

  • Vask peberfrugterne, og fjern kernerne. Skær dem derefter i strimler.
  • Kom olien i en gryde og tilsæt strimlerne af peberfrugt. Tænd for blusset og lad det småsimre under låg ved middellav varme indtil peberfrugterne er godt møre. De skal have cirka 1 times tid.
  • Efter en time kommes det i en skål og serveres. Peberfrugterne kan serveres både varme og kolde. Vi foretrækker dem afkølede, og laver dem derfor ofte i god tid.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 366kcalKulhydrater: 7gProtein: 1gFedt: 38gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 27gNatrium: 4mgKalium: 252mgFibre: 2gSukker: 3gA-vitamin: 1982IUC-vitamin: 185mgCalcium: 11mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.