Populært:

Confiterede hvidløg

5

/5

1 time 10 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 10 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækre og bløde med en dejlig mild karameliseret smag. Hvis du aldrig har lavet confiterede hvidløg før, så er det bare om at komme i gang. De er det perfekte tilbehør på tapasbordet, lige til at smøre på et stykke sprødt ristet brød. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave dem, så læs med her og få vores opskrift.

confiterede hvidløg i olie med brød i baggrunden

Lækre bløde hvidløg i olivenolie

Vi spiser mange hvidløg i løbet af året, i alt lige fra saucer, som pulver i krydderiblandinger eller som her, hvor de er “kogt” i olivenolie sammen med krydderurter.

Det er vist enten eller med hvidløg, enten så er man vild med det, eller også så hader man det.. Vi er heldigvis alle sammen ret vilde med det her i huset, og det er sjældent at hvidløg ikke indgår på en eller anden facon i de daglige måltider.

Den bedste måde at tilberede dem på hvis du spørger mig, er som her i opskriften, hvor de bliver tilberedt i masser af olivenolie. Som en lille bonus, så får du som restprodukt den mest lækre hvidløgsolie, som du kan bruge i dressinger, som olien i en lækker hvidløgsmayonnaise, eller i en marinade. Det er dig der bestemmer, men når man alligevel har det, så kan man lige så godt bruge det.

De færdige hvidløg har en mild smag sammenlignet med friske hvidløg, og de smager helt fantastisk smurt ud på et stykke ristet brød, eller som smagsgiver i saucer og dressinger. Du kan lige så godt lave en stor portion, for de har en tildens til at forsvinde hurtigt.

glas med confiterede hvidløg og brød bagved

Ingrediensnoter

Olivenolie – Find en god olivenolie, det behøver ikke være den dyreste, men en med en god smag.

Hvidløg – Hvidløg kan man finde i alle kvaliteter, find nogle med store fed, så er der lidt mere “kød” på.

Frisk Rosmarin – Jeg kan godt lide smagen af rosmarin sammen med hvidløg, men man kan også bruge timian, chili, salvie eller frisk løvstikke når det er i sæson.

Hvordan laver man confiterede hvidløg?

Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du selv kan lave de her helt bløde og lækre hvidløg. Der er lidt pille arbejde til at starte med, så det er noget man kan stå og hygge sig med på forhånd, eller sætte ungerne til.

Jeg plejer at lave dem i en lille alubakke, alternativt kan man bruge et lille ildfast fad, eller en gryde der tåler ovn.

Nu har jeg beskrevet processen på 2 måder, en turboudgave hvor jeg arbejder med en lidt højere temperatur, og den lidt mere traditionelle, hvor temperaturen er lavere, men til gængæld tager det også noget længere. Hvis du spørger mig, så kan man ikke smage den store forskel.

De pillede fed hvidløg placeres i alubakken og dækkes efterfølgende med olivenolie, kom en kvist rosmarin, eller anden krydderurt ved, og stil bakken i den forvarmede ovn og tilbered det nu til hvidløgene er helt bløde og lækre. Når de er færdige overføres de til små glas og dækkes med den varme olie. Man kan også lave dem direkte i glassene og efterfølgende skal man så bare komme låg på.

Jeg vil anbefale at i opbevarer dem på køl og spiser dem i løbet af en lille uges tid.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

hvidløg i olie i glas og brød med hvidløg og salt på

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man hvidløgene?

Jeg anbefaler at man opbevarer hvidløgene i køleskabet, og at man ikke gemmer dem mere end en lilles uges tid.

Andre hvidløgsopskrifter du måske vil synes om

skål med confiterede hvidløgsfed samt brød til at smøre dem ud på

Tips og tricks til opskriften

  • Prøv med forskellige krydderurter.
  • Kom chili, peberkort og laurbærblad i sammen med hvidløgene i olien.
  • Lav dem i glas i stedet for alubakke.
  • Gem olien og lav en helt fantastisk hvidløgsmayonnaise.

Serveringsforslag

  • Server dem som tilbehør til tapas
  • Brug dem i salater
  • Kom et par fed i næste gang du skal lave en dressing
  • Kom dem i farsen til en god hjemmelavet burgerbøf

Har du en sous vide? Så kan du også prøve at lave Confiterede hvidløg sous vide

skål med confiterede hvidløg
små fed hvidløg i olie og brød til

Opskrift på hvidløg i olie

Her får du vores udgave af en helt vidunderlig spise. Helt lækre og bløde hvidløg tilberedt i olie lige til at smøre på ristet ciabattabrød, eller som et pift i en lækker salat.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, vi laver dem gerne hvis vi skal have en god bøf, tapas, eller bare skal have lidt ekstra lækkert tilbehør til aftensmaden.

confiterede hvidløg i olie med brød i baggrunden
5 fra 2 stemmer

Confiterede hvidløg

Opskrift på confiterede hvidløg
Små fed af helt bløde hvidløg som er tilberedt i olivenolie. De er så lækre lige at smøre ud på et stykke brød og med list salt oven på, eller på en god bøf. Vi serverer dem også til tapas.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 1 portion
Kalorier 1781 kcal

Ingredienser

  • 3 hvidløg, hele
  • Frisk rosmarin
  • 2 dl olivenolie, cirka

Sådan gør du

  • Ovnes forvarmes til 190 grader sat op til almindelig ovn.
  • Hvidløgene skilles i enkelte fed og skallen pilles forsigtigt af.
    3 hvidløg
  • Kom de pille fed hvidløg op i en lille alubakke eller i et ildfast fad og hæld olivenolie over så det dækker. Kom en kvist frisk rosmarin i og stil fadet midt i den forvarmede ovn.
    Frisk rosmarin, 2 dl olivenolie
  • Tilbered nu hvidløgnene i ca. 50 minutter, eller til de er helt bløde.
    – Alternativt kan de tilberedes ved 125 grader i 2 timer i stedet for.
  • Når hvidløgene er helt bløde og lækre er de færdige. Kom dem i små glas og hæld den varme olie over. Opbevar dem derefter på køl.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1portionKalorier: 1781kcalKulhydrater: 3gProtein: 1gFedt: 200gMættet fedt: 28gFlerumættet fedt: 21gEnkeltumættet fedt: 146gNatrium: 6mgKalium: 38mgFibre: 0.2gSukker: 0.1gA-vitamin: 1IUC-vitamin: 3mgCalcium: 18mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.