Broccoli i ovn

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Vi elsker broccoli herhjemme, og vi elsker at tilberede det på forskellige måder. Når man tilbereder broccoli i ovn med lidt parmesan på toppen, får man sprød og lækker broccoli, der kan serveres som tilbehør til kød eller fisk.

Du kan servere denne broccoli til stort set alle slags retter. Alle de steder hvor du normalt ville servere kogt broccoli. Vi spiser det til alt fra fisk til kylling og andre kødretter.

Hvis der er en rest tilbage, gemmer jeg den gerne i køleskabet, og så er de også lækre kolde til frokost dagen efter eller i en salat med andre elementer.

Broccoli i ovn med parmesan.

Mere hverdagsmad

Opskrift

Broccoli i ovn

5 fra 1 stemme
Ovnbagt broccoli er nemt, billigt, lækkert og sundt tilbehør til aftensmaden for hele familien. Herhjemme elsker både børn og voksne bagt broccoli med parmesan. Vi spiser det til alt fra frikadeller til kylling eller fisk.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal4 personer

Ingredienser
 

  • 1 broccoli
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • 20 g parmesan

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Vask broccolien og tør den godt. Del den i mundrette buketter.
    1 broccoli
  3. Vend broccolibuketterne i olivenolie og fordel dem i et ovnfast fad.
    2 spsk olivenolie
  4. Drys med salt, peber og parmesan eller anden ost på toppen.
    Salt, Peber, 20 g parmesan
  5. Kom broccolien i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 20 minutter. Der skal stadig være godt bid i broccolien og de må ikke blive for mørke.
  6. Server straks for eksempel med fisk eller kylling.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 133kcalKulhydrater: 10gProtein: 6gFedt: 9gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 6gKolesterol: 3mgNatrium: 421mgKalium: 485mgFibre: 4gSukker: 3gA-vitamin: 986IUC-vitamin: 136mgCalcium: 131mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Parmesan – Du kan bruge parmesan, grana padano, vesterhavsost, pecorino, cheddar eller din favoritost på toppen.

Tilberedning

I denne opskrift får du et resultat hvor broccolibuketterne er sprøde og har godt med bid. Vil du hellere have dem blødere, anbefaler jeg at du koger dem et par minutter inden de kommes i ovnen. Det kan være en god ide hvis de skal serveres for små børn.

Rester

Rester kan gemmes 2-3 dage i køleskabet. De smager også rigtig godt kolde, og de kan fint bruges i salater sammen med nogle andre elementer.

Tilføj dine egne noter

Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.