Populært:

Broccolisalat med bacon

5

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Broccolisalat med bacon er ofte på bordet når vi skal grille eller have et godt stykke kød eller en steg. Det er en skøn måde at få lidt grønt i hele familien, for sådan en salat med broccoli elsker vi alle sammen. Læs med her og få vores bedste opskrift på klassisk broccolisalat med bacon, rødløg, rosiner og solsikkekerner.

sort skål med broccolisalat med bacon, rødløg og rosiner

Salat til grillmad og meget andet

Denne salat er vist en klassiker. Det er sådan en jeg kan huske min mor altid lavede da vi var små, og det er vi så også selv fortsat med. Den er nemlig altid et hit hos både børn og voksne.

Broccolisalat er lækkert som tilbehør til grillmaden. Det er en salat du nemt kan forberede i forvejen, og så kan den stå og trække i køleskabet indtil det er spisetid. Det er en skøn salat, der har en lækker balance mellem den lidt bitre broccoli, skarpe rødløg, de søde rosiner og de sprøde og smagfulde kerner. Alt sammen vendt i en cremet mild dressing, så hele familien kan være med.

Den er ikke kun god til grillmad, men også til helt almindelige hverdagsretter. Vi spiser den for eksempel meget gerne til en omgang frikadeller eller til kyllingelår. Den går bare til rigtig mange retter, og er en god måde at få lidt grønt i ungerne. Faktisk elsker de begge to broccoli, så det får vi ret ofte i forskellige afskygninger.

skål med broccolisalat med solsikkekerner, bacon og rosiner

Ingrediensnoter

Broccoli – Broccoli kan du ofte finde i supermarkedet. Vi køber altid en frisk broccoli, men du kan vist også få dem frosne. Det kan man selvfølgelig også bruge til salaten.

Rosiner – Rosiner giver en god sødme til salaten, de passer bare godt til. Hvis du ikke er til rosiner, så er tranebær også skønne i denne salat.

Solsikkekerner – Solsikkekernerne hører sig til i denne salat. Du kan eventuelt skifte dem ud med pinjekerner hvis du vil prøve noget andet. Rist dem gerne lidt på panden inden de kommer i salaten.

Hvordan laver man broccolisalat med bacon?

Denne salat er både nem og lækker! Det er noget vi godt kan lide herhjemme. Alt du skal gøre er først lige at dele broccolien i buketter og give dem et hurtigt opkog. Herefter skal de dryppes af og blandes med sprød bacon, hakket rødløg, rosiner og solsikkekerner.

Dressingen blandes så sammen, og salaten vendes i dressingen. Nu er salaten med broccoli klar til servering, men den kan også sagtens stå nogle timer i køleskabet inden servering.

broccolisalat med bacon, rosiner, rødløg og solsikkekerner

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave salaten på forhånd?

Ja, du kan sagtens lave salaten i god tid før den skal serveres. Den kan sagtens tåle at stå og trække lidt i køleskabet. Lav den gerne om formiddagen hvis den skal serveres om aftenen, eller endda dagen før.

Kan jeg bruge andre kerner?

Ja du kan sagtens skifte solsikkekernerne ud med andre kerner. Pinjekerner er også super gode i sådan en broccolisalat.

Kan jeg bruge andet end rosiner?

Du kan skifte rosinerne ud med tranebær hvis du ikke er vild med rosinerne. Begge dele giver lidt sødme til salaten.

Andre lækre salater du måske vil synes om

skål med broccolisalat med bacon og ske ved siden af

Opskrift på nem salat med broccoli

Her får du vores bedste opskrift på en nem broccolisalat med bacon, rødløg, rosiner og solsikkekerner. Det er en nem salat, som du kan forberede på forhånd, den bliver bare bedre af at trække lidt i køleskabet. Prøv den næste gang du skal servere grillmad for familien, eller som tilbehør til alt fra kød til kylling eller fisk.

sort skål med broccolisalat med bacon, rødløg og rosiner
5 fra 2 stemmer

Broccolisalat med bacon

Nem opskrift på en helt klassisk broccolisalat. Det er en salat bestående af broccoli, rosiner, rødløg og solsikkekerner i en cremet dressing. Den passer perfekt til sommerens grillmad eller andre kødretter som du vil servere lidt lækkert tilbehør til.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Salat
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 561 kcal

Ingredienser

 • 1 broccoli
 • 150 g bacon, i tern
 • 1 rødløg
 • 1 dl rosiner
 • 1 dl solsikkekerner

Dressing:

 • 1 dl creme fraiche
 • ½ dl mayonnaise
 • 1 tsk sød fransk sennep
 • 1 tsk ketchup
 • ½ tsk salt
 • Peber, efter smag

Sådan gør du

 • Bring en gryde med vand i kog. Del broccolien i små buketter, og kom dem i vandet når det koger. Lad broccolibuketterne koge i 1 minut, og hæld dem over i et dørslag, så de kan køle ned.
 • Steg baconternene sprøde på en pande, og læg dem derefter på et stykke køkkenrulle, som kan suge overskydende fedt.
 • Hak rødløget fint.
 • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål.
 • Kom de afkølede broccolibuketter, den sprøde bacon, hakket rødløg, solsikkekerner og rosiner op i dressingen og vend det hele godt rundt.
 • Server salaten med det samme, eller opbevar den i køleskabet indtil den skal spises.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 561kcalKulhydrater: 40gProtein: 16gFedt: 41gMættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 39mgNatrium: 722mgKalium: 1023mgFibre: 8gSukker: 5gA-vitamin: 1071IUC-vitamin: 140mgCalcium: 143mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.