Madformadelskere / Tilbehør / Broccoli i ovn

Broccoli i ovn


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker broccoli herhjemme, og vi elsker at tilberede det på forskellige måder. Når man tilbereder broccoli i ovn med lidt parmesan på toppen, får man sprød og lækker broccoli, der kan serveres som tilbehør til kød eller fisk. Læs med her og få vores nemme opskrift.

fad med broccoli i ovn med parmesan

Bagt broccoli med parmesan

Kål er godt og vi spiser ret meget kål herhjemme. Broccoli er noget af det vi spiser rigtig meget af, for det elsker både børnene og vi voksne.

Der kan godt blive lidt ensformet kun at servere traditionel Kogt broccoli, så vi laver det ofte på mange andre måder også.

En af vores yndlingsmåder er bagt broccoli i ovn drysset med parmesanost. Så bliver det altså ikke meget bedre!

Samtidig er det virkelig nemt og hurtigt at lave.

Du kan servere broccoli i ovn til stort set alle slags retter. Alle de steder hvor du normalt ville servere kogt broccoli.

Vi spiser det gerne til alt fra fisk til kylling og andre kødretter.

Hvis der er en rest tilbage, gemmer jeg den gerne i køleskabet, og så er de også lækre kolde til frokost dagen efter eller i en salat med andre elementer.

broccoli i ovn med parmesan

Ingrediensnoter

Broccoli – Et helt broccoli, der skæres i mindre buketter, så de passer med en mundfuld

Olivenolie – De små broccolibuketter skal lige have lidt olie inden de skal i ovnen.

Parmesan – Du kan bruge parmesan, grana padano eller en anden lækker ost på toppen.

Hvordan laver man broccoli i ovn?

Det er super nemt at tilberede broccoli i ovn på denne måde. Først skal du vaske broccolien, tørre den og dele dne i små mundrette buketter.

Buketterne vendes i olivenolie og lækker i et ovnfast fad, hvor de drysses med salt, peber og parmesan.

Så skal fadet bare i ovnen og tilbered i cirka 20 minutter, og så er du klar til at servere ovnbagt broccoli for familien.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

fad med broccoli i ovn

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg gemme resterne?

Ja du kan sagtens gemme resterne til dagen efter. De smager også rigtig godt kolde på madpakken.

Kan jeg bruge en anden ost?

Ja du kan bruge den ost du bedst kan lide, eller den du har i køleskabet. Prøv også med en god vesterhavsost, grana padano, pecorino eller en cheddar.

Jeg vil gerne have blødere broccoli, hvad skal jeg gøre?

I denne opskrift får du et resultat hvor broccolibuketterne er sprøde og har godt med bid. Vil du hellere have dem blødere, anbefaler jeg at du koger dem et par minutter inden de kommes i ovnen. Det kan være en god ide hvis de skal serveres for små børn.

Andre retter med kål du måske vil synes om

ovnbagt broccoli med parmesan

Tips og tricks til broccoli i ovn

  • Brug den ost du bedst kan lide eller en rest du har i køleskabet.
  • Er du ekstra glad for ost, kan du rive ekstra ud over når fadet kommer ud af ovnen.

Serveringsforslag

  • Server for eksempel til Laks i dampovn.
  • Broccoli er super lækkert til alt slags kød, fisk og fjerkræ.
  • Server som et grønt element til en lækker Omelet med ost til frokost.
fad med broccoli i ovn med parmesan

Opskrift på ovnbagt broccoli med ost

Her får du vores opskrift på nemt, lækkert og sundt tilbehør, nemlig ovnbagt broccoli med parmesan eller anden ost på toppen.

Det er nemt at lave, og det er noget hele familien elsker at spise herhjemme. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften. Server for eksempel med fisk, kylling eller et stykke svine- eller oksekød.

fad med broccoli i ovn med parmesan
5 fra 1 stemme

Broccoli i ovn

Opskrift på broccoli i ovn
Ovnbagt broccoli er nemt, billigt, lækkert og sundt tilbehør til aftensmaden for hele familien. Herhjemme elsker både børn og voksne broccoli i ovn med parmesan. Vi spiser det til alt fra frikadeller til kylling eller fisk.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 25 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 133 kcal

Ingredienser

  • 1 broccoli
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • 20 g parmesan

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Vask broccolien og tør den godt. Del den i mundrette buketter.
  • Vend broccolibuketterne i olivenolie og fordel dem i et ovnfast fad.
  • Drys med salt, peber og parmesan eller anden ost på toppen.
  • Kom broccolien i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 20 minutter. Der skal stadig være godt bid i broccolien og de må ikke blive for mørke.
  • Server straks for eksempel med fisk eller kylling.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 133kcalKulhydrater: 10gProtein: 6gFedt: 9gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 6gKolesterol: 3mgNatrium: 421mgKalium: 485mgFibre: 4gSukker: 3gA-vitamin: 986IUC-vitamin: 136mgCalcium: 131mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Aftensmad med kål, bagt broccoli, Billigt tilbehør, broccoli tilberedning, Kål, Nemt tilbehør, opskrifter med broccoli, ovnbagt broccoli, retter med broccoli, Sundt tilbehør, Tilbehør, Tilbehør til fisk
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.