Grønt skal det til! Hvis det skal være nemt og lækkert, så er det fantastisk at sætte en skål edamame-bønner med salt på bordet. Server dem som tilbehør til aftensmaden eller som en lækker lille snack i sommervarmen. Det er så nemt, læs med her og få vores opskrift.
Nemt og grønt
Det er en af de her opskrifter, der er så nemt at man faktisk ikke behøver nogen opskrift.
Men det gør bestemt ikke noget, de skønne edamame-bønner smager nemlig rigtig godt, og så er det en skøn lille snack.
Her i sommervarmen gider vi ikke det helt vildt. Men sådan en skål edamame-bønner med salt er altså hurtigt væk, både børn og voksne synes de smager skønt.
Vi spiser dem også ofte som en del af aftensmaden, altså som tilbehør til grillmaden eller kødretter. Man behøver jo ikke at gøre det svært for sig selv at lave et godt måltid mad.
Bønnerne fås i de fleste supermarkeder, og kan ofte findes på frost. Vi har altid sådan et par poser liggende i fryseren, det er godt hvis man lige mangler lidt hurtig og lækkert tilbehør.
Hvis du ikke har prøvet edamame bønner med salt endnu, så kan vi kun anbefale det!
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Edamame bønner – De fås efterhånden i de fleste supermarkeder på frost. Køb altid et par poser til fryseren, så er der altid nemt tilbehør til aftensmaden.
Salt – En eller anden form for groft salt, vi bruger en god flagesalt.
Hvordan laver man edamame-bønner med salt?
Det er super nemt at tilberede sojabønner fra frost.
Alt du skal gøre, er at komme godt med vand og salt i en gryde og koge det op. Når det koger, skal de frosne edamame bønner i, og så skal de bare lige have et opkog og derefter hældes i et dørslag og dryppe af.
Til sidst skal de have et drys flagesalt, og så er de klar til at servere.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
JA! På Japansk kaldes sojabønner i skal edamame, og deraf kommer navnet vi kender om de lækre bønner. Det er altså blot sojabønner i en skal. Vil du have fat i sojabønner uden skal, skal du gå efter mukimame.
Nej det skal man ikke. Man spiser kun bønnerne inden i skallen. Typisk piller man bønnerne ud mellem læberne, og man får derfor den gode smag fra salt eller andet bønnerne er krydret med, selvom det er udenpå skallen.
Andre hurtige grønne retter du måske vil synes om
Tilberedning af sojabønner fra frost
Her får du vores opskrift på de helt nemme og lækre edamame-bønner med salt. Brug dem som nem og hurtig snack eller som tilbehør til aftensmaden.
Det er de traditionelle sojabønner der serveres til sushi på de fleste restauranter, men de kan også spises til alle mulige andre retter. Det er nemt, og så er de virkelige sunde og fulde af proteiner.
Edamame bønner med salt
Ingredienser
- 400 g edamame bønner, frosne
- 1 L Vand
- 1 tsk salt
- 2 tsk flagesalt
Sådan gør du
- Bring en gryde med vand og salt i kog.
- Når vandet koger tilsættes edamamebønnerne. Lad dem koge op, og hæld så vandet fra.
- Kom de færdige edamame-bønner i en skål og drys dem med flagesalt.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her