Hjem » Sous Vide » Confiterede hvidløg sous vide

Confiterede hvidløg sous vide

Vi spiser meget hvidløg i vores familie! Og de her lækre, helt bløde og cremede confiterede hvidløg sous vide, er bare de bedste. Normalt plejer vi egentlig at halvere et helt hvidløg, og bage det i ovnen. Men eftersom vi bruger sous vide rigtig meget, så måtte vi simpelthen prøve at lave dem sådan her. Og det bliver vi ved med!

Confiterede hvidløg sous vide er rigtig nemme at lave, og der er en bonus. Den olie de confiterer i, bliver til den mest fantastiske hvidløgsolie. Den kan man med fordel bruge i marinader eller i dressinger. Man kan også lave den perfekte hvidløgsmayonnaise eller bruge den til at stege i, det er kun fantasien der sætter grænser.

Confiterede hvidløg sous vide - Bløde og lækre hvidløg til tapas eller tilbehør til kød eller bøf

En fast del på tapasbordet

De her hvidløg bliver helt bløde og lækre, lige til at smøre ud på et stykke ristet brød. Så de egner sig virkelig godt til tapas, de kan også med fordel bruges til at komme i gryderetter eller supper, lige for at give et pift at hvidløg.

Olien der er tilbage når hvidløgene er spist skal man selvfølgelig gemme! Den smager helt fantastisk af hvidløg. Jeg kunne jo foreslå at man brugte den til at lave sprøde kartofler i ovn, som er en af vore populære opskrifter.

Confiterede hvidløg sous vide opskrift

Her kommer vores opskrift på de mest vidunderlige, bløde og creme confiterede hvidløg lavet i sous vide. Det er faktisk en ret nem opskrift, så hvis du er vild med hvidløg, så er der ingen undskyldning. Jeg har brugt et sylteglas med skruelåg, man kan sagtens bruge andre slags sylteglas.

Confiterede hvidløg sous vide - Bløde og lækre hvidløg til tapas eller tilbehør til kød eller bøf
5 fra 2 stemmer

Confiterede hvidløg sous vide

Bløde og lækre hvidløg til tapas eller tilbehør
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 4 t
Ret Tapas, Tilbehør
Antal 1 glas

Ingredienser

  • 30 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1 spsk groft salt

Sådan gør du

  • Forvarm sous vide-badet til 87,5 grader.
  • Pil alle hvidløgsfed og kom dem på et sylteglas der kan komme i vandbad.
  • Fyld olivenolie på glasset så det dækker alle fed, tilsæt en spsk. salt og evt. krydderier efter smag. Der skal dog ikke fyldes olie helt op til kanten af glasset.
  • Kom låget på glasset. Nu skal sylteglasset ned i det forvarmet vand og tilberedes i 4 timer ved 87,5 grader.
  • Når tiden er gået sættes gryden med det varme vand og glassene under den kolde hane. Lad det kolde vand løbe i en tynd stråle til at starte med, til glassene er kommet ned i temperatur.
    Når glassene er komme ned i temperatur skrues der op for vandet. Lad vandet løbe til glassene er kølet ned.
  • Når glassene er helt kølet ned, sættes de på køl til de skal spises.
  • Spis dem som tilbehør eller til tapas.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Hvidløg
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Find gode råd til hygiejne og link til fødevarestyrelsens faktaark om sous vide her.

Tips og trick til confiterede hvidløg

  • Find hvidløg hvor de enkelte fed har en rimelig størrelse.
  • Kom forskellige krydderier i olien sammen med hvidløgene.
  • Lad være med at fylde helt op med olie, der skal være lidt luft under låget, alle hvidløg skal dog være dækket.

Opbevaring

Hvidløgene kan holde sig i lang tid uåbnet, da de igennem sous vide-tilberedningen bliver pasteuriserede. Efter åbning kan de holde sig 2-3 dage på køl, så længe at olien stadig dækker hvidløgene.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

2 kommentarer til “Confiterede hvidløg sous vide”

    • Hej Michael.

      Det er også sket for mig! Sidste gang satte jeg gryden med glassene under den kolde hane, og lod det kolde vand løbe i en tynd stråle til at starte med. Så sker nedkølingen ikke så hurtigt at glassene springer, så kan man skrue op når glassene ikke er så varme længere. Beklager at du fik en dårlig oplevelse. Men jeg jeg håber du har mod på at prøve igen. Jeg vil straks gå ind og rette i opskriften.

      De bedste hilsener

      Rasmus – Mad for Madelskere

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.