Vi elsker broccoli herhjemme, og vi elsker at tilberede det på forskellige måder. Når man tilbereder broccoli i ovn med lidt parmesan på toppen, får man sprød og lækker broccoli, der kan serveres som tilbehør til kød eller fisk. Læs med her og få vores nemme opskrift.

Bagt broccoli med parmesan
Kål er godt og vi spiser ret meget kål herhjemme. Broccoli er noget af det vi spiser rigtig meget af, for det elsker både børnene og vi voksne.
Der kan godt blive lidt ensformet kun at servere traditionel Kogt broccoli, så vi laver det ofte på mange andre måder også.
En af vores yndlingsmåder er bagt broccoli drysset med parmesanost. Så bliver det altså ikke meget bedre!
Samtidig er det virkelig nemt og hurtigt at lave.
Du kan servere denne broccoli til stort set alle slags retter. Alle de steder hvor du normalt ville servere kogt broccoli.
Vi spiser det gerne til alt fra fisk til kylling og andre kødretter.
Hvis der er en rest tilbage, gemmer jeg den gerne i køleskabet, og så er de også lækre kolde til frokost dagen efter eller i en salat med andre elementer.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Broccoli – Et helt broccoli, der skæres i mindre buketter, så de passer med en mundfuld
Olivenolie – De små broccolibuketter skal lige have lidt olie inden de skal i ovnen.
Parmesan – Du kan bruge parmesan, grana padano eller en anden lækker ost på toppen.
Hvordan laver man broccoli i ovn?
Det er super nemt at tilberede broccoli på denne måde. Først skal du vaske broccolien, tørre den og dele dne i små mundrette buketter.
Buketterne vendes i olivenolie og lækker i et ovnfast fad, hvor de drysses med salt, peber og parmesan.
Så skal fadet bare i ovnen og tilbered i cirka 20 minutter, og så er du klar til at servere ovnbagt broccoli for familien.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan sagtens gemme resterne til dagen efter. De smager også rigtig godt kolde på madpakken.
Ja du kan bruge den ost du bedst kan lide, eller den du har i køleskabet. Prøv også med en god vesterhavsost, grana padano, pecorino eller en cheddar.
I denne opskrift får du et resultat hvor broccolibuketterne er sprøde og har godt med bid. Vil du hellere have dem blødere, anbefaler jeg at du koger dem et par minutter inden de kommes i ovnen. Det kan være en god ide hvis de skal serveres for små børn.
Andre retter med broccoli du måske vil synes om
Tips og tricks til opskriften
- Brug den ost du bedst kan lide eller en rest du har i køleskabet.
- Er du ekstra glad for ost, kan du rive ekstra ud over når fadet kommer ud af ovnen.
Serveringsforslag
- Server for eksempel til Laks i dampovn.
- Broccoli er super lækkert til alt slags kød, fisk og fjerkræ.
- Server som et grønt element til en lækker Omelet med ost til frokost.
Elsker du broccoli?
Så vil du med garanti også være vild med vores opskrift på Broccoliris, et nemt og sundere alternativ til hvide ris.
Hvad kan denne grøntsag egentlig?
Broccoli smager både godt og så er det virkelig sundt og fyldt med gode vitaminer. Broccoli indeholder blandt andet C-vitamin og flere slags B-vitamin. Derudover indeholder det også A-, K-, og E-vitamin, og er en god kilde til jern. Der er altså rigtig mange gode grunde til at spise løs af denne type kål.
Opskrift på ovnbagt broccoli med ost
Her får du vores opskrift på nemt, lækkert og sundt tilbehør, nemlig ovnbagt broccoli med parmesan eller anden ost på toppen.
Det er nemt at lave, og det er noget hele familien elsker at spise herhjemme. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften. Server for eksempel med fisk, kylling eller et stykke svine- eller oksekød.

Broccoli i ovn
Ingredienser
- 1 broccoli
- 2 spsk olivenolie
- Salt
- Peber
- 20 g parmesan
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Vask broccolien og tør den godt. Del den i mundrette buketter.1 broccoli
- Vend broccolibuketterne i olivenolie og fordel dem i et ovnfast fad.2 spsk olivenolie
- Drys med salt, peber og parmesan eller anden ost på toppen.Salt, Peber, 20 g parmesan
- Kom broccolien i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 20 minutter. Der skal stadig være godt bid i broccolien og de må ikke blive for mørke.
- Server straks for eksempel med fisk eller kylling.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 21. januar 2022 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her