Confiterede hvidløg sous vide

Vi spiser meget hvidløg i vores familie! Og de her lækre, helt bløde og cremede confiterede hvidløg sous vide, er bare de bedste. Normalt plejer vi egentlig at halvere et helt hvidløg, og bage det i ovnen. Men eftersom vi bruger sous vide rigtig meget, så måtte vi simpelthen prøve at lave dem sådan her. Og det bliver vi ved med!

Confiterede hvidløg sous vide er rigtig nemme at lave, og der er en bonus. Den olie de confiterer i, bliver til den mest fantastiske hvidløgsolie. Den kan man med fordel bruge i marinader eller i dressinger. Man kan også lave den perfekte hvidløgsmayonnaise eller bruge den til at stege i, det er kun fantasien der sætter grænser.

Confiterede hvidløg sous vide - Bløde og lækre hvidløg til tapas eller tilbehør til kød eller bøf

En fast del på tapasbordet

De her hvidløg bliver helt bløde og lækre, lige til at smøre ud på et stykke ristet brød. Så de egner sig virkelig godt til tapas, de kan også med fordel bruges til at komme i gryderetter eller supper, lige for at give et pift at hvidløg.

Olien der er tilbage når hvidløgene er spist skal man selvfølgelig gemme! Den smager helt fantastisk af hvidløg. Jeg kunne jo foreslå at man brugte den til at lave sprøde kartofler i ovn, som er en af vore populære opskrifter.

Confiterede hvidløg sous vide opskrift

Her kommer vores opskrift på de mest vidunderlige, bløde og creme confiterede hvidløg lavet i sous vide. Det er faktisk en ret nem opskrift, så hvis du er vild med hvidløg, så er der ingen undskyldning. Jeg har brugt et sylteglas i stil med det her (reklamelink). Men man kan sagtens bruge andre sylteglas.

Confiterede hvidløg sous vide - Bløde og lækre hvidløg til tapas eller tilbehør til kød eller bøf

Confiterede hvidløg sous vide

Bløde og lækre hvidløg til tapas eller tilbehør
0 fra 0 stemmer
Ret: Tapas, Tilbehør
Keyword: Hvidløg
Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 4 timer
Udskriv Pin
Antal: 1 glas

Ingredienser

  • 30 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1 spsk groft salt

Sådan gør du

  • Forvarm sous vide-badet til 87,5 grader.
  • Pil alle hvidløgsfed og kom dem på et sylteglas der kan komme i vandbad.
  • Fyld olivenolie på glasset så det dækker alle fed, tilsæt en spsk. salt og evt. krydderier efter smag. Der skal dog ikke fyldes olie helt op til kanten af glasset.
  • Kom låget på glasset. Nu skal sylteglasset ned i det forvarmet vand og tilberedes i 4 timer ved 87,5 grader.
  • Når tiden er gået køles glasset hurtigt ned eller med koldt vand eller i isbad, derefter skal det på køl.
  • Spis dem som tilbehør eller til tapas.
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Find gode råd til hygiejne og link til fødevarestyrelsens faktaark om sous vide her.

Tips og trick til confiterede hvidløg

  • Find hvidløg hvor de enkelte fed har en rimelig størrelse.
  • Kom forskellige krydderier i olien sammen med hvidløgene.
  • Lad være med at fylde helt op med olie, der skal være lidt luft under låget, alle hvidløg skal dog være dækket.

Opbevaring

Hvidløgene kan holde sig i lang tid uåbnet, da de igennem sous vide-tilberedningen bliver pasteuriserede. Efter åbning kan de holde sig 2-3 dage på køl, så længe at olien stadig dækker hvidløgene.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg