Broccoli er noget vi elsker herhjemme, både børn og voksne. Det er skønt tilbehør til mange forskellige retter, det er nemt at tilberede, og så er det jo hammer sundt. Læs med her og få den nemme opskrift på kogt broccoli.
Nemt og sundt tilbehør til aftensmaden
Vi kan jo ikke komme uden om at broccoli er sundt. Broccoli er rig på blandt andet C-vitamin og B-vitamin, og så indeholder den jern og masser af andre vitaminer og mineraler.
Heldigvis elsker vi broccoli hjemme hos os. Både børn og voksne. Derfor er den også tit på bordet som tilbehør til kød og fiskeretter, eller som gnavegrønt som snack eller i børnenes madpakker.
Broccoli indeholder mange fibre, og man kan altså ikke spise for mange af de små grønne buketter.
Når det så er sagt, så er det vigtigt at det tilberedes ordenligt.
Der er ikke noget værre end helt udkogt og vandet broccoli.
Det må ikke koges for længe, og så skal det koges i velsaltet vand.
Her får du vores bud på hvordan du lavet den perfekte kogte broccoli, og hvad vi synes den optimale broccoli-kogetid er.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Broccoli – Du finder broccolihoveder i de fleste supermarkeder og hos grønthandleren. Du kan også købe frossent broccoli i buketter. Det er super nemt altid at have i fryseren, og det smager lige så godt. Det er i hvert fald svært at smage forskel.
Hvordan laver man kogt broccoli?
Det er virkelig nemt at lave en portion kogt broccoli med det helt rigtige bid og en god smag.
Det første du skal gøre, er at dele broccolihovedet i små mundrette buketter. Herefter koger du en gryde vand op med salt i, og når det koger så er det i med broccolibuketterne.
Din broccoli skal koges 2 minutter, så skal den hældes op i et dørslag og dampe af.
Herefter kan du give den lidt salt på toppen, revet parmesan eller dryppe med lidt frisk citronsaft hvis du synes. De kan også nydes som de er.
Ofte stillede spørgsmål
Hvis broccolien skal være helt rigtig, skal den være kogt men stadig have lidt bid. Omkring 2 minutter er den helt perfekte kogetid for broccoli.
Andet nemt tilbehør du måske vil synes om
- Pestokartofler
- Stegte rosenkål med bacon
- Ristet blomkål i flødesauce
- Balsamico-glaserede champignoner
- Grillet spidskål
Den perfekte Broccoli kogetid
Her får du vores meget nemme opskrift på kogt broccoli. Det er sådan noget man næsten ikke behøver en opskrift på, og når du først har lært at koge broccolien helt perfekt, så vil du lave det igen og igen.
Broccoli er sundt, og det mætter godt. Det er perfekt tilbehør til alt fra kylling til kødretter eller fisk. Du kan også bruge det i en måltidssalat eller som snackgrønt i madpakken til ungerne.
Kogt broccoli
Ingredienser
- 1 broccoli
- 1 L vand
- 1 spsk salt, til vandet
Sådan gør du
- Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
- Del broccolihovedet i mundrette buketter.
- Når vandet koger, kommes broccolibuketterne i. De skal kun koge 2 minutter.
- Efter 2 minutter, hældes broccolien i et dørslag. Lad den dryppe af inden den serveres.
- Broccolien spises som den er, drysses med salt, friskrevet parmesan eller dryppes med lidt citronsaft.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her