Broccolisalat med bacon er ofte på bordet når vi skal grille eller have et godt stykke kød eller en steg. Det er en skøn måde at få lidt grønt i hele familien, for sådan en salat med broccoli elsker vi alle sammen. Læs med her og få vores bedste opskrift på klassisk broccolisalat med bacon, rødløg, rosiner og solsikkekerner.
Salat til grillmad og meget andet
Denne salat er vist en klassiker. Det er sådan en jeg kan huske min mor altid lavede da vi var små, og det er vi så også selv fortsat med. Den er nemlig altid et hit hos både børn og voksne.
Broccolisalat er lækkert som tilbehør til grillmaden. Det er en salat du nemt kan forberede i forvejen, og så kan den stå og trække i køleskabet indtil det er spisetid. Det er en skøn salat, der har en lækker balance mellem den lidt bitre broccoli, skarpe rødløg, de søde rosiner og de sprøde og smagfulde kerner. Alt sammen vendt i en cremet mild dressing, så hele familien kan være med.
Den er ikke kun god til grillmad, men også til helt almindelige hverdagsretter. Vi spiser den for eksempel meget gerne til en omgang frikadeller eller til kyllingelår. Den går bare til rigtig mange retter, og er en god måde at få lidt grønt i ungerne. Faktisk elsker de begge to broccoli, så det får vi ret ofte i forskellige afskygninger.
Ingrediensnoter
Broccoli – Broccoli kan du ofte finde i supermarkedet. Vi køber altid en frisk broccoli, men du kan vist også få dem frosne. Det kan man selvfølgelig også bruge til salaten.
Rosiner – Rosiner giver en god sødme til salaten, de passer bare godt til. Hvis du ikke er til rosiner, så er tranebær også skønne i denne salat.
Solsikkekerner – Solsikkekernerne hører sig til i denne salat. Du kan eventuelt skifte dem ud med pinjekerner hvis du vil prøve noget andet. Rist dem gerne lidt på panden inden de kommer i salaten.
Hvordan laver man broccolisalat med bacon?
Denne salat er både nem og lækker! Det er noget vi godt kan lide herhjemme. Alt du skal gøre er først lige at dele broccolien i buketter og give dem et hurtigt opkog. Herefter skal de dryppes af og blandes med sprød bacon, hakket rødløg, rosiner og solsikkekerner.
Dressingen blandes så sammen, og salaten vendes i dressingen. Nu er salaten med broccoli klar til servering, men den kan også sagtens stå nogle timer i køleskabet inden servering.
Ofte stillede spørgsmål
Ja, du kan sagtens lave salaten i god tid før den skal serveres. Den kan sagtens tåle at stå og trække lidt i køleskabet. Lav den gerne om formiddagen hvis den skal serveres om aftenen, eller endda dagen før.
Ja du kan sagtens skifte solsikkekernerne ud med andre kerner. Pinjekerner er også super gode i sådan en broccolisalat.
Du kan skifte rosinerne ud med tranebær hvis du ikke er vild med rosinerne. Begge dele giver lidt sødme til salaten.
Andre lækre salater du måske vil synes om
- Marineret kartoffelsalat
- Spinatsalat med grillet agurk, tomat og mozzarella
- Salat med grønne asparges, peberfrugt og feta
- Bønnesalat med bacon
- Italiensk brødsalat – Panzanella
Opskrift på nem salat med broccoli
Her får du vores bedste opskrift på en nem broccolisalat med bacon, rødløg, rosiner og solsikkekerner. Det er en nem salat, som du kan forberede på forhånd, den bliver bare bedre af at trække lidt i køleskabet. Prøv den næste gang du skal servere grillmad for familien, eller som tilbehør til alt fra kød til kylling eller fisk.
Broccolisalat med bacon
Ingredienser
- 1 broccoli
- 150 g bacon, i tern
- 1 rødløg
- 1 dl rosiner
- 1 dl solsikkekerner
Dressing:
- 1 dl creme fraiche
- ½ dl mayonnaise
- 1 tsk sød fransk sennep
- 1 tsk ketchup
- ½ tsk salt
- Peber, efter smag
Sådan gør du
- Bring en gryde med vand i kog. Del broccolien i små buketter, og kom dem i vandet når det koger. Lad broccolibuketterne koge i 1 minut, og hæld dem over i et dørslag, så de kan køle ned.
- Steg baconternene sprøde på en pande, og læg dem derefter på et stykke køkkenrulle, som kan suge overskydende fedt.
- Hak rødløget fint.
- Bland alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål.
- Kom de afkølede broccolibuketter, den sprøde bacon, hakket rødløg, solsikkekerner og rosiner op i dressingen og vend det hele godt rundt.
- Server salaten med det samme, eller opbevar den i køleskabet indtil den skal spises.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her