Populært:

Kogt broccoli

4.67

/5

5 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.67

/5

5 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Broccoli er noget vi elsker herhjemme, både børn og voksne. Det er skønt tilbehør til mange forskellige retter, det er nemt at tilberede, og så er det jo hammer sundt. Læs med her og få den nemme opskrift på kogt broccoli.

kogt broccoli i hvid skål drysset med flagesalt

Nemt og sundt tilbehør til aftensmaden

Vi kan jo ikke komme uden om at broccoli er sundt. Broccoli er rig på blandt andet C-vitamin og B-vitamin, og så indeholder den jern og masser af andre vitaminer og mineraler.

Heldigvis elsker vi broccoli hjemme hos os. Både børn og voksne. Derfor er den også tit på bordet som tilbehør til kød og fiskeretter, eller som gnavegrønt som snack eller i børnenes madpakker.

Broccoli indeholder mange fibre, og man kan altså ikke spise for mange af de små grønne buketter.

Når det så er sagt, så er det vigtigt at det tilberedes ordenligt.

Der er ikke noget værre end helt udkogt og vandet broccoli.

Det må ikke koges for længe, og så skal det koges i velsaltet vand.

Her får du vores bud på hvordan du lavet den perfekte kogte broccoli, og hvad vi synes den optimale broccoli-kogetid er.

skål med kogt broccoli med flagesalt i hvid skål

Ingrediensnoter

Broccoli – Du finder broccolihoveder i de fleste supermarkeder og hos grønthandleren. Du kan også købe frossent broccoli i buketter. Det er super nemt altid at have i fryseren, og det smager lige så godt. Det er i hvert fald svært at smage forskel.

Hvordan laver man kogt broccoli?

Det er virkelig nemt at lave en portion kogt broccoli med det helt rigtige bid og en god smag.

Det første du skal gøre, er at dele broccolihovedet i små mundrette buketter. Herefter koger du en gryde vand op med salt i, og når det koger så er det i med broccolibuketterne.

Din broccoli skal koges 2 minutter, så skal den hældes op i et dørslag og dampe af.

Herefter kan du give den lidt salt på toppen, revet parmesan eller dryppe med lidt frisk citronsaft hvis du synes. De kan også nydes som de er.

hvid skål med kogt broccoli kogetid

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er den perfekte kogetid på broccoli?

Hvis broccolien skal være helt rigtig, skal den være kogt men stadig have lidt bid. Omkring 2 minutter er den helt perfekte kogetid for broccoli.

Andet nemt tilbehør du måske vil synes om

skål med kogt broccoli med salt

Den perfekte Broccoli kogetid

Her får du vores meget nemme opskrift på kogt broccoli. Det er sådan noget man næsten ikke behøver en opskrift på, og når du først har lært at koge broccolien helt perfekt, så vil du lave det igen og igen.

Broccoli er sundt, og det mætter godt. Det er perfekt tilbehør til alt fra kylling til kødretter eller fisk. Du kan også bruge det i en måltidssalat eller som snackgrønt i madpakken til ungerne.

kogt broccoli i hvid skål drysset med flagesalt
4.67 fra 3 stemmer

Kogt broccoli

Opskrift på kogt broccoli
Få vores tip til den perfekte broccoli kogetid – De skal nok ikke have så længe som du regner med. Kogt broccoli er skønt som tilbehør til kødretter eller fisk eller i en salat, pitabrød eller på fadet med gnavegrønt.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 3 minutter
Tilb. tid 2 minutter
Samlet tid 5 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 52 kcal

Ingredienser

  • 1 broccoli
  • 1 L vand
  • 1 spsk salt, til vandet

Sådan gør du

  • Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
  • Del broccolihovedet i mundrette buketter.
  • Når vandet koger, kommes broccolibuketterne i. De skal kun koge 2 minutter.
  • Efter 2 minutter, hældes broccolien i et dørslag. Lad den dryppe af inden den serveres.
  • Broccolien spises som den er, drysses med salt, friskrevet parmesan eller dryppes med lidt citronsaft.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 52kcalKulhydrater: 10gProtein: 4gFedt: 1gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gNatrium: 160mgKalium: 480mgFibre: 4gSukker: 3gA-vitamin: 947IUC-vitamin: 136mgCalcium: 79mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.