Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Knust broccoli med parmesan

Knust broccoli med parmesan

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Nem og lækkert! Knust broccoli med parmesan er det perfekte tilbehør til en god bøf, en grillet kylling, eller bare som en lækker snack helt for sig selv. Hvis du aldrig har prøvet at lave dem før, så læs med her og se hvor nemt det er.

knust broccoli med parmesan på serveringsfad med gaffel.

Broccoli og bøf

Jeg synes at broccoli har fået et rigtigt dårligt ry, og der er mange der ikke bryder sig om smagen. Men måske er det mere fordi de fleste er vokset op med kogt broccoli, og broccoli der nærmest er kogt til døden! Den der helt grå og kedelige udkogte grøntsag, er der bare ikke meget ved!

Men der håb for broccoli alligevel. De fleste har ingen problemer med broccolisalat, den der med rosiner og pinjekerner, og der er faktisk mange andre lækkerier der har basis i den grønne “plage”.

Den gode historie omkring broccolien, er at den er sund, og faktisk virkelig sund. Den er fuld af vitaminer og mange andre gode ting for kroppen, så det er bare om at overvinde afskyen og komme i gang med at gnaske løs!

Som tilbehør til en god bøf, så kan en let forarbejdet version af broccoli faktisk være en lækker mundfuld. Det handler som med rigtig mange grøntsager om at “tweake” smagen i en retning der ikke skræmmer børn og voksne væk. Knust broccoli med parmesan, må være en af de opskrifter der næsten altid bliver nævnt herhjemme når broccoli kommer på banen. Ikke fordi vi ikke spiser det kogt, men simpelthen fordi det bare passer rigtig godt som tilbehør til bøffen, stegen, eller den grillede kylling.

fad med knust broccoli med parmesan.

Ingrediensnoter

Broccoli – Helt almindelig broccoli delt i buketter. Man kan også bruge de frosne i pose.

Olivenolie – Lidt fedtstof til de skal i ovnen.

Parmesan – Jeg brugte det i poser, men det bliver bedre hvis du finder en god klump parmesan og river den selv.

Salt & Peber – Der skal krydres, og selvom parmesanen tilfører en del salt, så skal der altså salt på.

Alternative ingredienser

  • Udskift for eksempel broccoli med blomkål eller kartofler
  • Udskift for eksempel Parmesan med Grana Padano ost

Hvordan laver man knust broccoli med parmesan?

Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver det helt fra bunden. Der er meget lidt forarbejde, og de passer sig i ovnen.

En gryde med letsaltet vand brigens i kog, broccolibuketterne kommes i vandet og koges i få minutter, før vandes hældes fra.

En bageplade med bagepapir smøres med med en smule olivenolie. Drys revet parmesan i små bunker, og fordel nu broccolibuketterne oven på osten. Mas dem forsigtigt med bunden af et glas eller lignende. Krydder dem med salt og peber og drys de knuste broccoli med en god portion revet parmesan på toppen også.

Placer bagepladen i den forvarmede ovn, og tilbered dem til osten er smeltet, og blevet gylden og sprød.

Tag dem ud af ovnen og server dem med det samme.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

bageplade med knust broccoli med parmesan.

Ofte stillede spørgsmål

Kan man bruge andet end parmesan?

Du kan alternativt bruge Grana Padano, Pecorino eller du kan prøve med en dansk ost som Vesterhavsost eller Havgus.

Kan de fryses ned?

Jeg synes ikke at de egner til frysning. De er bedste på dagen når de lige kommer ud af ovnen.


Andre ovnretter retter du måske vil synes om

broccoli med parmesan på serveringsfad.

Tips og Tricks

  • Skift osten
    • Prøv med forskellige slags oste.
  • Tilføj krydderier
    • Prøv at drysse en smule krydderier på, det kunne være løgpulver, røget paprika, hvidløgspulver og lignende.
  • Brug godt med salt og peber
    • Selvom osten er salt, så kan de altså godt tåle et godt drys salt og peber.

Serveringsforslag

Elsker du denne opskrift på broccoli?

Prøv også vores opskrift på Broccoli i ovn
bageplade med knust broccoli.

Opskrift på mast broccoli med parmesan

Her får du vores version af knuste/maste broccoli med parmesan bagt i ovn. Det er nemt og velsmagende tilbehør, der kan serveres til et hav af forskellige retter. Server det som en lækker grøntsag med masser af umamismag til en af sommerens grillaftener.

knust broccoli med parmesan på serveringsfad med gaffel.
Ingen stemmer endnu

Knust broccoli med parmesan

Nem opskrift på knust broccoli med parmesan. Lækkert og nemt tilbehør til en god bøf eller andet kød eller kylling. Det er nemt at lave, og passer til mange retter.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 251 kcal

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g broccoli, ca. 1 helt broccoli
  • 1,5 tsk salt
  • Peber, efter smag
  • 150 g parmesan, fint revet

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 220 grader sat op til almindelig ovn med over- og undervarme.
  • Del broccolihovedet i små buketter, og kog dem i velsaltet vand i ca. 5 minutter, eller indtil de er møre. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe af i et par minutter.
    500 g broccoli
  • Kom bagepapir på en bageplade, og smør den med en smule olivenolie. Drys lidt parmesan ud i små bunker. Fordel nu de kogte broccolibuketter oven på parmesanen, og mas dem forsigtigt med bunden af et glas eller lignende.
    2 spsk olivenolie
  • Drys dem derefter med salt og peber samt en god portion revet parmesan på toppen. Placer nu bagepladen midt i den forvarmede ovn og bag dem i ca. 20 minutter, eller til osten er blevet helt gylden.
    1,5 tsk salt, Peber, 150 g parmesan
  • Når de er færdige tages de ud af ovnen og serveres med det samme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 251kcalKulhydrater: 10gProtein: 17gFedt: 17gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 8gKolesterol: 26mgNatrium: 787mgKalium: 430mgFibre: 3gSukker: 2gA-vitamin: 1072IUC-vitamin: 112mgCalcium: 503mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.