Lækre og bløde med en dejlig mild karameliseret smag. Hvis du aldrig har lavet confiterede hvidløg før, så er det bare om at komme i gang. De er det perfekte tilbehør på tapasbordet, lige til at smøre på et stykke sprødt ristet brød. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave dem, så læs med her og få vores opskrift.
Lækre bløde hvidløg i olivenolie
Vi spiser mange hvidløg i løbet af året, i alt lige fra saucer, som pulver i krydderiblandinger eller som her, hvor de er “kogt” i olivenolie sammen med krydderurter.
Det er vist enten eller med hvidløg, enten så er man vild med det, eller også så hader man det.. Vi er heldigvis alle sammen ret vilde med det her i huset, og det er sjældent at hvidløg ikke indgår på en eller anden facon i de daglige måltider.
Den bedste måde at tilberede dem på hvis du spørger mig, er som her i opskriften, hvor de bliver tilberedt i masser af olivenolie. Som en lille bonus, så får du som restprodukt den mest lækre hvidløgsolie, som du kan bruge i dressinger, som olien i en lækker hvidløgsmayonnaise, eller i en marinade. Det er dig der bestemmer, men når man alligevel har det, så kan man lige så godt bruge det.
De færdige hvidløg har en mild smag sammenlignet med friske hvidløg, og de smager helt fantastisk smurt ud på et stykke ristet brød, eller som smagsgiver i saucer og dressinger. Du kan lige så godt lave en stor portion, for de har en tildens til at forsvinde hurtigt.
Ingrediensnoter
Olivenolie – Find en god olivenolie, det behøver ikke være den dyreste, men en med en god smag.
Hvidløg – Hvidløg kan man finde i alle kvaliteter, find nogle med store fed, så er der lidt mere “kød” på.
Frisk Rosmarin – Jeg kan godt lide smagen af rosmarin sammen med hvidløg, men man kan også bruge timian, chili, salvie eller frisk løvstikke når det er i sæson.
Hvordan laver man confiterede hvidløg?
Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du selv kan lave de her helt bløde og lækre hvidløg. Der er lidt pille arbejde til at starte med, så det er noget man kan stå og hygge sig med på forhånd, eller sætte ungerne til.
Jeg plejer at lave dem i en lille alubakke, alternativt kan man bruge et lille ildfast fad, eller en gryde der tåler ovn.
Nu har jeg beskrevet processen på 2 måder, en turboudgave hvor jeg arbejder med en lidt højere temperatur, og den lidt mere traditionelle, hvor temperaturen er lavere, men til gængæld tager det også noget længere. Hvis du spørger mig, så kan man ikke smage den store forskel.
De pillede fed hvidløg placeres i alubakken og dækkes efterfølgende med olivenolie, kom en kvist rosmarin, eller anden krydderurt ved, og stil bakken i den forvarmede ovn og tilbered det nu til hvidløgene er helt bløde og lækre. Når de er færdige overføres de til små glas og dækkes med den varme olie. Man kan også lave dem direkte i glassene og efterfølgende skal man så bare komme låg på.
Jeg vil anbefale at i opbevarer dem på køl og spiser dem i løbet af en lille uges tid.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Jeg anbefaler at man opbevarer hvidløgene i køleskabet, og at man ikke gemmer dem mere end en lilles uges tid.
Andre hvidløgsopskrifter du måske vil synes om
- Aioli – Hvidløgsmayonnaise
- Pull apart hvidløgsbrød med ost
- Naanbrød med hvidløg
- Hvidløgsbrød med urter
- Hvidløgssmør
Tips og tricks til opskriften
- Prøv med forskellige krydderurter.
- Kom chili, peberkort og laurbærblad i sammen med hvidløgene i olien.
- Lav dem i glas i stedet for alubakke.
- Gem olien og lav en helt fantastisk hvidløgsmayonnaise.
Serveringsforslag
- Server dem som tilbehør til tapas
- Brug dem i salater
- Kom et par fed i næste gang du skal lave en dressing
- Kom dem i farsen til en god hjemmelavet burgerbøf
Har du en sous vide? Så kan du også prøve at lave Confiterede hvidløg sous vide
Opskrift på hvidløg i olie
Her får du vores udgave af en helt vidunderlig spise. Helt lækre og bløde hvidløg tilberedt i olie lige til at smøre på ristet ciabattabrød, eller som et pift i en lækker salat.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, vi laver dem gerne hvis vi skal have en god bøf, tapas, eller bare skal have lidt ekstra lækkert tilbehør til aftensmaden.
Confiterede hvidløg
Ingredienser
- 3 hvidløg, hele
- Frisk rosmarin
- 2 dl olivenolie, cirka
Sådan gør du
- Ovnes forvarmes til 190 grader sat op til almindelig ovn.
- Hvidløgene skilles i enkelte fed og skallen pilles forsigtigt af.3 hvidløg
- Kom de pille fed hvidløg op i en lille alubakke eller i et ildfast fad og hæld olivenolie over så det dækker. Kom en kvist frisk rosmarin i og stil fadet midt i den forvarmede ovn.Frisk rosmarin, 2 dl olivenolie
- Tilbered nu hvidløgnene i ca. 50 minutter, eller til de er helt bløde. – Alternativt kan de tilberedes ved 125 grader i 2 timer i stedet for.
- Når hvidløgene er helt bløde og lækre er de færdige. Kom dem i små glas og hæld den varme olie over. Opbevar dem derefter på køl.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her