Ovnbagt broccoli er nemt, billigt, lækkert og sundt tilbehør til aftensmaden for hele familien. Herhjemme elsker både børn og voksne bagt broccoli med parmesan. Vi spiser det til alt fra frikadeller til kylling eller fisk.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 25 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1broccoli
2spskolivenolie
Salt
Peber
20gparmesan
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Vask broccolien og tør den godt. Del den i mundrette buketter.
1 broccoli
Vend broccolibuketterne i olivenolie og fordel dem i et ovnfast fad.
2 spsk olivenolie
Drys med salt, peber og parmesan eller anden ost på toppen.
Salt, Peber, 20 g parmesan
Kom broccolien i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 20 minutter. Der skal stadig være godt bid i broccolien og de må ikke blive for mørke.
Server straks for eksempel med fisk eller kylling.
Noter
Ingrediensnoter
Parmesan - Du kan bruge parmesan, grana padano, vesterhavsost, pecorino, cheddar eller din favoritost på toppen.
Tilberedning
I denne opskrift får du et resultat hvor broccolibuketterne er sprøde og har godt med bid. Vil du hellere have dem blødere, anbefaler jeg at du koger dem et par minutter inden de kommes i ovnen. Det kan være en god ide hvis de skal serveres for små børn.
Rester
Rester kan gemmes 2-3 dage i køleskabet. De smager også rigtig godt kolde, og de kan fint bruges i salater sammen med nogle andre elementer.