Opskrift på confiterede hvidløgSmå fed af helt bløde hvidløg som er tilberedt i olivenolie. De er så lækre lige at smøre ud på et stykke brød og med list salt oven på, eller på en god bøf. Vi serverer dem også til tapas.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 1 timet
Samlet tid 1 timet10 minuttermin
Antal 1portion
Ingredienser
3hvidløg, hele
Frisk rosmarin
2dlolivenolie, cirka
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 190 grader almindelig over- og undervarme.
Del hvidløgene i fed og pil forsigtigt skallen af.
3 hvidløg
Kom de pille fed hvidløg op i en lille alubakke eller i et ildfast fad og hæld olivenolie over så det dækker. Kom en kvist frisk rosmarin i og stil fadet midt i den forvarmede ovn.
Frisk rosmarin, 2 dl olivenolie
Tilbered nu hvidløgnene i ca. 50 minutter, eller til de er helt bløde. - Alternativt kan de tilberedes ved 125 grader i 2 timer i stedet for.
Når hvidløgene er helt bløde og lækre er de færdige. Kom dem i små glas og hæld den varme olie over. Opbevar dem derefter på køl når de er kølet ned.
Noter
Ingrediensnoter
Olivenolie - Find en god olivenolie, det behøver ikke være den dyreste, men en med en god smag.Hvidløg - Hvidløg kan man finde i alle kvaliteter, find nogle med store fed, så er der lidt mere "kød" på.Frisk Rosmarin - Jeg kan godt lide smagen af rosmarin sammen med hvidløg, men man kan også bruge timian, chili, salvie eller frisk løvstikke når det er i sæson. Du kan også tilsætte hele peberkorn for ekstra smag.
Tid og temperatur
I opskriften har jeg beskrevet processen på 2 måder, en turboudgave hvor jeg arbejder med en lidt højere temperatur, og den lidt mere traditionelle, hvor temperaturen er lavere, men til gængæld tager det også noget længere. Hvis du spørger mig, så kan man ikke smage den store forskel.
Serveringsforslag
Server confiterede hvidløg som tilbehør til tapas.
Brug dem i salater.
Kom et par fed i næste gang du skal lave en dressing.
Kom dem i farsen til en god hjemmelavet burgerbøf.
Opbevaring og holdbarhed
Jeg anbefaler at man opbevarer hvidløgene i køleskabet, og at man ikke gemmer dem mere end en lilles uges tid.
Gem olien
Gem olien når du har spist dine hvidløg. Den kan bruges til at lave hvidløgsmayonnaise. Du kan også stege i olien eller bruge den i dressinger.