Opskrift på confiterede hvidløgSmå fed af helt bløde hvidløg som er tilberedt i olivenolie. De er så lækre lige at smøre ud på et stykke brød og med list salt oven på, eller på en god bøf. Vi serverer dem også til tapas.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 1 timet
Samlet tid 1 timet10 minuttermin
Antal 1portion
Ingredienser
3hvidløg, hele
Frisk rosmarin
2dlolivenolie, cirka
Sådan gør du
Ovnes forvarmes til 190 grader sat op til almindelig ovn.
Hvidløgene skilles i enkelte fed og skallen pilles forsigtigt af.
3 hvidløg
Kom de pille fed hvidløg op i en lille alubakke eller i et ildfast fad og hæld olivenolie over så det dækker. Kom en kvist frisk rosmarin i og stil fadet midt i den forvarmede ovn.
Frisk rosmarin, 2 dl olivenolie
Tilbered nu hvidløgnene i ca. 50 minutter, eller til de er helt bløde. - Alternativt kan de tilberedes ved 125 grader i 2 timer i stedet for.
Når hvidløgene er helt bløde og lækre er de færdige. Kom dem i små glas og hæld den varme olie over. Opbevar dem derefter på køl.